Microsoft'a siber saldırı

Microsoft, Rus hack grubunun saldırısına uğradı. Hacker'lar şirketin üst düzey yöneticilerinin e-posta hesaplarına erişti. Şirketten yapılan açıklamada, bilgilerin dışarıya sızdırıldığı ifade edildi.

Microsoft'a siber saldırı
Microsoft'a siber saldırı
GİRİŞ 20.01.2024 11:05 GÜNCELLEME 20.01.2024 11:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Teknoloji devi Microsoft, devlet destekli Rus hack grubunun saldırısına uğradığını duyurdu. Buna göre Rus hacker'ların şirketin üst düzey yöneticilerin e-posta hesaplarına eriştiği açıklandı.

Microsoft'tan yapılan açıklamada, güvenlik ekibinin 12 Ocak'ta kurumsal sistemlere yönelik bir ulus devlet saldırısı tespit ettiği belirtildi. Kötü niyetli faaliyetleri araştırmak ve engellemek için yanıt sürecinin derhal ektif hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Rus siber saldıganların şirketin üst düzey liderlik ekibinin üyelerinin mail hesaplarının çok küçük bir yüzdesine erişebildiği kaydedildi. Şirketin siber güvenlik ve hukuk departmanları da saldırıların hedefi oldu.

Şirket, bilgisayar korsanlarının bazı e-postaları ve ekli belgeleri dışarı sızdırmayı başardığını açıkladı. Microsoft, hacker'ların şu anda müşteri ortamlarına veya yapay zeka sistemlerine erişimi olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığını bildirdi.

Açıklamada soruşturmanın devam ettiği ve kolluk kuvvetleri ile çalışmaların süreceği aktarıldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • temel 3 ay önce Şikayet Et
    bunlar iyi gunler yakinda digital savas baslayacak belki uzay da uydular da vurulacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!