BUSMEK eğitimi köylere kadar gidiyor!

Bursa’nın her noktasında sanat ve mesleki eğitim faaliyetlerini sürdüren BUSMEK, yeni dönemde ilçelerde eğitim hizmeti vermeye hazırlanıyor.

BUSMEK eğitimi köylere kadar gidiyor!
BUSMEK eğitimi köylere kadar gidiyor!
GİRİŞ 17.09.2015 17:25 GÜNCELLEME 17.09.2015 17:25

İlçelerde açılan ve açılmaya hazırlanan kurs merkezleriyle büyümeye her geçen gün devam eden BUSMEK, Bursalıların eğitim ihtiyaçlarına cevap veriyor.  Gürsu ve Keles ilçelerini kapsayan yeni bir projenin paydaşı olan BUSMEK, Gürsu ve Keles ilçelerine bağlı köylerde verilebilecek eğitimler hususunda, ilgili birimlerin yetkilileriyle projeyi masaya yatırdı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Tarım AŞ. Tarım İl Müdürlüğü, Gürsu Ziraat Odası, Keles Ziraat Odası ve BUSMEK’in bir araya gelerek gerçekleştirdikleri kırsal kalkınma toplantılarıyla bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda tespitler yapıldı. İlçelere eğitim ağını yayarak toplumun her kesimine eğitim hizmetini ulaştıran BUSMEK’in bu doğrultuda ilgili birimlerle ortak çalışmalar yapılarak meyvelerde hasat ve muhafaza, seracılık, bahçecilik, bitki zararlılarıyla mücadele, armut yetiştiriciliği, şeftali yetiştiriciliği, meyve bahçelerinde gübreleme, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, üretici örgütlenmesi ve pazarlama konularında eğitimler vermesi planlanıyor.  

“Mavi Tur Keles ve Gürsu’lu Bayanları Buluşturdu”

Keles ve Gürsu ilçelerinde kendilerine eğitim verilmesi planlanan çiftçi bayanlar, gerçekleştirilen mavi tur organizasyonuyla bir araya getirildi. Eğitimler öncesinde çiftçi bayanların hasat sonu yorgunluklarını atmalarının amaçlandığı etkinlikte, Bursalıları denizle buluşturan mavi tur programıyla gönüllerince eğlendiler. İki gün boyunca gerçekleşen etkinliklerde; yaklaşık 800 bayan deniz ve güneşin tadını doyasıya çıkardılar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
KDV hilesiyle büyük soygun