Zonguldak'ta izin çıkmayan grup eylem yaptı

Zonguldak'tan Ergenekon davasının görüldüğü Silivri'ye gitmek isteyen 3 otobüsün geçişine izin verilmedi. Otobüste bulunan grup, kent merkezinde yürüyüş eylemi yaptı.

Zonguldak'ta izin çıkmayan grup eylem yaptı
Zonguldak'ta izin çıkmayan grup eylem yaptı
GİRİŞ 05.08.2013 06:17 GÜNCELLEME 05.08.2013 06:17

Otobüslere binen CHP'li ve TGB'liler, Değirmenağzı Bölge Trafik Müdürlüğü'nde polis tarafından durduruldu. Araçlardaki evrak eksiklikleri sebebiyle araçların geçişine izin verilmedi. Eylemciler bu defa Kozlu Değirmenağzı mevkisinden Zonguldak'a yürüdü. Aralarında Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'ın kardeşi Osman Haberal'ın da bulunduğu grup, Valilik önüne gelerek oturma eyleminde bulundu.

Grup adına konuşan bir sözcü, "Özgürlük yürüyüşümüz Vallik önünde sonlandı. Ama arkadaşlarımız, karar açıklanıncaya kadar buradan ayrılmamaya kararlı. İşçi Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği bu baskılar nedeniyle her geçen gün birleşiyor. Otobüsler durdurulunca 7-8 kilometre boyunca 'hepimiz Ergenekoncuyuz, hepimiz Mustafa Kemal'iz diyerek yürüdük. Şimdi de oturma eylemiyle devam ediyoruz" dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor