AYM'den kritik Balyoz açıklaması

Anayasa Mahkemesi: İhlalin ortadan kalkması için yeniden yargılama olmalı

AYM'den kritik Balyoz açıklaması
AYM'den kritik Balyoz açıklaması
GİRİŞ 19.06.2014 13:43 GÜNCELLEME 19.06.2014 13:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi'nin, Balyoz Davası'nda 230 başvurucu hakkında verdiği ihlal kararıyla ilgili "kısa kararı" internet sitesine konuldu.

YENİDEN YARGILAMA YAPILMALI

230 başvurucunun listesine yer verilen kısa kararda, başvurucuların, 765 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesinde düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini Cebren Iskat veya Vazife Görmekten Men suçuna teşebbüsten İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yürütülen yargılama ve yargılama sonunda verilen mahkumiyet kararı nedeniyle Anayasa'nın 36. maddesinde koruma altına alınan adil yargılanma hakkı ile Anayasa'nın 19. maddesinde koruma altına alınan özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini ileri sürdükleri belirtildi.

Kararda, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmesi taleplerinin reddi nedeniyle tanık dinletme hakkına ilişkin şikayetlerin ve dijital delillerin değerlendirilmesine ilişkin şikayetlerin giderilmediğine dair iddiaların kabul edilebilir olduğuna karar verildiği bildirildi.

Şikayetçilerin güvence altına alınan adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine ve ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapmak üzere kararın bir örneğinin ilgili mahkemeye gönderilmesine oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    klas. bence esas yargılanması gereken anayasam mahkemesi üyeleridir. Sanki ülkeyi bunlar yönetiyor gibi karar alıyorlar. Sanki hükümet bunlar. Anyasa mahkemesi bence hemen kapatılması ve görev alanlar görevi kötüye kullanmakdan derhal yargılanmalıdır. Artık anayasa mahkemesinin kararları bence yok hükmündedir. Çünkü hiç bir inandırıcılığı kalmamıştır. Derhal hukuk yeniden tesis edilmelidir. Sadece dış mikrakların dizayn etmeye çalışanların çıkarlarını korudugunu düşünüyorum. Türk milletinin çıkarları asla gözetilmiyor. Hesap sorulmalıdır bence
    Cevapla
  • veysi21 9 yıl önce Şikayet Et
    ADİL YARGILANMA!. Türkiye'de ne zaman adil yargılanma olmuş ki? Katilleri beslemek ve her türlü ihtiyaçlarını giderip sonra bırakmak adalet mi?
    Cevapla
  • mevlüt bostancı 9 yıl önce Şikayet Et
    O ZAMAN. bütün mahkemeleri kaldıralım herşeye aym baksın ne gerek varki, herşeyin cılkını çıkarttı iyice, yargıçlar devleti oldu ülke, diktatörlükmüş, nerde gördünüz bir diktatörün ülkesinde, yargının idareden güçlü olduğunu
    Cevapla
  • soner bülbül 9 yıl önce Şikayet Et
    fb hakkında düşünce. bakalım bu gelişmeler ışığında fb ile ilgili gelişmeler neler olacak. çok kunuşanlarmı? yoksa ben suçsuzum diyenlermi? hele birde suçsuz bulunursa. işte o zaman futbolda kıyamet kopacak. hem içeride hemde dışarıda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Akrabalarını belediyeye dolduran CHP’li başkandan akla ziyan savunma!
Reisi'nin ölümündeki soru işaretleri...Helikopter düştü mü!