Yargıtay'ın imamı, dosyayı Pensilvanya'ya gönderdi

Ak Partili Mehmet Ali Şahin, bazı isimlere soruşturma kararının Fethullah Gülen'e sorulduğunu ileri sürdü: Bir işadamının dosyası Pensilvanya'ya gönderildi.

Yargıtay'ın imamı, dosyayı Pensilvanya'ya gönderdi
Yargıtay'ın imamı, dosyayı Pensilvanya'ya gönderdi
GİRİŞ 30.12.2013 09:42 GÜNCELLEME 30.12.2013 15:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'te Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen partisinin il danışma meclisi toplantısında önemli bir iddiayı dile getirdi. 

FETHULLAH GÜLEN NE CEVAP VERDİ?

Şahin, Yargıtay'da görevli bir kişinin Fethullah Gülen'e, adını vermediği bir işadamıyla ilgili kararı gönderdiğini anlattı. Mehmet Ali Şahin, Gülen'in bunun üzerine "Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin" diye cevap verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'İLK KEZ AÇIKLIYORUM'

"Cemaat; Fethullah Hoca cemaati dediğimiz bizlerin kardeşleri. Ancak acaba yargı içinde bu cemaate sempati duyanlar, bir takım yargıçlar bu projede görev üstlenmiş olabilirler mi? Buna ihtimal verebilir misiniz? Burada ilk defa açıklıyorum. Bu haberi aldığımda uzun süre düşündüm, inanmak istemedim, araştırdım, soruşturdum ve doğru olabileceği kanaatine vardım. Önemli bir holdingin başında bulunan bir kişi hakkında bir ceza davası var ve mahkum olmuş.

'YARGITAY'DAKİ CEMAATİN İMAMI'

Dosya Yargıtay'a gelmiş. Yargıtay'da 'Cemaatin imamı' diye nitelendirilen kişi, ismi bende saklı kendisini tanıyorum. Bu önemli kişinin dosyası ile ilgili ne karar verilmesi gerektiği hususunu dosyanın kısa bir özeti ile birlikte Pensilvanya'ya göndermiştir. Bir savcı, bir hakim böyle bir şey yapabilir mi? diye sordum kendime kafam hafızam kabul etmedi. Ama araştırdığımda maalesef bunun doğru olduğu kanaatine vardım. Kamuda görevli bir takım işgüzarlar var. Hoca efendi, 'Adalet neyi gerektiriyorsa ona göre karar verin' demiş. Allah razı olsun. Ama oraya sempati duyan bir takım kamu görevlileri maalesef belki yaranmak, belki başka nedenlerle bu tür yanlışlıklar yapabiliyor. Bu işin de öyle bir iş olduğunu düşünüyorum."

"O YARGIDA ADALET TECELLİ EDER Mİ?"

Şahin, cemaate bağlı olanları ise şöyle eleştirdi:

"Bir tarikat, mezhep, manevi liderle gönül bağınız olabilir, ondan dersler alabilirsiniz. Bu normaldir. Ama komutanınız 'Falan yere gideceksiniz bayrağı falan yere dikeceksiniz' dediğinde, siz, 'Ben bağlı olduğum tarikat liderine bir sorayım' diye düşünürseniz orada disiplin olmaz. Yargı da böyle bir düşünceyle hareket edilirse o yargıda adalet tecelli eder mi? Emniyet'te eder mi? Ama maalesef bizim yargımızda da emniyetimizde de böyle bir yapı oluştu"

YORUMLAR 19
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    cemaat. cemaatler kötü olmaz insanlar kötü niyetli olan 1çocuğu okutmabilmek niyetiyle kendi boğazındankısan insanlara oluyor benim diyeceğim sayın şahinçok anlamlı ve herşeyi ortaya çıkaracak bir çağrı yaptı dön hocam el cevap müvekkilimin alakası yoktur
    Cevapla
  • hacı 10 yıl önce Şikayet Et
    öleceğim günü öğrenmeye.... biz biliyorduk,cemaatin yapacağını,çünki;heryer cemaatçi oldu,erdoğana bunlar seni deşifre ediyor al bunları dediklerimde,onlarefendi çocuklar diyordu..ne oldu?cemaatlere güvenilmez,çünki;görünüşte islam, geride ise;farklı yapılanmanın sembolleri idi.bunu öğrendikl tüm cemaatlerle ilişkimize son verdik..islam yok cemaatlerde.bizim dediklerim çıktı,ben öleceğim günü öğrenmeye başladım neredeyse...
    Cevapla
  • osman 10 yıl önce Şikayet Et
    beklentilerimiz, haklı mı diye de soruyorum. aslında cemaat adına en yüksek makamdan bir açıklama yapılarak, bilgi/belge/dosya/kaset sızdırılmasının ve birilerine servis edilmesinin vatana ihanet olduğunun altı kalın çizgilerle çizilmelidir. devletin imkanlarını kullanarak, devletin altını oymanın, halkın oylarıyla iktidara gelmiş iktidarı tuzaklarla yıpratmanın hiç bir cemaat mensubunun tasvip etmeyeceği deklare edilmelidir. cemaat, kck benzeri paralel yapılanmaların kesinlikle karşısında durduğunu ve devletin değişik kurumlarında cemaate gönül vermiş insanların sadece devlete hizmet etmekle yükümlü olduğu yemin billah belirtmelidir. şayet devlet içerisinde devlet gibi hareket eden ve cemaatın çıkarlarını takip eden cemaat mensupları varsa bunları gören/bilen/tanıyan diğer cemaate gönül veren insanların ihbar etmeleri emri verilmelidir. bizim cemaatten beklentilerimizden bir bölümü bunlar.
    Cevapla
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    peki bunlara hukukçu mu denir,uşak mı. bunlar asla adil olmazlar,halkın yargıya güvenini sıfırladılar,hem de dini bir cemaat,kemalist fosiller bunlardan daha az kötüydü
    Cevapla
  • serdar demir 10 yıl önce Şikayet Et
    imam ve imameler. her devlet dairesinde imam ve imameleri var.. yolunda gitmezsen eziyorlar.. kendileri dışında Müslüman yoktur.. Allah hepimize sabır versin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı