Diyarbakır'daki leoparla ilgili bakanlıktan açıklama

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Diyarbakır'da görülen leoparla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği, inceleme sonrası gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.

Diyarbakır'daki leoparla ilgili bakanlıktan açıklama
Diyarbakır'daki leoparla ilgili bakanlıktan açıklama
GİRİŞ 05.11.2013 10:12 GÜNCELLEME 05.11.2013 10:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, biyolojik çeşitlilik açısından son derece önemli bir tür olan leoparın (panthera pardus), Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Solmaz köyü yakınlarında ortaya çıktığı anımsatıldı.

Olay sonrası Bakanlık ve bölge müdürlüğünden ekiplerin köye giderek, vurulan leoparı Diyarbakır'a getirdiği belirtilen açıklamada, DNA ve hücre örnekleri alınan hayvanın incelenmesine başlandığı bildirildi.

Açıklamada, leoparın vurulmasıyla ilgili soruşturmanın halen devam ettiği, inceleme sonrası gerekli işlemlerin yapılacağı vurgulandı.

Ulusal ve uluslararası sözleşmelerle korunan leopar, ayı, kurt, vaşak, karakulak gibi yaban hayvanların Bakanlıkça koruma altına alınan türler olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bu türleri yasa dışı olarak avlayanlara büyük para cezaları uygulanmaktadır. Leopar için 2013-2014 av döneminde belirlenen tazminat bedeli 50 bin liradır. Bölgede yaşayan vatandaşların leopar görmeleri durumunda bakanlık merkez ve taşra teşkilatıyla irtibata geçmesi, ülkemiz biyolojik çeşitliliği açısından son derece önemli bu türümüzü koruma çalışmalarına katkı sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir."

YORUMLAR 1
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    Leopar insandan değerliymiş :). çoban ölse kim verecek 50.000 tl? koyunu leaopar aldı dese sahibi ölmekten beter adamı.Çoban ne yapsın? 40 yılda bir leopar gelmiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!