Başbakan Davutoğlu'nu sevindiren isim

Musul Başkonsolosluğu'nda rehin alınan 49 görevliden Mesut Taşkıran'ın kızı oldu. Taşkıran kızına, "Sare" ismini verdi.

Başbakan Davutoğlu'nu sevindiren isim
Başbakan Davutoğlu'nu sevindiren isim
GİRİŞ 25.10.2015 07:31 GÜNCELLEME 25.10.2015 07:31

Esaretten mutluluğa... Irak'ın Musul kentinde DAEŞ üyeleri tarafından rehin alınan ve 101 gün sonra özgürlüğüne kavuşan konsolosluk görevlilerinden Mesut Taşkıran'ın bebeği dünyaya geldi. Nikâh şahitliğini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Mesut-Hazal Taşkıran çifti, dünyaya gelen kız çocuklarına "Sare" adını verdi.

Musul Başkonsolosluğu'nda rehin alınan 49 görevliden biri olan Kırşehirli Mesut Taşkıran özgürlüğüne kavuştuktan 7 gün sonra evlenmişti. Mesut Taşkıran'ın Kırşehir Kent Park'ta yapılan düğün törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşi Sare Davutoğlu ile birlikte katılmıştı. Mesut-Hazal Taşkıran çiftinin nikah şahitliğini yapan Başbakan Davutoğlu, "Bu düğün Taşkıran ve Çağlar ailelerinin değil Türkiye'nin düğünü. Allah bu aileye öyle bir rızık versin ki inşallah bütün Türkiye'yi ağırlayacak rızka kavuşsunlar" dedi. Hamile olan Hazal Taşkıran Ankara'da özel bir hastanede sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. Taşkıran çifti, bebeğe "Sare" adını verdi.

'İSİM İZNİ İSTEDİK' 

SABAH'a konuşan Mesut Taşkıran "Sayın Başbakanımız ve eşinden düğünümüze katıldıklarında isim konusunda izin istedik. 'Erkek olursa 'Ahmet', kız olursa 'Sare' ismini koyabilir miyiz?' dedik. Kızımız olunca Sare hanımın adını verdik. Dileriz küçük Sare'miz de adını taşıdığı hanımefendi gibi vicdanlı, melek kalpli ve güler yüzlü olur. İlk fırsatta Sare hanımın elini öptürmeye götüreceğiz" dedi. Hazal Taşkıran da, bebeğini sağlıklı olarak kucağına aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkent Ankara'yı sağanak vurdu! Cadde ve sokaklar göle döndü
Meteoroloji'den 28 ile uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat