Silivri'ye hareket ettikleri gibi polis durdurdu

Antalya'da, Ergenekon davasının karar duruşması için İstanbul Silivri'ye gitmek üzere yola çıkan aralarında İşçi Partisi (İP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin de bulunduğu bir grubun yer aldığı otobüsler kent çıkışında polis engeline takıldı.

Silivri'ye hareket ettikleri gibi polis durdurdu
Silivri'ye hareket ettikleri gibi polis durdurdu
GİRİŞ 04.08.2013 22:34 GÜNCELLEME 04.08.2013 22:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kentin çeşitli bölgelerinde toplananlar, saat 20.30'da otobüslerle Silivri'ye gitmek üzere yola çıktı. 7 otobüs kentin çıkışında Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde polis ekipleri tarafından durduruldu. Kimlik kontrolü yapan polis, otobüslerin belgelerini inceledi. Kontrol sırasında çevik kuvvet ekipleri ise bölgede hazır bekledi.

EKSİK EVRAKTAN CEZA

Eksik belgesi olan otobüslere ceza yazılırken, bekleyişin uzun sürmesi grubun protestosuna neden oldu. 'Her yer Taksim her yer Silivri' diye slogan atan grup, 10. Yıl Marşı'nı söyledi, halay çekti.

Otobüslerin durdurulduğu alana bir süre sonra CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar geldi. Emniyet yetkilileri ile görüşen Gürkut Acar, otobüslerin geçişine izin verilmesi gerektiğini, aksi halde yapılan uygulamanın anayasaya aykırı olacağını söyledi.

ANAYASAL SUÇ

Yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürkut Acar, "Bu yapılanlar Türkiye'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin artık halk hareketlerinden korktuğunun göstergesidir. Sayın Başbakan Mursi'nin akıbetine uğramaktan korkmaktadır. Haksız da değildir. Çünkü, Türkiye'de laik devlet sistemini ortadan kaldıran bir uygulamayı bugün gittikçe daha da bastırarak götürmektedir. Bu Türkiye'de 90 yıllık cumhuriyet birikiminin olmadığını varsaymaktır. Türkiye'de Anayasa değişmemiştir. Anayasayı ihlal suçunu çok daha ağır biçimde Adalet ve Kalkınma Partisi işlemektedir. Bu kısıtlamaların hiçbir yasal temeli yoktur. Vali bey ile görüştüm, durumu değerlendireceğini söyledi. Buradaki amirler de eksiği gediği olmayan otobüslerin gönderileceğini söyledi. Biz yine buradayız. Takipçisi olacağız" diye konuştu.

Silivri'ye gitmek isteyenlerin kontroller nedeniyle bekleyişleri devam ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    marjinal guruplar ne zaman halk oldu?..... .....bu kadar Halkdan anlamayan arsız insanlar olurmu?...
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    şu densizlere bakın? devletin mahkemesini eşkiya gibi basmaya gidiyorlar?...sonra.... bunu Anayasaya bağlamaya çalışıyorlar?...bu kadar anayasadan anlamayan anayasayı kendi çıkarlarına göre kullanmaya kalkan zihniyetler sadece Türkiyede olur?...
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    kafalarını kuma gömmüş bunlar.. darbekatör chp :)
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    SLOGAN YANLIŞ ATILMIŞ. O sloganın aslı "Her yer Trabzon" olmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'