Rus hackerlar Microsoft'u hackledi

Rusya bağlantılı bir grubun Microsoft'un bazı çalışanların emaillerini hacklediği açıklandı.

Rus hackerlar Microsoft'u hackledi
Rus hackerlar Microsoft'u hackledi
GİRİŞ 22.01.2024 10:54 GÜNCELLEME 22.01.2024 10:54

Microsoft Corp., Rusya bağlantılı bir hack grubunun, şirketin kurumsal sistemlerine saldırarak “az sayıda” email hesabına girdiğini ve bunlar arasında üst düzey yöneticiler ve siber güvenlik ve hukuk alanındaki çalışanların da bulunduğunu duyurdu.

Şirket eski sistemleri düzeltmek için derhal harekete geçtiğini ve bunun bazı kesintilere neden olabileceğini söyledi.

Yazılım devi Microsoft’un cuma günü bir blog üzerinden yaptığı açıklamada, Midnight Blizzard isimli hack grubunun müşterilerin sistemlerine veya dışa dönük ürünleri çalıştıran Microsoft sunucularına erişmiş gibi görünmediğini ayrıca şirketin elinde kaynak koduna veya yapay zekâ sistemlerine girdiklerine dair belirti de bulunmadığı belirtti.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?