İspanya'da saldırı şoku! Başbakan...

Başbakan Rajoy'a saldıran gencin Pontevedra takımının holiganı ve Galisya milliyetçisi olduğu bildirildi.

İspanya'da saldırı şoku! Başbakan...
İspanya'da saldırı şoku! Başbakan...
GİRİŞ 17.12.2015 01:42 GÜNCELLEME 17.12.2015 07:33

İspanya Başbakanı ve Halk Partisi (PP) lideri Mariano Rajoy'a fiziksel saldırıda bulunan 17 yaşındaki gencin, Pontevedra takımının  holiganı ve Galisya milliyetçisi olduğu bildirildi. 

20 Aralık'ta yapılacak genel seçimler öncesinde seçim kampanyası için  Pontevedra kentinde bulunan Başbakan Rajoy'a saldırıya gencin, şiddet yanlısı bir  grup olarak bilinmese de Pontevedra takımının holigan grubu Mocidade Granate'ye  bağlı olduğu açıklandı. 

Andres adlı saldırgan gencin Galisya milliyetçisi de olduğu ve polise  ifadesinde "Bir daha olsa yine yaparım" şeklinde konuştuğu belirtildi. Reşit  olmadığından çocuk mahkemesine çıkarılacak olan saldırganın tutuklanacağı tahmin  ediliyor. Söz konusu kişinin yasalara göre, "Başbakan'a saldırma" suçundan 6 yıla  kadar hapsinin istenebileceği ancak yaşından dolayı daha az ceza almasının ön görüldüğü ifade edildi. 
 
Bu arada görgü tanıkları, 17 yaşındaki saldırganın ilk önce cep  telefonuyla çekim yapıyormuş gibi Başbakan Rajoy'a yaklaştığını daha sonra da  beklenmedik ve çok sert bir şekilde dirseğiyle PP liderinin yüzüne vurduğunu  anlattı. Fiziksel saldırıda yüzü kızaran ve gözlüğü kırılan Rajoy, seçim  kampanyasına kaldığı yerden devam etti.  Basın mensuplarına "Çok iyiyim,  harikayım. Hiçbir sorun yok" diyen Rajoy, Twitter hesabından gerek diğer siyasi  parti liderlerinden gerekse kendi partisinden gelen geçmiş olsun mesajlarına  teşekkür etti. Rajoy'a İspanya Kralı 6. Felipe'nin de bizzat telefon ederek,  "Geçmiş olsun" dediği kaydedildi. 
 
Öte yandan saldırının Rajoy'un doğum yeri ve en fazla destek aldığı  bölgelerden biri olan Galisya'da meydana gelmesi dikkat çekti. İspanya Başbakanı'nın saldırı sonrası güvenlik görevlilerine dönerek ,"Nasıl böyle bir şey olabilir?" diyerek sitem ettiği belirtildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli gibi!