Kazancı Yokuşu'nda karanfilli anma

Türk-İş temsilcileri ile üyeleri, Kazancı Yokuşu'na karanfiller bırakarak 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri andı.

Kazancı Yokuşu'nda karanfilli anma
Kazancı Yokuşu'nda karanfilli anma
GİRİŞ 01.05.2014 10:31 GÜNCELLEME 01.05.2014 10:32

Türk-İş Yönetim Kurulu, Türk-İş Başkanlar Kurulu ve Türk-İş üyelerinden oluşan grup, sabah saatlerinde Gümüşsuyu'ndaki Türk-İş 1 No'lu Şube'nin önünde toplandı.

Grup, daha sonra karanfillerden oluşan "1 Mayıs Türk-İş" yazılı çelenkle Kazancı Yokuşu'na yürüdü. Sabah saatlerinde polis barikatıyla kapatılan Kazancı Yokuşu, anma dolayısıyla açıldı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, burada yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi anma için Kazancı Yokuşu'na geldiklerini ifade ederek, ''Maalesef aradan 37 sene geçti, ölen 34 kardeşimiz halen failini bilmiyoruz, Aileleri de bilmiyor. Kamuoyu da bilmiyor. Neden yapıldı, niçin yapıldı, bilmiyoruz'' dedi.

Atalay, Türk-İş Yönetim Kurulu, Türk-İş Başkanlar Kurulu ve Türk-İş üyeleri olarak Kazancı Yokuşu'nda bulunduklarını dile getirerek, İzmir Gündoğdu Meydanı'ndan, Ankara Tandoğan Meydanı'ndan, Türkiye'nin 81 ilindeki Türk-İş üyelerinin selamlarını ve dualarını getirdiklerini söyledi.

Ergün Atalay, 37 sene önce hayatını kaybedenlerin faillerinin bulunmasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunların kamuoyu önüne çıkarılmasını istiyoruz. Nedenlerini öğrenmek istiyoruz. Türk-İş olarak bugün binlerce üyemizle 1 Mayıs'ı kutlayacağız. O alanlarda ve Türkiye'nin 81 alanında işçi hareketinin içinde bulunduğu sıkıntıları, problemleri anlatmaya gayret edeceğiz. Arzumuz bugün şu; bu alanlarda da başka alanlarda da hiç kimsenin burnu kanamadan, hiçbir problem olmadan işçiler, bizler bugünü bayram olarak kutlamak istiyoruz.''

Saygı duruşunun ardından Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan grup, daha sonra çelengi Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na koydu. Kazancı Yokuşu, polis tarafından yeniden bariyerlerle kapatıldı.

"Taban ne diyorsa onu yapıyoruz"

Atalay, Taksim Meydanı'nda yaptığı açıklamada, herkesin istediği alanda 1 Mayıs'ı kutlaması gerektiğini belirterek, ''Türk-İş, dün de böyle düşünüyordu. Bugün de böyle düşünüyor. Biz bugün Kadıköy'deyiz, Türkiye'nin 81 vilayetindeyiz. Başka sendikalar, biri Taksim, biri Beyoğlu istiyor. Kim nerede istiyorsa, bu hoşgörü bu topluma çok görülmemeli'' diye konuştu.

Görev yapan gazetecilerin de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Atalay, bir basın mensubunun Kadıköy'de kutlama yapmalarının diğer sendikalar tarafından eleştirildiğini söylemesi üzerine, ''Türk-İş yönetimi, Türk-İş Başkanlar Kurulu, Türk-İş tabanı ne diyorsa onu yapıyoruz. Biz öyle arzu ediyoruz. Taban da öyle arzu ediyor. Onu yapıyoruz'' dedi.

Grup, daha sonra Kabataş'tan motorla kutlamaların yapılacağı Kadıköy Meydanı'na hareket etmek üzere Taksim'den ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!