Terör örgütü PKK'nın yeni yöntemi: Telli tuzak!

Terör örgütü PKK’nın, sinyal kesici Jammera karşı patlayıcı düzeneklerini “tel kumanda” yöntemiyle tuzaklamaya başladığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK'nın yeni yöntemi: Telli tuzak!
Terör örgütü PKK'nın yeni yöntemi: Telli tuzak!
GİRİŞ 13.05.2016 11:14 GÜNCELLEME 13.05.2016 11:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Van’da, Merkez İpekyolu ilçesinde salı günü PKK’nın şehir eylemlerini organize eden YDG-H gruplarının hazırladığı tuzaklı bomba düzeneğine müdahale eden polis memurları Ahmet Çam ve Ferhat Arslan’n şehit olmasına neden olan patlamayla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. 

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, güvenlik güçlerinin bomba düzeneklerini etkisiz hale getirmesi sırasında sinyal kesici Jammer kullanılması üzerine PKK yöntem değiştirdi. PKK’nın bir süredir sinyalli düzenekler yerine “tel kumandalı” düzenekler kurduğu anlaşıldı. Tel kumandalı düzenekte, düzeneğin harekete geçmesini sağlamak amacıyla patlayıcının fünyesine 1.5-2 voltluk elektrik akımı götüren birden fazla tel kumandası hazırlanıyor. Bu tel kumandalardan birisi bomba uzmanlarının müdahale etmesini kolaylaştırmak için görünür halde olurken, diğer tel kumandalar patlayıcı düzeneğinin konduğu yerde gizleniyor. 
 
Görünür tel kumandaya kanca ya da robotla müdahale ederek patlayıcı düzeneğini etkisiz hale hale getirmeye çalışan bomba uzmanı polislerin, bu sırada tuzaklanarak gizlenen tel kumandanın yardımıyla devreye giren fünyenin ateşlediği düzeneğin patlamasıyla şehit oldukları belirtiliyor. 
 
Bomba uzmanı yetiştirdi
 
Van’da son yaşanan bomba düzeneği patlamasında, düzeneğe müdahale eden tecrübeli bomba uzmanı Ahmet Çam ile Ferhat Arslan’ın bu nedenle şehit oldukları öğrenildi. Uzun yıllar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Ankara’daki Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi bünyesinde bomba uzmanı eğitiminde “öğretmen” olarak görev yapan Çam’ın, Van’da Doğu görevini yaptığı öğrenildi. 
 
Bomba uzmanı eğitmeni olması nedeniyle bomba düzeneklerine karşı oldukça bilgili olan Çam’ın, görev yaptığı birimdeki arkadaşlarına “Şekerim” diye hitap etmesi nedeniyle “Şekerim Ahmet” olarak tanındığı ifade edildi. Şehit olan diğer polis Ferhat Arslan’ın ise Terörle Mücadele Şubesi’nde görev yaptığı ve “Ayrılmaz İkili”nin olaylara birlikte müdahale ettikleri ifade edildi. 


 
Yüksekova’dan göç
 
Van’da son dönemde artan olaylarda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonların etkisinin bulunduğuna da dikkat çekildi. Üst düzey emniyet yetkilileri, PKK’nın Van ve çevresindeki silah-mühimmat ihtiyacının Yüksekova’dan karşılandığını, Yüksekova’daki operasyonlar nedeniyle YDG-H’ın Van’da eylem yapmaya başladığını kaydetti.  
 
Yetkili, operasyonlar nedeniyle Van’ın son dönemde Yüksekova bölgesinden büyük göç aldığının altını da çizdi. Yüksekova’dan ayrılanların Van’ın TOKİ evleri bölgesine yerleştiğine dikkat çeken yetkililer, göçün artması nedeniyle daha önce kiraya verilmesine karşın ücret alınmayan TOKİ evlerinin halen 500-600 kiraya verildiğini belirtti. Yetkililer, bu göç sırasında Yüksekova’daki YDG-H unsurlarından bir bölümünün de Van’a geçiş yaptığının saptandığını kaydetti.

KAYNAK: TOLGA ŞARDAN/ MİLLİYET
YORUMLAR 6
  • van 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bu memleketi bozanlar yuksekovali bazı alcaklardir boyle insanlara ev mi kira verilir terbiye yok edep yok saygı yok.
    Cevapla
  • VATANIM 7 yıl önce Şikayet Et
    Telli tuzak diyorsunuz yani köpek yavruları oralarda saklanıyor demek. Hani İHA lar, nerde gece görüş sistemi. Tespit et F-16 ları kaldır
    Cevapla
  • Fitne başı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu aklı veren rusya ve avanelleridir onlar yetiştirip bize gönderiyorlar rusyada bu işin uzmanları suriyedeki leş sürülerine öğretip bizim asker ve polislerimizde uyguluyorlar İNŞAALLAH o tuzaklarıyla yok olacaklar
    Cevapla
  • GÖBEKLİ KEL ESNAF 7 yıl önce Şikayet Et
    En sağlıklısı olay yeri tahliye edildikten sonra bombaya uzak mesafeden ateş edip imha etmektir....
    Cevapla
  • .... 7 yıl önce Şikayet Et
    cok film izlemissin sen
    Cevapla
  • sungur 7 yıl önce Şikayet Et
    bide bizim taktiğimiz olsa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı