Burak Can memleketinde toprağa verildi

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından, önceki gün yapılan gösteriler sırasında Beyoğlu'nda DHKP-C tarafından silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu, memleketi Giresun'da son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 14.03.2014 09:34 GÜNCELLEME 14.03.2014 15:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

GÖZYAŞLARI İÇİNDE SON YOLCULUĞA UĞURLANDI

İstanbul'da Berkin Elvan olaylarında silahla vurularak öldürülen Burak Can Karamanoğlu, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı.

Alucra Merkez Camisi'nde Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından kıldırılan cenaze namazına Giresun Valisi Hasan Karahan, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, baba Halil Karamanoğlu ile binlerce kişi katıldı. Anne Huriye Karameanoğlu tabutun yanına yakınlarının desteği ile gelirken, ayakta güçlükle durabildiği gözlendi. Acılı anne "Bıraktın gittin bizi oğlum" diye gözyaşı döktü.

Cuma Namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Karamanoğlu'nun cenazesi kortej eşliğinde gözyaşları arasında toprağa verileceği Alucra Şehitliği'ne götürüldü ve burada toprağa verildi.

Ailesi ve yakınları tarafından karayoluyla Giresun'a getirilen Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Alucra Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Şebinkarahisar ilçesinde 100'ü aşkın aracın oluşturduğu konvoyla karşılandı.

EN ACI KONVOY

Yaklaşık 100 araçlık konvoy eşliğinde Şebinkarahisar'dan ayrılan Karamanoğlu'nun cenazesi, Alucra ilçesindeki baba ocağına götürüldü.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE EVE ALINDI

Konvoy eşliğinde Karaağaç Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilen Karamanoğlu'nun cenazesi, anne Huriye Karamanoğlu ve yakınlarının ağıtları ve gözyaşları eşliğinde eve alındı.

ACILI AİLE TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Burada helallik alınmasının ardından Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazının kılınacağı Ulu Cami'ye götürüldü. Camide, Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu ile AK Parti Alucra Belediye Başkan adayı olan dayısı Asım Kaymakçı, taziyeleri kabul etti. 

Öte yandan, ilçedeki iş yerlerinde ve sokaklarda Türk bayrakları ile üzerinde Karamanoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu dövizler yer aldı.

"Benim dört oğlum var dördü de feda olsun bu vatana"

Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, oğlu Burak Can'ın askerlik görevini 3 ay önce tamamladığını hatırlattı.

"Benim dört oğlum var dördü de feda olsun bu vatana" diyen Karamanoğlu, şöyle konuştu:

"Sağolsun devletimiz her türlü imkanı sağladı, sahip çıktı. Böyle acı olaylar istemiyorduk ama takdir-i ilahi böyleymiş, oldu. Olmasa daha iyiydi. Bu Türkiye'de yaşayan insanların hepsi bizim kardeşimiz, biz kimseyi ayırt etmiyoruz. Alevisi de insan Türk, Sunnisi de Türk. Biz kimseyi ayrı gözle görmüyoruz ama dışarıdan gelen provokasyonlar Türkiye'yi karıştırmak için ellerinden gelen her türlü gayreti yapıyorlar ve yaptılar, benim oğlumu feda aldılar. Allah'ın yanında. Yanlarına kalmayacak."

Karamanoğlu, savaşmadıklarını, savaş istemediklerini, huzur istediklerini dile getirerek, "Türkiye'de İstanbul gibi bir yerde şu anda huzurumuz kaçtı, huzur kalmadı. Ne istiyorlar bu devletten, bu milletten ne istiyorlar? İstedikleri gaye nedir, çıksın açıklasınlar, biz de ona göre önlemimizi alırız. Ne yapacaksak yapacağız. Yazık günah değil mi bu gençlere" diye konuştu.

Baba Karamanoğlu, başka babaların canının yanmasını istemediğini belirtti.

Oğluyla son anlarını anlattı

Karamanoğlu, olayın gerçekleştiği akşam, evde akşam yemeğine geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:
"Oğlum işten geldi, ben yemeği yemiştim. 'Baba nasılsın' dedi, 'sağol oğlum' dedim. 'Bir şey diyor musun, ben dışarı çıkıyorum' dedim, 'tamam baba' dedi. Dedim ki 'oğlum dışarılarda olaylar var, bizim çevremiz bize pek gelemiyorlar, yukarılara pek gitme' dedim. Ana caddeye yakın benim ev, 'tamam baba' dedi, ben aşağıya indim. Peşimden yemeği yiyor, o da aşağı iniyor, ana caddenin kenarında arkadaşlarıyla olayları izliyorlar. Olayların olduğu yere de 300 metre var. Arkadaşlarıyla diyorlar ki 'yaklaşalım bakalım bunların dertleri ne', yürüyerek gidiyorlar."

Oğlu Burak Can'ın evden çıkışı, yaralanması ve ölmesinin yarım saatte gerçekleştiğini söyleyen Karamanoğlu, "Benim oğlumun siyasi bir problemi yok, üç ay oldu askerden geleli. Sağla, solla ilişiği olmayan bir çocuk. İşiyle gücüyle uğraşan bir çocuk. Bir hiç uğruna kalabalığın içinde mermiyi atıyorlar. Işıklar sönük, lamba yok, zifiri karanlık, topluluk geliyor bin kişiden fazla, her tarafı tahrip ederek, sağı solu yıkarak, en son geliyorlar, geldikleri yer zaten onlardan ileri geçemiyorlar. Orada tıkanınca bir daha silaha davranıyorlar" ifadelerini kullandı.

Beyoğlu ilçesinde DHKP-C'nin silahlı saldırısı sonucu Burak Can Karamanoğlu (22) hayatını kaybetmiş, bu silahlı saldırı sonucu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • emrah erg 10 yıl önce Şikayet Et
    PKK TERÖR ÖRGÜTÜ NOLDU. pkk terör örgütünün 30 yılda 40 bin kişiyi katlettiğini unutmayalım.alevi vatandaşlarımız pkk açılımı için 40 bin kişinin katili teröristbaşına kurdurtulan hdp den ve tüm pkk uzantılarından uzak durmalıdır
    Cevapla
  • mert sağlam 10 yıl önce Şikayet Et
    MOLOTOF VARMI MOLOTOF. dhkpcli gencin cenaenazesinden sonra yapılan barbarlığın yağmanın terör eylemlerinin hiç biri bugün burağın ır cenazesinden sonra yapılmadı molotof atılmadı chp seçim bürosu yakılmadı bankalar yağmalanmadı bu bile iyiyle kötüyü gayet net şekilde gösteriyo ama bu ülkede bi iç savaş çıksın bunun tek sorumlusu chp yandaş medya ve tüsiattır ama herkes uyandı artık zararı millet önce bunlara ödetecek sıkı dursunlar
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    chp ideolojisindek tuzu kuru iş adamları. bu memlekete bir hayrınız yok elinizi halktan çekin. devletin verdiği tüm teşvikleri kullanır 5 kuruş vergi vermezsiniz. onlar ödediğimiz vergilerden, helal etmiyoruz.
    Cevapla
  • Hüseyin Uzun 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık. Ülkenin bir tarafını diğer tarafına düşman etmeyin.Buradan bir vatansever olarak sesleniyoruz. Genç çocukları kışkırtıp kenara çekilen Boyner,Doğan,CHP,Cemaat,Koç vb.....unutmayın bu sefer ülkede ateş çıkarsa önce sizi yakarız. Zannetmeyinki kurtulursunuz.Bu millet ne yaşıyorsa aynen sizde yaşarsınız. BUNDAN SONRA BÜTÜN ACILAR VE SEVİNÇLER ORTAK O L A C A K.
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    dhkpcnin arası . chp ile iyidir. pkk için bdpye laf edemiyor bu yüzden chp.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!
Kassam Tugayları duyurdu: Son zamanların en büyük darbesi! İsrail şoka uğradı