Silivri'de jandarma ve mahkemeye protesto

Mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen "Ergenekon Davası"nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önüne çekilen bariyerlerin arkasına tarladan gelen yaklaşık 150 kişilik grup, jandarmayı ve mahkemeyi protesto etti.

Silivri'de jandarma ve mahkemeye protesto
Silivri'de jandarma ve mahkemeye protesto
GİRİŞ 05.08.2013 09:50 GÜNCELLEME 05.08.2013 10:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Jandarma, bariyerlere tırmanmaya çalışanlara müdahale yapacağı uyarısında bulundu. Anonsun ardından tekrar tarlaya inen gruptakiler, "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "Silivri zindanları yıkılacaktır" şeklinde sloganlar attı.

Jandarma ekipleri, bariyerlerin bitişiğine çatı kurarak önlem aldı.

E5 Bağlantı Yolu kenarındaki tarlarlardan yerleşkeye gitmek isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Halk ve Eşitlik Partisi ile Halkın Kurtuluş Partisi flamaları taşıyan bir başka grubu, önce jandarma daha sonra polis durdurdu. Yetkili jandarma komutanının uyarı anonslarına rağmen ilerlemek isteyen grubu, jandarma ve polis ekipleri, kalkanlarla iterek E5 yoluna doğru uzaklaştırdı.

Grubun yol kenarındaki bekleyişi, slogan atarak ve marş söyleyerek sürüyor.

Polisin ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri aldığı görülürken, zaman zaman yol kenarına park edilen araçlar, "trafikte sıkışmaya yol açtığı" gerekçesiyle çekiciler tarafından kaldırılıyor.

Bu arada, Ankara Barosu'ndan yaklaşık 50 avukatı taşıyan otobüs, E5 bağlantı yolunda bir süre bekletildi. Otobüsün, jandarma tarafından arandıktan sonra yerleşkeye girmesine izin verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • zararkes 10 yıl önce Şikayet Et
    Kaleler bir bir düşerken. Köşeye çekilip ağlamıyorlar. Savaşıyorlar. Kiminle dersiniz.
    Cevapla
  • anadolubeyi 10 yıl önce Şikayet Et
    ANLADIKLARI DİLDEN KONUŞUN ARTIK!. Güvenlik güçleri asilerin anladığı dilden konuşmalı yoksa hiçbir şey anlamazlar.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde bedavadan yaşayayan bu gurup !. ellerindeki avantaların gideceğinden korktukları için çırpınıyorlar, bunlar hiç çalışmadılar fakat en güzelini yediler içtiler . tiplerine bakın hepsi kelli felli, bir yerde çalışıyonmu diye sor yooo der !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu