Dicle rektörlüğüyle ilgili inanılmaz iddialar

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Üniversite yönetimiyle ilgili gündeme bomba gibi düşecek iddialar ortaya atıldı.

Dicle rektörlüğüyle  ilgili inanılmaz iddialar
Dicle rektörlüğüyle ilgili inanılmaz iddialar
GİRİŞ 11.04.2014 14:35 GÜNCELLEME 12.04.2014 13:19
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın başörtüsü takmış fotoğrafını sosyal medyada paylaşmasından sonra Rektör Saraç bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Ancak Rektörlük ve Üniversite yönetimiyle ilgili  olarak çeşitli iddialar ortaya atıldı.

İddiaları ortaya atanlar ise, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AK Parti MKYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Dicle Üniversitesi'nde görevden uzaklaştırılan İlahiyatçı Ahmet İnan'dan başkası değil.

İÇTEN: HERKES ŞOKE OLACAK

Prof. Dr. Saraç ve üniversite yönetiminin ciddi yolsuzluklar içerisinde olduğunu, bununla ilgili olarak da önümüzdeki günlerde cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulunacağını açıklayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, elle tutulur ve somut belgelerle Dicle Üniversitesi'ndeki usulsüzlükleri açıkladığımızda herkes şoke olacak, dedi.   

"ÜNİVERSİTE SEKRETERİNİN İMZA YETKİSİ YOK"

İçten, Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün'ün de üniversitede ‘korsan' bir görev yürüttüğünü, imza yetkisinin olmadığını dile getirirken Eyigün'ün vekaleten dahi o görevi yürütemeyeceğinin altını çizdi.

ASİL SEKRETER VARKEN YERİNE VEKİL ATANDI

Daha önce Dicle Üniversitesi'nde başlatılmak istenen 'akademik tasfiye' operasyonuna direnen Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Hacı Yılmaz görevden alınmış yerine 'vekaleten Prof. Dr. Sabri Eyigün atanmıştı. 

"KENDİNDEN OLMAYAN ÖĞRETİM ÜYELERİNE YAŞAMA HAKKI YOK"

Dicle Üniversitesi'nin paralel yapının akademik üslerinden biri haline getirildiğini iddia eden AK Parti MKYK üyesi ve Dicle Üniversitesi eski öğretim üyelerinden olan Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Ayşegül Jale Saraç'ın rektör olduğundan bu yana sadece AK Parti taraftarları değil, diğer kesimlere karşı özel rezerv koymuş bir uygulamaya sahip olduğuna dikkat çekti. Saraç'ın kendisine  yakın olmayan öğretim üyelerine yaşama hakkı vermediğini iddia eden Bağlı, akademik kariyeri olmayan kişileri göreve başlatıp, bu sözde akademisyenleri de Dicle Üniversitesi üzerinden de başka üniversitelere transfer edildiğini belirtti.

SARAÇ'TAN REKTÖR ADAYLARINA ASILSIZ İDDİALAR

Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın rektörlük seçimi esnasında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki paralel yapının elemanlarıyla birlikte diğer rektör adayları hakkında asılsız iddialar hazırlattığını ifade eden Bağlı, üniversitedeki müstahdemden en üst yöneticiye kadar bütün hiyerarşinin içerisindeki yapılanmalar  olduğunu söyledi.

"AYNI DÜŞÜNCEDE OLMAYANLAR YÖNETİMDE OLAMAZ, PROJE DESTEĞİ ALAMAZ"

Bağlı, Dicle Üniversitesi Araştırma Proje Birimi'nin kendileri olmayan hiçbir öğretim üyesine ‘proje desteği' vermediğini de sözlerine eklerken yönetimde de başka düşüncede  bir yöneticiye rastlayamazsınız, dedi.

Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'la ilgili çarpıcı açıklamalar yapan bir diğer isim ise,  2010 senesinde Dicle Üniversitesi'nden uzaklaştırılan İlahiyatçı Ahmet İnan'dı.

REKTÖR NEDEN APAR TOPAR BAŞÖRTÜSÜ TAKTI?

Rektör Saraç'ın başörtüsü takmasından dolayı memnun olduğunu dile getiren Ahmet İnan, AK Parti tarafından ‘kamuda başörtüsüne serbestlik' getirildiği gün Ayşegül Jale Hanım da örtünseydi daha anlamlı olacaktı, açıklamasında bulunduktan sonra şu soruyu sordu:

"2 gün önce bir televizyon programında ‘Dicle Üniversitesi'nde bir çete var dedim. 2 gün sonra ise Dicle Üniversitesi Rektörü başını örtme kararı alıyor. Bu sizce normal mi? Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç neden apar topar başörtüsü taktı?"

"BAŞÖRTÜSÜ PROJESİ SABRİ EYİGÜN'E AİT"

Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın başörtüsü takma projesinin üniversitenin sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün'e ait proje olduğunu iddia eden İnan, bu grubun bir algı operasyonu peşinde olduğunu da sözlerine ekledi.

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 35
  • cengiz han 10 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili meliksah kardeşime. sayın Melıksah bey kardeşim Ben açıklayamadım herhalde,maalesef daha önce adeta taptığımız hizmet çok değişti,şekli anlamı tavır ve hareketleri bunu kast ettım ve sıkıntım Dicle ile değil asla ve asla adı geçen kişiyle hiç ama hiç degil.Size yaptığım hata dan dolayı özür diliyorum.Hakkınızı lütfen helal ediniz.Baki ALLAH a emanet olunuz.
    Cevapla
  • murat ethem 10 yıl önce Şikayet Et
    DİCLE ÜNİVERSİTESİNİN REKTÖRÜ KOYU BİR CEMAATÇİDİR. dicle üniversitesinin rektörü pensilvanya cemaatinin en sadık elemanlarındandır. bunu bilmeyen yok.
    Cevapla
  • Saral Saral 10 yıl önce Şikayet Et
    Masumiyet karinesi. Kim sıkışırsa masumiyet karın-ağrısın tutuluyor...
    Cevapla
  • sidar ay 10 yıl önce Şikayet Et
    enteresan. abooo bizim üniversitede neler oluyormuş
    Cevapla
  • Melikşah 10 yıl önce Şikayet Et
    ilginç. sn Cengizhan ön yargılarınızdan kurtulun. gerçekleri görmenizi engeller. Şimdi bir dava açıla 1 sene sonra sonuçlansa ve masumiyet ispat edilse. Bu haberi aynı başlıkla aynı puntolarla görebilecekmiyiz. hayır. ama zihinlerde bu isim her zaman kirli kalacak. üstüne birde hakka girmiş olacağız. isim vermeye gerek yok bu herkes için böyle. ama siz beni bile yargılayıp ünv elemanı yapmışsınız. oysa d.bakırı size sadece haritada gösterebilirim. siz yinede empati kurmayı deneyin belki birşeyler değişir vicdanınızda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li İBB, kurul kararını yok saydı: Cemevine ‘hassasiyet’, tarihi camiye ‘ret’
Dünyaca ünlü üniversiteden İsrail kararı! Tüm dünyaya duyurup feshettiler