Silivri Cezaevi'ne tarladan girmeye çalıştılar

Ergenekon duruşmasının görüleceği Silivri Cezaevi Yerleşkesine alınmayan TGB üyeleri, jandarma engelini tarladan geçerek aşmayı denedi. TGB'liler, jandarma ve polis tarafından engellendi. Bu arada göstericiler ayçiçek tarlasını ateşe verdi.

Silivri Cezaevi'ne tarladan girmeye çalıştılar
Silivri Cezaevi'ne tarladan girmeye çalıştılar
GİRİŞ 05.08.2013 08:23 GÜNCELLEME 05.08.2013 13:50
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Sabah erken saatlerden itibaren E-5 karayolu Silivri Cezaevi kavşağında toplanan TGB üyeleri, duruşmaya girmek istedi. Jandarma ile tartışan TGB'liler, durumu sloganlarla protesto etti.

Cezaevi yerleşkesine alınmayan TGB üyeleri, jandarma engelini tarladan geçerek aşmayı deneyince ilginç görüntüler oluştu. Tarlalardan cezaevi yerleşkesine doğru ilerleyen eylemciler, yine jandarma tarafından engellendi. Jandarma, çember oluşturarak eylemcileri tarladan dışarı çıkarttı.

TARLAYI ATEŞE VERDİLER

Silivri'de Ergenekon duruşmasının görüldüğü salona ulaşmaya çalışan göstericiler, ayçiçek tarlasına daldı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan grubu jandarma biber gazı ve tazyikli suyla dağıttı.

Bu sırada göstericilerden bazıları tarlaları ateşe verdi. Ateşe verilen tarlalar TOMA'nın müdahalesinin ardından itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Silivri'de sabah saatlerinden itibaren toplanan kalabalık, duruşma salonuna doğru ilerlemek istedi. Jandarmanın izin vermemesi üzerine tarlalara yönelen göstericiler, duruşma salonuna ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 200 kişilik grup, burada da polis ve jandarma engeli ile karşılaştı. Polis ve jandarmanın uyarılarına rağmen dağılmaya gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale edildi. Tarlalara dağılarak kaçan göstericiler ile emniyet güçleri arasında koşuşturmaca yaşandı. Bu sırada bazı göstericilerin de ay çiçek tarlalarını ateşe verdiği görüldü. Ateşe verilen tarlalara ilk müdahale Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile yapıldı. Daha sonra itfaiye ekipleri olay yerine gelerek tarladaki yangını söndürdü.

Emniyet güçleri göstericileri E-5 Karayolu'na kadar uzaklaştırdı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 21
  • Osman Gazibey 10 yıl önce Şikayet Et
    TRAKYA KÖYLÜSÜ ALSIN KASKETİNİ ELİNE, DÜŞÜNSÜN ŞİMDİ, NE HALT YEDİM DİYE. Her seçimde Chp'ye oy veren Trakya köylüsü düşünsün !!! Bu vatan ve millet düşmanlarına oylarıyla destek verenleri Cenâb-ı Hâkk şimdi onların eliyle cezalandırıyor !!!
    Cevapla
  • Dr. Rüzgar 10 yıl önce Şikayet Et
    protestonuzu yapınız da - tarla yakmak niye ?. Yahu be cahiller milletin tarlasını niye ateşe veriyorsunuz. o tarlayı ekip biçenlerin bir yıllık emeği umudu geçimi o tarlanının mahsulü ile oluyor. sonrada halk bize neden oy vermiyor diye kara kara düşünürsünüz. kalın kafalılar.
    Cevapla
  • Sinan Egeli 10 yıl önce Şikayet Et
    Ortalık karıştırıcıların DAVAsı bu.... Türkiye'nin önündeki engellerin sorumluları... Salıverilirlerse Türkiye'nin yine vay haline...
    Cevapla
  • SADRETTİN DEMİRKOL 10 yıl önce Şikayet Et
    türk bayrağı. en son bu bayrak dalgalansın. ezan sesi susmasın diye Çanakkalede 250 bin şehit verdik. Şimdi elde Türk bayrağı molotof atılanda Türk polisi, Yakılan türk otobüsü, ölende türk genci. Yanlışlık nerede?...
    Cevapla
  • H.Fahrettin ALBAYRAK 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye gezi birliği : TGB. İnsanların bir aksiyonu varsa mutlaka bunun fikri bir alt yapısı vardır. Bir inanç insanı yönlendirir. Mahkemeyi basıp içeridekileri çıkarmak istemeleri, yargılanmalarını istememeleri içeridekilerin suçsuz olduklarını düşünmelerinden dolayıdır. Onlara göre bu kadar delil uydurmadır, silahlar boru, emir kağıtları kağıt parçasıdır. Düşünüyorum da ya o borular gün yüzüne çıkarılmasaydı gezi olayları ne hale bürünürdü acaba? Ve işin garip tarafı bu gezi_zekalılar, ülkede herhangi bir kötü olay baş gösters, ekonomik, askeri vs. vs. göbek atacaklar... 2007 'de irtica irtica diye tencere çalanlar, birden ekonomik göstergeler ve dünyanın o anki mali krizde olmasıyla, Baykal sürekli gittiği yerde ekonomiden bahsetmiş hiç irticadan bahsetmemişti. Yani maksat ne ekonomi ne irtica. Milleti geri zekalı yerine koymaya gayret gösteren gezizekalılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var