Canlı bombanın kimliği belli ama örgütü değil!

Sultanahmet’te Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bombalı saldırıyı düzenleyen hamile kadının Dağıstanlı Diana Ramazova olduğu belirlendi.

Canlı bombanın kimliği belli ama örgütü değil!
Canlı bombanın kimliği belli ama örgütü değil!
GİRİŞ 09.01.2015 06:41 GÜNCELLEME 09.01.2015 13:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sultanahmet’te polis karakoluna yapılan bombalı saldırı günlerdir aydınlatılamadı. İntihar bombacısı kadının isminin dün Diana Ramazova olduğu açıklandı. Saldırganın El Kaide ve IŞİD ile bağlantılı olabileceği ise yeni bir iddia...

Cep telefonu inceleniyor

Ramazova’nın Dağıstanlı olduğu, geçen Haziran ayında da Türkiye’ye turist olarak girdiği sanılıyor. Bu tespit akıllara saldırının çok önceden planlanmış olabileceği ihtimalini getirdi. Ramazova’nın bu eylem için mi ülkeye girdiği, bunun için mi 7 aydır Türkiye’de beklediği polisin yanıtını aradığı sorulardan biri.

IŞİD'LE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Ramazova'nın Türkiye'ye Moskova üzerinden İstanbul'a giriş yaptığı ve bir kaç kez Suriye'ye giriş-çıkış yaptığını belirledi. Vahdet gazetesinin iddiasına göre, soruşturmayı yürüten yetkililer, Ramazova'nın intihar eyleminden sonra ele geçirilen cep telefonunda Suriye'de IŞİD bayrağı altındaki ve IŞİD militanları ile çekilmiş fotoğraflarına da ulaştı.

RUSYA’DA DA SORUŞTURMA

Ramazova, 2014'ün haziran ayında İstanbul’a turist olarak gelmiş ve dönmemişti. Rus kaynaklar kadının terör gruplarıyla bağlantılı olduğunu iddia etti. Rusya kadın hakkında daha fazla bilgi için Dağıstan’da soruşturma başlattı. Rusya’dan yayın yapan Kafkaspres sitesinin haberine göre, Ramazova Çeçenistan’a komşu Dağistan’ın köyünde doğdu. Evli Ramazanova’nın birkaç tane de çocuğu var. 

YORUMLAR 11
  • Salih dağıstanlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir Çeçen hiçbir zaman Türkiye'de eylem yapmaz. Böyle bir eylemle ulaşacsğı bir sonuç yoktur. Bakalım algı bizi nereye götürecek.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    cehenneme gitti yazık oldu evladımıza ama paris işini organize edenler bu işi de organize etmişler bu çok zor bir olasılık değil rusla da aran açılırsa katmerli börek demiş adamlar sonuç: eğer sen dürüstçe islamı öğretmezsen bak elin oğlu böyle öğretir
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    bence olayın hiç bir örgütle ilişkisi yok,tamamen şahsi bir hesaplaşma.yabancılar şube müdürlüğüne yönelik olması ve kadının hamile olması şüphe verici bir durum.hamile bir kadın neden intihar eder ki?Ayrıca örgüt işi canlı bomba saldırısı olsa iki üç el bombasıyla değil çok daha tesirli patlayıcılarla gerçekleştirilirdi.ayrıca IŞİDin şu şartlarda türk polisine saldırması için ortada hiç bir neden yok.
    Cevapla
  • mert 9 yıl önce Şikayet Et
    millet işid in abd ve avrupalı paralı askerler olduğunu anladıda ,anlamayanlarada allah feraset versin, müslümandan terörist olmaz. müslüman teröristtir diyenlerden 10 numara terörist olur....piyasalardaki katliamları yapanlarda bunlar zaten...
    Cevapla
  • müslim 9 yıl önce Şikayet Et
    adi bir olaya benziyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız