OpenAI CEO'sundan uyarı: Yapay zekayı denetleyen bir kuruluş olmalı!

ChatGPT yapımcısı OpenAI şirketinin CEO'su Sam Altman, yapay zeka teknolojisinin kötü niyetlerli kullanımına karşı uluslarası bir denetim kuruluşunun kurulması gerektiğini söyledi.

OpenAI CEO'sundan uyarı: Yapay zekayı denetleyen bir kuruluş olmalı!
OpenAI CEO'sundan uyarı: Yapay zekayı denetleyen bir kuruluş olmalı!
GİRİŞ 13.02.2024 16:56 GÜNCELLEME 13.02.2024 16:56

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde bir konferansta konuşan OpenAI CEO'su Sam Altman, yapay zeka teknolojisini denetlemek için uluslararası bir kuruluşun oluşturulması çağrısını yineledi.

Konuşmasında Altman, yapay zekanın bilim kurgu filmlerindeki gibi dünyayı ele geçirmek isteyen katil robotlara evrilmeyeceğini düşündüğünü söyledi ancak casus yazılımlar gibi kötü niyetli kullanımların sosyal yaşama zarar verebileceğini ifade etti. 

Yapay zeka teknolojisini denetleyecek bir otoritenin derhal kurulması gerektiğini ifade eden Altman "Hâlâ tartışmanın gerekli ve sağlıklı olduğu bir zamanda olduğumuzu düşünüyorum, ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde bir noktada harekete geçmemiz gerekiyor" dedi. 

San Francisco merkezli bir yapay zeka girişimi olan OpenAI, sohbet robotu ChatGPT'nin de üreticisi. ABD'li teknoloji devi Microsoft, OpenAI'ye yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yaptı. OpenAI'nin başarısı, Altman'ı kamuoyunca yapay zeka teknolojisinin yüzü haline getirdi. 

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı