Tüm liglerdeki maçlar süresiz ertelendi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz ertelendiğini açıkladı.

GİRİŞ 12.12.2023 02:49 GÜNCELLEME 12.12.2023 13:01
Bu Habere 487 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Başkan Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırı nedeniyle TFF Yönetim Kurulunun Levent'te yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya sert tepki gösteren Mehmet Büyükekşi, "Halil Umut Meler'e yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Saldırının Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığına vurgu yapan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır. Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlanmıştır. Sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir."


SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 487
  • Haksız 4 ay önce Şikayet Et
    Fenerbahçe'nin otobüsü kurşunlandı bu kadar tepki verilmedi
    Cevapla
  • Ts61 4 ay önce Şikayet Et
    Kendileri yaptı laga lugaya gerek yok ha fb ha israil
    Cevapla
  • Son Yıldız 4 ay önce Şikayet Et
    Kapatın bitsin gitsin.. Bu millet bu işlere kafayı taktığı kadar kafayı İsrail'e taksaydı, bugün Gazze'de yaşananlar olmazdı..
    Cevapla
  • YerelSeçim* 4 ay önce Şikayet Et
    yapay zeka robot hakemler icat edilsede şu şike olayları bitse
    Cevapla
  • Delibey 4 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde şehitler olurdu hiç biriniz yaş ilan edip maç falan iptal etmediniz. Biçok takımın puanları çalınırken neredeydiniz. Bu işin bir gün böyle olacağı belliydi. Bir yumruk maç iptal. İstihtama zerre faydası yok. Çalışan işçiden al ver X topçuya tatilini dünyanın en lüks yerinde yapsın. Bu boş eğlenceli futbol inşaallah kökten kapanır.
    Cevapla
  • realite 4 ay önce Şikayet Et
    Hakemler öncelikle kurum ve lobilerin etkisinden kurtulmalı, kesinlikle müdahale ediliyor rahat maç yönetemiyorlar ! şiddeti tasvip etmek mümkün ! asıl suçlular kulübe göre maç yönettirenler !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle