Cizre'deki bodrumdan cephane çıktı!

Güvenlik güçleri, Cizre'de 'masum yaralıların' olduğu iddia edilen bodrumda cephanelik ele geçirdi.

GİRİŞ 12.02.2016 11:17 GÜNCELLEME 12.02.2016 15:47
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cizre'de bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon tamamlanırken, arama tarama faaliyetleri ise devam ediyor. Güvenlik birimleri, Cizre sokaklarında artık özgürce top koşturulabileceğini belirtiyor.

Erzurum Gençlik Merkezi tarafından ise Cizre'de görev yapan asker ve polislere yöresel yiyecekler ve her biri okuyanların yüreklerine işleyen mektuplar gönderildi.

BODRUM KATINDAN CEPHANELİK VE AVESTA ÇIKTI

Öte yandan, Cizre'de 'masum yaralıların' olduğu iddia edilen bodrumda 10 Şubat 2016 tarihinde cephanelik ele geçirildi. Operasyonda 8 mm'lik saniyeli fitil, 19 adet elektronik devre, 30 cm infilaklı fitil, 4 adet harekete bağlı patlama anahtar sistemi, 8 adet AK-47P Tf., 2 adet roketatar, 76 adet AK-47 şarjörü, 7 adet kapsül irtibatlı el yapımı bomba, 1 adet patlamamış el bombası gövdesi, 46 adet el yapımı elektrikli kapsül, 4 adet elektronik devre, 2 adet telsiz komutalı anahtar sistemi, 5 adet zaman ayarlı anahtar sistemi, 8 kilogram el yapımı patlayıcı madde ele geçirildi. Cizre’de ele geçirilenler arasında PKK’nın “kutsal” kitabı olarak da bilinen ateşe tapan Zerdüştler'in kutsal kitabı Avesta'nın yer alması ise dikkat çekti.  

YORUMLAR 18
  • fatih-0626 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP'lilerin telaşı bunun içinmiş! PKK'nın Silah ve cephanesini kurtarmak için HDP Milletvekilleri gitmek istediler!!! Dünyayı yaralı var diye ayağa kaldırmak istediler.....
    Cevapla
  • hmmmm 8 yıl önce Şikayet Et
    bodrum olayını biri adam gibi açıklasın artık
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    yazık gerçekten. herkesin siniri tavan yapmış. biri gelse bütün Kürtleri öldüreceğim dese MHP den fazla oy alır. Kürt kardeşlerimiz dağdakiler hollandalı değil. birileri Kürt halkı adına teroristlik yaparken sende batıda rahat yaşayamazsın. gidin köyünüze şehrinize anlatın. terorizmi anlatın. yoksa çözüm ne ise o yapılır. şimdiki çözüm değilse daha da ağırını yapanlar başa gelir. olmadı halk komşusunu öldürür. bu pisliği yaydığınız gibi azaltın.
    Cevapla
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    yaralı silahlar varmış...teröristi ve yandaşlarını asacaksın...başka söze gerek yok...
    Cevapla
  • Sade görüş 8 yıl önce Şikayet Et
    yaralı tüfekleri tamir atölyesi varmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!