Berat kandilinde nasıl dua etmeli? Berat Kandilinin fazileti nedir?

Berat Kandili bu sene 21 Mayıs 2016 cumartesi gününe denk geliyor. Şaban ayının 14. gecesine denk gelen Berat kandilinde nasıl dua etmeliyiz? Berat Kandili'de oruç tutmanın faziletleri neler? Berat kandilinde nasıl ibadet etmeliyiz? Berat gecesini nasıl değerlendirmeliyiz? Berat gecesi özel programları neler? Tüm cevaplar haberimizde.

Berat kandilinde nasıl dua etmeli? Berat Kandilinin fazileti nedir?
Berat kandilinde nasıl dua etmeli? Berat Kandilinin fazileti nedir?
GİRİŞ 21.05.2016 17:38 GÜNCELLEME 21.05.2016 17:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Berat Kandili bu sene 21 Mayıs 2016 cumartesi gününe denk geliyor. Şaban ayının 14. gecesine denk gelen Berat kandilinde nasıl dua etmeliyiz? Berat Kandili'de oruç tutmanın faziletleri neler? Berat kandilinde nasıl ibadet etmeliyiz? İşte Berat Kandiliyle ilgili detaylar.. 

BERAT KANDİLİ NAMAZI KAÇ REKATTIR? NASIL KILINIR?

RAMAZAN AYIN KAÇINDA BAŞLIYOR? 

BERAT KANDİLİ ÖZEL PROGRAMLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BERAT KANDİLİ'NDE NASIL DUA ETMELİYİZ?

Cebrail(Aleyhisselam), Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)'e ''Ya Muhammed  (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)! Bu gece duaya çok çalış. Zira bütün ihtiyaçlar gerçekten bu gece görülecektir.'' buyurmuştur.[ Nüzhetül-Mecalis, 1/143] Bu gece hürmetine Rabbimiz, ağlamamıza ve yalvarmamıza acısın da beraatlarımızı ihsan eylesin!

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme ya zel-menni vela yümennü aleyhi.Ya zel-celali vel-ikrami.Ya zet-tavli vel inami.La ilahe illa ente.Zahrel-laciine ve carel-müstecirine ve emanel -haifine.Allahümme in künte ketebteni indeke fi ümmil -kitabi şekıyyen ev mahrumen ev matruden ev mukatteren aleyye fir-rızkı.Femhullahümme bi fazlike şekaveti ve hirmani ve tardi ve iktare rızki ve esbitni indeke fi ümmil-kitabi seiden ve merzukan ve müveffekan lil-hayrati,feinneke kulte ve kavlukel-hakku fi kitabikel-munzeli ala lisanı nebiyyikel-mürseli.Yemhullahü ma yeşaü ve yüsbitü ve indehu ümmül-kitabı.ilahi bit-tecelliyyil-azami fi leyletin-nısfı min şabanel-mükerremilleti.Fiha yüfreku küllü emrin Hakim.ve yübremü en tekşife anna minel-belai manalemü ve ma la nalemü ve ma ente bihi alemü inneke entel-eazzül-ekremü.Ve sallallahü ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi ve ashabihi ve evladihi ve ezvacihi ve selleme.]

Anlamı:Ey, kullarına sayısız lütuf ve ihsanlarda bulunan, onların karşılığına ihtiyacı olmayan Allah’ım!. Celal ve Kerem sahibi Rabbim! Biz âciz kullarına sonsuz nimet ve imkanlar bahşeden Sensin! Senden başka ilah yok! Sana sığınıp yalvaranlara yardım edersin! Korkanların güvenip sığınacağı yegâne melcei yine Sensin!

Ya Rabbi, Senin nezdindeki kitabında, Levh-i Mahfûz’da şayet beni kötü, mahrum, ilâhî rahmetten kovulmuş, fakir bir insan olarak yazmış isen fazlınla bu kötü kaderimi; âsî, mahrum, ilâhî huzurdan kovulmuş, darlık içinde hayat geçirmeye mahkum bir fakir insan oluşuma ait yazgımı siliver Allahım! Beni, nezdindeki ana kitapta iyilerden, salih kullarından, rızkı bol, zengin ve hayırlı işlerde yarışan ve muvaffak olan kullarından olarak yazıver.

*Allahım lütfedeceğin bir nimet, şerrine kafi geleceğin herhangi bir düşman hususunda, beni en bol ve en üstün hazza, nasibe, kısmete, hibe ve bahşişe mazhar olan kullarından eyle.

*Allah'ım! Beni her türlü şerden koru. En üstün ahlaka muvaffak eyle. Bana, Bedenimde afiyet, rızıklarda bolluk ve bereket nasip eyle. Beni şirkten ve nifaktan selamete erdir.

*Allah'ım! Gerçektende senin öyle lütüf esintilerin vardır ki, gaflet hastasına eserlerse şifa verir. Senin öyle merhamet rüzgarların vardır ki, nefsinin esiri bir kula yönelirse onu azad eder. Öyleyse Allah'ım bana gizli lütfundan gaflet hastalığıma şifa verecek bir hoş rüzgar estir. 

*Dünyada ve ahirette bana öyle bir rahmet bahşet ki, sayesinde bedbahtlığımı, saadet ve bahtiyarlığa çeviresin. Allah'ım geniş olan cömertliğin ve iyiliğinden sana karşı samimi ve tam bir dönüş ve yöneliş bana nasip eyle.

*Ey cömert olan Allah'ım dua için kapını çalmaya beni ehil eyle ki kalbim senin katındakilere eklesin de beni seni kasıt ve muradına ulaştırsın!

*Allah'ım dileklerimi isteklerimi ve şikayatlerimi Sana arz ediyorum. Zarar ve ziyanımı Sana açıklıyorum işlerimi ve münacatımı sana ısmarlıyor, tüm hallerimde ancak sana itimat ediyorum. 

Berat Gecesinde Peygamberimiz nasıl dua ederdi?

Berat gecesinde Peygamberimiz Hazreti Muhammed(SAV)'in okuduğu dua Berat Kandili gecesini ganimet bilmeli, tevbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur’an-ı kerim okumalıdır. Peygamber efendimiz Berat gecesinde, Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ duasını çok okurdu. Hazreti Muhammed Berat Kandili'nde şöyle dua ederdi; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim” 

BERAT KANDİLİ ORUCU
Berat Kandili 'nin içinde olduğu ay olan Şaban ayını Peygamberimiz Hazreti Muhammed hep oruç ile geçirmiştir. Ramazan ayı dışında en çok oruç tutup namaz kıldığı ay bu aydır. Berat Kandili 'ni oruçlu geçirmek önemil bir ibadettir. Genellikle kandil günlerinden önce oruç tutulup kandil karşılanır. Ancak İslam alimleri Berat Kandili orucunun kandil gecesinin gündüzünde tutulmasını öneriyor. Yani 1 Haziran pazartesi günü Berat Kandili orucunuzu tutmanız tavsiye ediliyor. 

Berat Kandili gecesinde nafile namazı kılınmalıdır. Berat gecesinde kılınacak namaza Salat-ül-hayr yani Hayır Namazı denir. Bu namaz yüz rekâttır. Her rekâtta Fatiha sûresinden sonra on defa İhlâs sûresi okunarak kılınır.

BERAT KANDİLİ GECESİNİN FAZİLETLERİ

Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Zira bu gece amel defteri yazılır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin önemini şöyle anlatmıştır;

-Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir. 
-Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır. 
-Bu gece herkesin rızkı tertip olunur. 
-Bu gece herkesin amelleri Allahü teâlâya arz olunur.

YORUMLAR 1
  • önce tövbe edelim 7 yıl önce Şikayet Et
    Dua edilen evlerin yarısı özelikle istanbulda faizle morgic kredisyle alındı acaba dualarimiz kabul olurmu bir büyük günahı çok işleyerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal