PKK'ya dev kara harekatı geliyor

Hain saldırılar sonrası PKK'yı havadan bombardımana tutan TSK, bu sefer de karadan çok geniş bir operasyon için hazırlık yapıyor.

PKK'ya dev kara harekatı geliyor
PKK'ya dev kara harekatı geliyor
GİRİŞ 06.08.2015 03:12 GÜNCELLEME 06.08.2015 16:53
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Son günlerde ABD ile varılan İncirlik mutabakatı sonrası Suriye sınırında gelişen terör olaylarıyla ilgili ciddi adımlar atan Türkiye hem DAEŞ hem PKK unsurlarını bölgeden tamamen çıkarmayı hedefledi.Özellikle DAEŞ'e karşı mücadele için ABD ile anlaşan Türkiye, aynı zamanda hem yurt içi hem yurt dışında bulunan PKK ve KCK mevzilerini de bombalamaya devam etti.

Bölgedeki son gelişmeler yakından takip edilirken TSK kulislerinden PKK ve KCK'ya yapılacak operasyonlarla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. 

BİN 500 PKK'LI SURİYE'YE KAÇTI 

Askeri yetkililerden alınan bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri, DAEŞ'in yanı sıra öncelikle olarak yurt içindeki terörü hedef almak istiyor. Buna göre bölgeyi kana bulayan bölücü örgüt militanlarına ve KCK'lılara yönelik operasyonları sürdürerek etkisiz hale getirmek istiyor. Yurt içindeki hedeflerin imha edilmesinin ardından başta Kandil, Hakurk ve Avaşin gibi kamplar ile birlikte Cizre çevresine kaçan 1500 kadar silahlı PKK'lı teröristlere karşı gelecek hafta geniş bir operasyon yapılması gündemde tutuluyor. 

HEM HAVADAN HEM KARADAN 

Askeri yetkililer ''Bölücü örgütün Kandil ile birlikte Kuzey ırak ve Kuzey Suriye'de bulunan askeri kampları yerle bir edildi. Bizim için önemli olan bu kanlı örgütün lojistik desteğini kesmekti. Tüm cephanelikleri hava harekatları ile dağıtıldı. Şimdi önemli olan içerideki silahlı ve silahsız unsurların bertaraf edilmesi. Bunların büyük kısmı Kuzey Suriye'ye kaçtı. İçerideki unsurlardan sonra hedefimiz Suriye'de bulunan terörist yuvalarına yönelik hava ve kara harekatıdır'' açıklamasını yaptı.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 79
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Pkk yi dagda aramayin onlar çözüm sureciyle sehirlere indiler ve yanlarinda bir tank getirmedikleri kaldi ic güvenlik paketi hikaye oldu artik yeni terör yasası cikmali asker de poliste isini yapabilmeli yoksa bu daha baslangic daha kötü olacak guneyde durum artik yoneticilerin bu ise son verecek yasalar cikarmadi lazim
    Cevapla
  • CENGİZ44 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti Eğerki Bu Mücadeleden Gün Gelirde Vaz Geçerse Bir Daha Değil İsmini Anmak Tarihe Gömülürler. 1 Tane Oy Bile Alamazlar. Ya PKK'yı Bitirecek Ya Kendisi Bitecek. Biz Bu Ülkenin Vatandaşları Olarak Tek İstediğimiz Budur. Bunları Siyasete Sokmayacak, Militanlarını ve Şehir Yapılanmalarını Yok Edecek, En Önemlisi de Yurt Dışındaki ve Bilinen Tüm Lider Kadrolarını Yok Edecek. Bu İşin Başka Çaresi ve Çözümü Yok. Ak Parti Bunları Yerine Getirsin Canımızda Kanımızda Oyumuz da Feda Olsun.
    Cevapla
  • Sjvaslı 8 yıl önce Şikayet Et
    Eger devlet teroru temizlemezse pkk konusunda geri adım atarsa benim icin bitmistir akp
    Cevapla
  • efsane-komando 8 yıl önce Şikayet Et
    kobaniye kaçmıştır kobaniyi yerle bir etsinler biz kobaninin yerle bir olmasını istiyoruz...
    Cevapla
  • Osmanmert 8 yıl önce Şikayet Et
    Akp açılım deyip masaya oturursa o gün benim için bitmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otomobil markaları peş peşe kampanyalarını duyurdu
Başıboş köpek tehdidi... Dünya üçüncüsü Türkiye'nin mavi bayrakları elinden alınabilir!