Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu! Yeni hamleler geliyor: 'Siparişlere yetişemiyoruz!'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti sonrası gazetecilerin savunma sanayiine yönelik sorularını yanıtladı. Erdoğan, Türkiye'nin geldiği noktanın önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını belirterek yeni projelerin müjdesini verdi.

GİRİŞ 21.07.2025 13:39 GÜNCELLEME 21.07.2025 13:39
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümünde KKTC’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti sonrası Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Acet'in de aralarında bulunduğu gazetecilerle bir araya geldi.

Savunma sanayiindeki gelişmelere ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, Türkiye’nin bu alandaki bağımsızlık hedefinin altını çizdi.

  • “İktidara geldiğimizde savunma sanayiinde kaybedilen zamanı telafi etmek için yoğun bir çaba harcadık” diyen Erdoğan, bugüne kadar atılan adımların meyvesinin alındığını söyledi.
     
  • “Geldiğimiz nokta önemli ama bize göre yeterli değil” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı, “Tam bağımsız Türkiye sloganla değil, vizyoner adımlarla ve çalışmayla gerçekleşir” dedi.
     
  • KAAN, AKINCI, ALTAY, HÜRJET, ATAK ve TCG ANADOLU gibi projeleri hatırlatan Erdoğan, hem BAYKAR’ın hem de diğer yerli üreticilerin savunma sistemleriyle Türkiye’nin küresel ölçekte dikkat çektiğini vurguladı.

TCG Anadolu'nun bir üst versiyonu geliyor!

“TCG ANADOLU’NUN ÜST VERSİYONUNU İSPANYOLLARLA YAPACAĞIZ”

Türkiye’nin insansız hava araçları, zırhlı taşıyıcılar ve deniz platformlarında güçlü bir konumda olduğunu belirten Erdoğan, çok sayıda ülkeden gelen taleplerin artarak sürdüğünü söyledi.

TCG ANADOLU’nun ardından, daha büyük ve gelişmiş bir uçak gemisi için İspanya ile iş birliği planladıklarını ifade etti.

“İspanyollarla görüştük. ‘Kesinlikle biz buna varız’ diyorlar. Yeni uçak gemisini 2-3 yıl içinde bitirip yola devam etmeyi hedefliyoruz” diyen Erdoğan, bu konuyu İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile görüştüğünü aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti sonrası gazetecilerle bir araya geldi.

“JET UÇAKLARI İÇİN İNGİLTERE VE ALMANYA OLUMLU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, jet uçağı tedariki konusunda ise İngiltere ve Almanya ile yapılan görüşmelere değinerek, her iki ülkenin de sürece olumlu yaklaştığını ifade etti.

“İngiltere Başbakanı Sayın Keir Starmer ve Almanya Şansölyesi Friedrich Merz ile yaptığım görüşmelerde bu konuda olumlu sinyaller aldım. İnşallah jet uçaklarımızı da alacağımıza inanıyorum” dedi.

Terörsüz Türkiye sürecinin ardından AB ile müzakere: Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış!Terörsüz Türkiye sürecinin ardından AB ile müzakere: Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış!

Erdoğan'dan Rum liderin davetine sert cevapErdoğan'dan Rum liderin davetine sert cevap

Başkan Erdoğan'dan 'İmam Hatip' tepkisi: Ahlaksız bir iftira! Çok büyük bir terbiyesizlikBaşkan Erdoğan'dan 'İmam Hatip' tepkisi: Ahlaksız bir iftira! Çok büyük bir terbiyesizlik

“SİPARİŞLERİ YETİŞTİREMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk savunma sanayii ürünlerine yurt dışından yoğun ilgi olduğunu belirterek, sipariş taleplerinin arka arkaya geldiğini söyledi.

“Şu anda siparişleri yetiştiremiyoruz” diyen Erdoğan, Pakistan başta olmak üzere birçok ülkeden ciddi talep alındığını dile getirdi.

Deniz platformlarında da Türkiye’nin önemli bir konumda olduğunu belirten Erdoğan, “Fırkateynlerde Türkiye çok önemli bir konumda. Siparişler devamlı geliyor” dedi.

TCG ANADOLU’nun ardından daha gelişmiş bir uçak gemisinin üretimi için İspanya ile iş birliği planlandığını da aktardı.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 24
  • Murat 1 saat önce Şikayet Et
    Bugün bize uçak vermeyen yarın sıkıştığında ne verirse versin Türkün kapısına gelmesin. Düğünden sonra gelen kınayı kim ne yapsın?
    Cevapla
  • Masalci dede 2 saat önce Şikayet Et
    Vay canına... almanya ve ingiltere bizden jet ucaklaro almak icin sıraya geliyor. Ya rab bugünleri de gördük olswm de gam yem
    Cevapla
  • Habil 2 saat önce Şikayet Et
    Uçak, araba, gemi, bunların üretimindeki en büyük sorun motor. Örneğin bir çok otomobil firmasına, şanzıman,motor gibi bir kaç parça hariç, herşeyi yıllardır üretip satıyoruz. Hürkuş, Altay vsnin motor ve chip hariç, nerdeyse herşeyini üretiyoruz, yada üretecek kapasitemiz var. Bizim milli üretim yolunda, aşmamız gereken yokuş motor, sonrası dikine aşağı hızla aşılır...
    Cevapla
  • GEREKİRSE ZORLA 3 saat önce Şikayet Et
    Bütün barışçı ülkeler uçakların sihaların bitmesini bekliyorlar, ürdün mısır suriye lübnan arabistan ispanya, irlanda, norveç, brezilya, venezuella, kolombiya, iran cezayir fas tunus, hepsi alacaklar. Barışçı ülkeler için Kaan Milli Uçakdır. Gerekirse barışı zorla koruyacağız. Dünyayı katil işgalci, emperyalist, soykırımcı alçaklara bırakmayacağız. GEREKİRSE BARIŞI ZORLA GETİRİRİZ.
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 3 saat önce Şikayet Et
    cansin reis...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Piyasalar nefesini tuttu: TCMB kararında sürpriz mi geliyor?
Ağzındaki baklayı böyle çıkardı CHP’yi ele geçirdik sırada orası var! Özgür Özel'e hakaret