Cumhurbaşkanı Gül'den Manisa Valisi'ne talimat

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'a, Soma ilçesindeki özel şirketin işlettiği madende çıkan yangın sonucu mahsur kalanların kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'den Manisa Valisi'ne talimat
Cumhurbaşkanı Gül'den Manisa Valisi'ne talimat
GİRİŞ 13.05.2014 19:23 GÜNCELLEME 14.05.2014 05:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CumhurbaşkanıAbdullah Gül, Manisa'nın Soma ilçesinde, özel şirketin işlettiği madende çıkan yangınla ilgili Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Gül, Manisa Valisi Savaş'ı arayarak konuyla ilgili bilgi aldı.

Savaş'a, mahsur kalanların kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatını veren Cumhurbaşkanı Gül, gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • TEVFİK NAZIM ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    SEN HİÇ O MADENE YADA BAŞKA MADENE GİTTİN Mİ ? DEVAMI. Zamanında devlet bu kadar aciz düşürülmüştü. Şimdi belediye başkanlarında kaymakamlıklarda il ce ilçe afet ekiplerinde uydu telefonu ve uydu faxı, uydu interneti var. Ki eskiden uydu telefonunu sadece filimlerde görürdük. Köy hizmetleri özel idareye bağlandı. Kaymakamlıkların emrinde ciddi iş makinesi parkları var artık. Afet akut ekipleri var. Evlerinden yatağından kalkan ekipler, 6 saat sonra ülkenin diğer ucunda kazazede başında olabiliyor. Bütün illere hava yolu bu yüzden yapıldı. Zonguldaktan dün akşam 4 uçak kalktı. Önceden Zonguldak'tan ekipler karayoluyla giderdi. Böyle durumlarda tarifeli uçaklara kargo uçaklarına el konulup yada kiralanıp direk olay yerine ekipman sevk ediliyor. Uçak pistleri bu işe tahsis ediliyor, yollar açık tutulup gerektiğinde ekiplerin geçmesi için trafiğe kapatılıyor, Hava alanından helikopterle alınan ekipler olay yerine intikal ettiriliyor. Biz önceki hükümetler zamanında devletin ne kadar aciz olduğunu da biliyoruz şimdi ne kadar operasyonel olduğun
    Cevapla
  • TEVFİK NAZIM ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    SEN HİÇ O MADENE YADA BAŞKA MADENE GİTTİN Mİ ?. Ben çok gittim. Oralarda devlet son 10 yıldır dünya standartlarının üzerinde denetleme ve güvenlil şartlarını sağlıyor. Oluşan kaza kaçak madende değil ruhsatlı bir madende olmuştur. Dikkat edersen de göçük yada gaz patlaması değildir. Kimsenin kazanın kaderin önüne geçme anlamında ilahi gücü yoktur. Olay elektrik panosundan çıkan yangın ve akabinde kısa devre sebebiyle trafonun patlaması şeklinde olmuştur. Sadece trafo patlasa sorun değildi yedek dizel jenaratörler devreye girdiğinde havalandırma ve asansörler çalışırdı. Pano ve elektrik hatları yandığında enerjiyi nasıl vereceksiniz. Yedek hatlar da var. Ama yangında yedek hatları nasıl koruyacaksın. Bu hadisenin yalakalıkla ilgisi yok. Bir zaman dönemin başbakanının titrek sesle " buradan devlet yöneticilerine sesleniyorum, telefonlar yada başka hatlar çalışmıyor, radyo üzerinden sesimi duyan devlet yöneticilerine talimat niteliğinde konuşuyorum. bölgeye insani yardım, kurtarma ekibi gönderin iş makinası gönderin"
    Cevapla
  • mehmet coşkun 9 yıl önce Şikayet Et
    tevfik nazım. bırakın bu yalakalıgı ya bu kacıncı maden kazası maden göçüğü önceden denetleme önlem alma sonra kader kaza tevekkül ...bırakın bu işleri önce önlemini al sonra tevekkül et.....
    Cevapla
  • TEVFİK NAZIM ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizinle Herzaman Olduğu Gibi Gurur Duyuyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet etsin. Yaralılara Allahtan acil şifalar diliyorum. Yaralı ve şehit yakınlarına Allah sabırlar versin. Kaza ve kadere iman ettiğimizden tevekkül etmemiz gerekli. Allah kimseye böyle acılar göstermesin. Sayın Cumhurbaşkanım ve Başbakanımız başta olmak üzere tüm devlet yöneticileri son 10 yılda devletimizi gerçekten operasyonel ve hızlı çözüm üretebilen, bürokrasiyi gerektiğinde yok eden bir yapıya dönüştürdüler. Daha güçlü Türkiye nin temelini attılar. İnşallah geriye dönülmeyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü