Antalya'da polise havai fişekle saldırı!

Antalya’ da G20 zirvesini protesto için Güllük caddesinde yürüyen grup polise havai fişekle saldırınca sert müdahaleyle karşılaştı.

Antalya'da polise havai fişekle saldırı!
Antalya'da polise havai fişekle saldırı!
GİRİŞ 15.11.2015 15:35 GÜNCELLEME 15.11.2015 17:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 Çıkan arbede sırasında gruptan gözaltına alınanlarla yaralıların bulunduğu bildirildi.

Zirveyi protesto etmek isteyen çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Aydın Kanza Parkı'nda toplandı. Parka ulaşan tüm yolları bariyerlerle kapatan polis, protestocuların üzerlerini arayarak girişlerine izin verdi.

Eylemin yapıldığı alana girmek için gelen ve üst aramasına karşı çıkan 20 kişilik bir grup, polis ekiplerinin izin vermemesi üzerine bariyerleri aşarak içeri girmek istedi. 

Polis ekiplerinin müdahale ettiği bu kişilerden bazıları gözaltına alındı. Emniyet yetkilileriyle eylemci grup arasında yapılan görüşmelerin ardından söz konusu gruptakilere, üzerleri aranmadan girişlerine izin verildi.

Aydın Kanza Parkı'nda slogan atarak bir süre bekleyen göstericiler, daha sonra Güllük Caddesi boyunca sloganlar atarak Yavuz Özcan Parkı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına yapılan basın açıklamasında Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi, protesto edildi.

Grubun dağılmaya hazırlandığı sırada, Aydın Kanza Parkı'ndan gelen başka bir eylemci grubun üyeleri tarafından caddeye doğru havai fişekler atıldı.

Çevik kuvvet ekiplerinin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği gruptakiler, ara sokaklara kaçtı.

Bu sırada çevrede bulunan ve göstericilere saldıran bazı esnaf da polis ekiplerince bölgeden uzaklaştırıldı. Ara sokaklara kaçan göstericilerden bazıları polis ekiplerince gözaltına alındı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    adam uçuyor resmen :)
    Cevapla
  • Nuh 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların bu protestoya katılmaları için verilen ödenek liderlerden çok daha önce geldi. aldıkları paranın hakkını veriyor zavallılar.
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    utanmazlar türkiye bi sınavdan geciyor akıllı olunsana ölemi tebki verilir insan gibi davranın insangibi protosto edin
    Cevapla
  • Anamur 8 yıl önce Şikayet Et
    Polise el kaldırma, dil uzatma .Polis ülkemizin gülüdür.Hepsini de çok seviyorum.Onların aldıkları para helal yaptıkları iş de çok kutsaldır.Allah hepsini de korusun.
    Cevapla
  • ercu 8 yıl önce Şikayet Et
    kafasını kaldıranın kafasını kopartın.Bu millet sizinle.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray-Sivasspor! CANLI
Ankara’da şoke eden görüntü! Taksi durağını pompalı tüfekle delik deşik etti