Cumhurbaşkanı Erdoğan çay kesti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÇAYKUR'a ait Ziraat Çay Bahçesi'ne girerek çay kesti.

GİRİŞ 21.05.2016 19:00 GÜNCELLEME 21.05.2016 19:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Artvin'in Yusufeli İlçesi'ndeki incelemelerinin ardından helikopterle Rize'ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberinde eşi Emine Erdoğan, Bakanlar Faruk Çelik, Veysel Eroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yüksek yargı mensupları ile birlikte ÇAYKUR'a ait Ziraat Çay Bahçesi'ne çıktı. Burada eline çay makası alarak bir süre çay kesen Erdoğan çifti ardından misafirleri ile birlikte çay bahçesinde çay içti.

'HEMŞEHRİLERİM ÇOK MEMNUN'

Eşi Emine Erdoğan ile çay makasını alarak hasat yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, çayın ilk hasadı olduğunu söylemesi üzerine, "18 gün oldu, bu tabii birinci hasat, doğru. Buna biz 'mayıs çayı' deriz ve mayıs çayı şu anda başladı, devam ediyor. Yarıyı geçmiş vaziyetteyiz ve en fazla hasadı mayıs çayında alırız, ikinci hasatta biraz daha düşer, biraz azalıyor ama üçüncü hasatta ciddi manada düşer, 'dördüncü hasat' diye bir şey neredeyse yok gibidir zaten ama bu sene fiyatlardan da Rizeli hemşehrilerimin çok memnun olduğunu duydum, hayırlı olsun inşallah." diye konuştu.

'ANACIĞIMLA ÇOK AZ'

Karadeniz kadınlarının çay hasadındaki emeğinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "O tartışılmaz da eskiden benim Rizeli hanım kardeşlerim, annelerimiz filan çok daha büyük çile çekiyordu. Şu anda bu yapılan toplamayı onlar elleriyle yaparlardı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, çocukluğunda çay toplayıp toplamadığı sorusuna ise "Çok az. Anacığımla beraber." karşılığını verdi.





YORUMLAR 12
  • Bülent Akgün 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim benim ömrümden alsın sana versin reis.Bu ülkenin sana daha çok ihtiyacı var.Allah seni başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Kayra keskin 7 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel ve sevindirici, Cumhurbaşkanının el atamadı yer yok , Allah uzun ömürler versin ülkemiz için daha çooook iyi şeyler yapacak....
    Cevapla
  • Hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu baskan türk milletinin hic birini ayirmadigina ben kalibimi basarim, Allah diyen bu baskan hakiki baskan, türk topraklarinin her karisi ona ve türk milletine haktir hak...
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüzü seveyim sizin, Türkiye artık kendi insanları ile yönetiliyor
    Cevapla
  • Niğde li 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım Niğde mizede bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'ye teklif yağmuru: 8 futbolcuya yoğun talep!
Mehmet Şimşek tarih verip ekledi: Başaracağız!