Türkiye (maçı) İzlanda maçı kaçta hangi kanalda

Türkiye 13 Ekim Salı akşamı İzlanda'yı konuk ediyor. Peki Türkiye İzlanda maçı kaçta hangi kanalda olacak? Detaylar haber7.com'da

Türkiye (maçı) İzlanda maçı kaçta hangi kanalda
Türkiye (maçı) İzlanda maçı kaçta hangi kanalda
GİRİŞ 13.10.2015 09:08 GÜNCELLEME 13.10.2015 09:08

Türkiye İzlanda maçı kaçta hangi kanalda? Torku Konya Arena'nın ev sahipliği yapacağı karşılaşmada Türkiye, 41.981 kişi kapasiteli stadı hınca hınç dolduracak taraftarlarının desteğini arkasına alarak Play-Off biletini cebine koymayı amaçlıyor. Türkiye'nin hanesine en az 1 puan yazdırması gereken kritik müsabaka 21.45'te başlayacak. Futbolseverler, mücadeleyi Show TV'den naklen izleme şansına sahip olacak.

Kritik maça İtalyan hakem

Merakla beklenen maçta İtalya Futbol Federasyonu'ndan Gianluca Rocchi düdük çalacak. Rocchi'nin yardımcılıklarını Elenito Di Liberatore ve Mauro Tonolini yapacak. Andrea Padovan'ın 4. hakemlik görevini üstleneceği karşılaşmada ilave yardımcı hakemler Antonio Damato ile Carmine Russo olacak.

İzlanda farklı kazanmıştı

Grupta 9 Eylül tarihinde oynanan ilk mücadeleyi kazanan taraf 3-0'lık skorla İzlanda olmuştu. Laugardalsvöllur Stadı'ndaki müsabakada golleri 19. dakikada Jon Dadi Bödvarsson, 76'da Gylfi Sigurdsson ve 77'de Kolbeinn Sigthorsson filelere göndermişti.

Hollanda'nın rakibi Çekler!

Play-Off turuna kalmak için mücadele ettiğimiz Hollanda ise yine 13 Ekim Salı gecesi Çek Cumhuriyeti'ni konuk edecek. Amacına ulaşmak için TSİ 21.45'te Amsterdam Arena'da oynanacak karşılaşmayı Portakallar'ın mutlaka kazanması ve A Milli Takımımız'ın mağlup olması gerekiyor. Aynı İzlanda gibi gruptan çıkması garanti olan Çekler'in bir iddiası yok.

Demirören'den İzlanda öncesi mesaj!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım  Demirören, İzlanda maçı öncesi açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yarın yapacağı İzlanda maçından istedikleri sonuçla ayrılacağına inandığını belirtti.
 
Demirören, TFF tarafından yayımlanan maç kitabında "Özel bir hikaye yazacağız" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, "Milli takımımızla yaşadığımız tüm büyük başarıların aynı zamanda özel bir hikayesi vardır. En büyük başarılar milli duyguların tek vücut halinde bazen tek bir şuta yoğunlaştığı anlarda gelmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'nin başarı hikayelerini imkansızlıklardan dolayı yazdığını kaydeden TFF Başkanı, "Şimdi milli takımımız bir kez daha zoru başarmak ve özel bir hikaye yazmak üzere. Fatih Terim yönetiminde yeniden yapılanan, gelecek için  bize büyük umut veren milli takımımızın, İzlanda maçından da arzuladığımız sonucu alacağına ve Fransa'ya bir adım daha yaklaşacağımıza inancım tam" görüşlerini aktardı.
 
Konya'da oynanacak maça taraftarları davet eden Yıldırım Demirören, yazısında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "Bu önemli maçta sizlerin desteği her zamankinden daha kıymetli. Nerede olursanız olun milli takımımızın yanında olacağınızı biliyorum. Ayrıca, son maçlarda bize inanılmaz destek sunan Konya taraftarının bu önemli maçta milli  takımımızı en güzel şekilde ağırlayacağını da biliyor, kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum. Dostluğun ve centilmenliğin kazandığı, sonucun bizden yana olduğu keyifli bir karşılaşma diliyorum."

Türkiye maçı öncesi İzlanda'da şok!

Euro 2016 Elemeleri A Grubu son maçında Türkiye ile karşılşacak olan İzlanda'da flaş gelişme yaşandı.

2016 Avrupa Şampiyonası Futbol Federasyonu'ndan yapılan resmi açıklama ile kaleci Hannes Halldorsson'un gerçekleştirilen antrenmanda sakatlık yaşadığı duyuruldu.

Hollanda'da NEC Nijmegen forması giyen 31 yaşındaki file bekçisinin, Konya'ya gelecek kafileye dahil olmayacağı vurgulandı.

Deneyimli eldivenin yerine kadroya 28 yaşındaki kaleci Robert Orn Oskarsson'un davet edildiği dile getirildi.

İzlanda maçına yoğun ilgi! Biletler tükendi

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda ile oynayacağı maçın internet üzerinden satılan biletleri tükendi.

TFF tarafından yapılan açıklamaya göre, A Milli Takımın 13 Ekim 2015 Salı günü İzlanda ile Konya Büyükşehir Stadı'nda oynayacağı EURO 2016 Elemeleri A Grubu karşılaşmasının bugün satışa açılan internet biletlerinin tamamı tükendi. Kalan biletlerin satışları Konya'da kurulan gişelerden devam ettiğide TFF'nin sitesinde yer aldı. A Milli Takımı İzlanda karşılaşması biletlerinin fiyatları şu şekilde:

1. Kategori: 75 TL
2. Kategori: 40 TL 
3. Kategori: 20 TL 

Konya'daki Bilet Satış Gişeleri:

Konya Store

Konya Büyükşehir Stadyumu Kuzey Gişesi

Zafer Meydanı Turkcell Cincin

Kule Site AVM Turkcell Ekopa

İspanya kazandı, Türkiye'nin önü açıldı

Milli takımımızı yakından ilgilendiren maçta İspanya Ukrayna'yı deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başardı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri C Grubu'nda yapılan 10. ve son hafta maçlarının ardından İspanya ve Slovakya finallere gitmeye hak kazandı. Grubu üçüncü sırada bitiren Ukrayna ise play-off oynayacak.

Son maçlar öncesinde 3. sırada bulunan Ukrayna ile liderliği garantileyen İspanya arasındaki karşılaşmada gülen taraf, 1-0'lık skorla misafir ekip İspanya oldu. "Matadorlar"a galibiyeti getiren golü, 22. dakikada Mario Gaspar attı. İspanya Milli Takımı formasını 100. kez giyen Cesc Fabregas, 25. dakikada kullandığı penaltı atışında kaleci Pyatov'u geçemedi.

Türkiye'nin en iyi 3. olma şansı yükseldi

Ukrayna, İspanya karşısındaki 1-0'lık yenilgiyle grup sonuncularından kazanılan puanlar düşülerek hesaplanan en iyi 3'üncü sıralamasında 13 puanda kaldı ve direkt katılım şansını yitirdi.

Böylece eleme gruplarının "en iyi 3. takımı" kontenjanından EURO 2016'ya katılma ihtimali devam eden Türkiye'nin şansı arttı. İzlanda maçı öncesi 9 puanı bulunan Türkiye, bu karşılaşmayı kazanıp Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı yenerek son sıraya itmesi halinde 16 puana ulaşarak "en iyi 3. takım" olacak.

Aksi durumda 15 puanla sıralamanın zirvesinde yer alan F Grubu 3'üncüsü Macaristan, EURO 2016'ya gidecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!