Gülen'den Mehmet Ali Şahin'e cevap

AK Partili Şahin'in 'Cemaat imamı Pensilvanya'ya dosya gönderdi' iddiasına Gülen avukatı aracılığı ile açıklama yaptı.

Gülen'den Mehmet Ali Şahin'e cevap
Gülen'den Mehmet Ali Şahin'e cevap
GİRİŞ 31.12.2013 11:04 GÜNCELLEME 31.12.2013 11:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in 'Cemaat imamı Pensilvanya'ya dosya gönderdi' şeklindeki iddiasının, son günlerde medyada yer bulmaya çalışan kara propagandanın bir parçası olduğunu açıkladı.

"Mevhum şahıslar üzerinden konjonktürel bir duruş sergileme ile açıklanabilecek bu konuşma içerisinde yer alan iddiaları kabul etmediğimiz gibi konuşmada geçen bazı cümlelerin nezaket ve edep sınırlarını aşan nitelikte olduğunu da ifade etmemiz gerekir." diyen Albayrak, müvekkilinin hiçbir zaman adalete muhalif bir davranış içerisinde olmadığını kaydetti.

Nurullah Albayrak, kamuoyuyla paylaştığı 'açıklama ve cevap' yazısında şu ifadelere yer verdi:
"Ulusal gazetelerde 'Cemaat imamı Pensilvanya'ya dosya gönderdi' başlığı ile verilen haberlerde, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in açıklamasında, Yargıtay'da olan bir dosyanın müvekkilime gönderildiği ve ne karar verilmesi gerektiğinin sorulduğu iddiasına yer verilmiştir. Dile getirilen iddialar son günlerde medyada yer bulmaya çalışan kara propagandanın bir parçasını teşkil eden iftiralardan ibarettir. Mevhum şahıslar üzerinden konjonktürel bir duruş sergileme ile açıklanabilecek bu konuşma içerisinde yer alan iddiaları kabul etmediğimiz gibi konuşmada geçen bazı cümlelerin nezaket ve edep sınırlarını aşan nitelikte olduğunu da ifade etmemiz gerekir. Şöyle ki; M. Ali Şahin'in müvekkilimin duasının kapsamını ve mahiyetini anlayamayacağı düşünülemeyeceğine göre kendisinin şu an ülkemizin ana gündemini oluşturan yolsuzluk konusunun perdelenmesi amacına hizmet ettiği anlaşılmaktadır. Sayın Şahin'in konuşmasının hiç olmazsa bir bölümünde yolsuzluk konusuna değinmeden tamamen kara propagandaya malzeme temin eden bir üslubu benimsemesi kabul edilemez. Söz konusu iddialar kanaate dayanılarak ifade edilemeyecek nitelikte olup, sorumluluk sahibi kişiler tarafından kanaate dayanılarak bu tür mesnetsiz iddialarda bulunulmasından kaçınılmalıdır. Israrla ifade edilmeye çalışıldığı üzere müvekkilim hiçbir zaman adalete muhalif bir davranış içerisinde olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla sunulur."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    bir molla kasım gelir senide yargılar hocam . alim olmuşlar maşallah size ders veriyorlar galiba çağ atlıyoruz... iki müslüman kardeş arasını bozanlara ne ad verilir .... aralarını düzeltenlere ne ad verilir. insanın kendi nefsi kendine günah olarak yetmezde onda bunda yıldız ararlar.
    Cevapla
  • gazi tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Kime İnanak. Ya Gülen Hoca yalan söylüyor yada Mehmet Ali Şahin..
    Cevapla
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    "...Söz konusu iddialar kanaate dayanılarak ifade edilemeyecek nitelikte olup, sorumluluk sahibi kişiler tarafından kanaate dayanılarak bu tür mesnetsiz iddialarda bulunulmasından kaçınılmalıdır..." İşte bizde bunu diyoruz... Kendinize TALEP ettiğiniz bu temkinli olma hali BAŞKALARINA LAYIK DEĞİL Mİ ?? Bu prensibe inanıyordunuzda Daha hiçbir YARGILAMA OLMADAN birilerini HIRSIZ diye suçlamalar, HOP OTURUP, HOP KALKARAK O BEDDUA ETMELER neydi ? " Kendiniz için İSTEDİĞİNİZİ, MÜ'MİN kardeşiniz için İSTEMEDİKÇE İMAN ETMİŞ olmazsınız.. " Hz.Muhammed. Bu bir Hadis -i Şerif değil mi? O RÜŞVET veya YOLSUZLUKLA suçlanan kimseleri ne tanırım, ne bilirim... ne AYNI SEMTTE OTURMUŞUMDUR.. Fakat yapılan hareketler ve ALEYHLERİNE yürütülen DELİLSİZ kampanyalar DAHA ÖNEMLİSİ GERÇEKLEŞEN ULUSLARARASI VURGUN ve YURTDIŞI BASIN DAHİL TC 'yi YIPRATMA KAMPANYASI beni TARAF olmaya zorluyor..
    Cevapla
  • Mahmut Fidan 10 yıl önce Şikayet Et
    Kekeme Hamdi ye. Arkadaşım olayı nasılda çarpıtıyorsun AKparti camaati harcıyor diyorsun.Halbuki AKparti cemaat mensuplarını hep güvenilir bulup biryerlere yerleştirdi.Ama onlar Akpartiyi hep arkadan vurdu.İstersen sayayım:1-Oslo görüşmelrini sızdırıp İsrailin nefret ettiği Hakan Fidanı tutuklamaya çalıştı,onu içeri alınca emri Başbakan verdi diyerek onu da içeri alacaklardı,plan tutmadı.2-Gezi olayları İsrail-ABD-Almanya destekli olduğu halde cemaat uzantıları ona da destek vererk başbakanı yıpratmaya çalıştı,olmadı.3-Son operasyonda bakan çocukları,sonra bakanlar ve sonunda başbakanın oğlu ve kendisine uzanan bir tuzak hazırlandı.150 belediye başkanına can güvenliği yok denilerek cemaat polislerinden korumalar tahsis edildi.Bunlar her türlü görüşmelerde başkanın dibinden ayrılmayarak sürekli istihbarat topladı.Bunlar aleyhte saldırıda kullanılacaktı,oyun bozuldu...daha sayayım mı?
    Cevapla
  • kekeme hamdi 10 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim sakin olun. hükümet-cemaat kavgasını sayın başbakan bitirebilir. Suçlama, dosya ne varsa alsınlar gitsinler hocaefendinin yanına. gösterin kardeşim. Eğer varsa bir sorun hocaefendi çözsün. Ama delilsiz,isnatsız atışlardan vaz geçilsin. Bu öncelikle ak partiyi yıpratıyor. Denen şey şu:Ya bu ak parti daha düne kadar cemaatın sırtından geçiniyordu. NE OLDUDA CEMAATA CEPHE ALDI? Hükümet cemaata saldırmakla kendi ayağına kurşun sıkıyor bence. "Demekki hükümet işi bitince diğer cemiyet ve cemaatlarıda bozuk para gibi harcar" inancı yerleşiyor. Ama maalesef siyaset böyle kirli. Erdoğan bayraktar 20 sene başbanın yanında çalışmış. Ayrılırken belki kırıldığı için etmemesi gereken bir lafı söylemiş. Yahu adamı afaroz ettiler. Siyaset bu... Şimdi apo dese ki "Ak parti bir numara" .... Adamı anında mücahit ilan eder bu islamdan nasibi olmayan şakşakçılar. Siyasetin şerrinden Allah'a sığınırım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar