Silivri'de asker kırmızı alarm pozisyonuna geçti

Mahkemenin bugün kararını açıklaması beklenen "Ergenekon Davası"nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunun çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Silivri'de asker kırmızı alarm pozisyonuna geçti
Silivri'de asker kırmızı alarm pozisyonuna geçti
GİRİŞ 05.08.2013 07:09 GÜNCELLEME 05.08.2013 07:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine izleyicilerin alınmayacağı bugünkü duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları katılabilecek.

Sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine vatandaşlardan da katılım olabileceği düşüncesiyle güvenlik güçleri, cezaevinin çevresinde önlemleri artırdı.

Güvenlik görevlileri, TEM karayolu Kınalı bağlantı yolunu bariyerlerle çift yönlü trafiğe kapatırken, duruşmayı izlemesine izin verilenler ve görevliler, yerleşkeye E-5 karayolu bağlantısından giriş yapabiliyor.

Yerleşkeye giriş yapılan noktada akşam saatlerinden itibaren önlem alan jandarma ekipleri, sarı basın kartı olmayan gazetecilerin de geçiş yapmasına izin vermiyor. Duruşmayı izleyecek milletvekilleri, avukatlar, sanıklar ve basın mensupları kimlik kontrolünün ardından yerleşkeye alınmaya başlandı.

Gece yarısından itibaren cezaevi sapağında toplanan bir grup da İstiklal Marşı'nı okudu. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, yerleşkeye girişlerine izin verilmemesini protesto etti.

Seyyar tuvaletlerin kurulduğu bölgeye, sabahın erken saatlerinden itibaren çöp kamyonu, iş makinası, itfaiye, su tankerleri, TOMA ve çok sayıda otobüsle çevik kuvvet ekibi geldi.

Şehir dışından gelen polislerin ise şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalara ait otobüslerle bölgeye ulaştığı görüldü.

YORUMLAR 4
  • Nihat Özbudun 10 yıl önce Şikayet Et
    Kemalistler edepsizlikle, devlete kafa tutmakla bir yere varamayacaklarını artık anlamalılar. Milletin kahhar çoğunluğu 21. yüzyılda , zaman içinde evrilerek insanların şuurları ve vicdanları üzerinde baskı aracı haline gelmiş "tek adamcılığı" istemiyor. Bu uğurda seçme ve seçilme hürriyetlerine yapılan baskıları, müdahaleleri, yargısız infazları, kanunsuz hareketleri hoş görmüyor. Halk , AKP'yi değil hangi partiyi iktidara taşısa bu değişim "mukadder" idi. Bayrağın üstüne Atatürk resmi bindiren kafalar bu gerçeği anlasalar iyi olacak, artık geriye gidiş yooook yani "irtica" yooook. İrtica diye diye kendileri "mürteci" durumuna düştüler farkında değiller.
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    KİME KARŞI?. Asker kime karşı kırmızı alarma geçmiş? Bu ülkenin askeri kendi halkına karşı nasıl kırmızı alarma geçer.Akıl mantık almıyor.Ora da yargılananlarda ,yargılananlara destek verenlerde bu ülkenin insanı.Demokrasilerde her sorunun bir çözümü vardır.Ancak sorun çözmesini bilmeyenler sorunu kendi bildiği yöntemle çözerler.
    Cevapla
  • kerem erkan 10 yıl önce Şikayet Et
    istiklal marşı yerine geçlik marşı okusalar iyiydi . istiklal marşı yerine geçlik marşı okusalar iyiydi
    Cevapla
  • Hainlere_inat 10 yıl önce Şikayet Et
    7.000 Asker + Özel Harekat Polisi. Bu kadar asker ve polisi bir avuç gazeteci ve avukat için silivriye toplayacağına, 2 sene evvel kandile gönderseydin bütün bu durumları yaşamazdık. O zaman da seni baştacı yapmayanın karşısına ilk dikilenlerden biri olurdum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi