Ban Ki-moon'dan 'kararlılık' çağrısı

BM Dünya İnsani Zirvesi açılış konuşmasını yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon katılımcılara kararlılık çağrısında bulundu.

Ban Ki-moon'dan 'kararlılık'  çağrısı
Ban Ki-moon'dan 'kararlılık' çağrısı
GİRİŞ 23.05.2016 12:42 GÜNCELLEME 23.05.2016 12:52

Küresel insani eyleme olan önemden bahsederek konuşmasına başlayan Ban Ki-moon, “ Ben 4 yıl önce bu zirveyi önerdiğimde insani ihtiyaçların artması ve siyasi iraden azalması nedeniyle söylemiştim. Bugün aciliyet daha da artmıştır. 130 milyon kişi bugün artık yardıma muhtaç hayatta kalmak için. Daha fazla insan evinden uzaklaştı. 2. Dünya savaşının sonunda görmediğimiz kadar insan. Dünyadaki bütün insanlar 5 alanda kararlılık için bize bakıyorlar. İhtilafların önlenmesi ve çözümlenmesi. İhtilafların önlenmesi için daha fazlasını yapmalıyız. Bugün uluslararası insan hakları hukuklarını muhafaza etmek zamanı” dedi.

“ARTIK İNSANİ İHTİYAÇLARA SON VERELİM”

“Hiç kimseyi geride bırakmamalıyız” diyen Ban Ki-moon, “2020’de kendi ülkesinde yerinden yurdundan edilmiş insanlara çözüm bulalım ve nihayet mültecilere daha iyi fonlar tahsis edelim.” ifadesini kullandı.

“İNSANLARA HAYATTA KALMA İMKANI VERMELİYİZ”

İnsanları hayatta tutmak için bir karara varmalarını gerektiğini söyleyen Ki-moon, “Ekvator’da depremde yüzlerce insan öldü, binlerce kişi Suriye’de bombalandı ve milyonlarca kişi Afrika’da açlıktan öldü. Yaşam topyekün değişiyor. Çok acı şeklide hastalıklar bütün dünyaya yayılıyor.  Şu saniyede bir karara varalım. Sadece insanları hayatta tutmak için değil, insanlara hayatta kalmak ve onur içinde yaşama imkanı da vermeliyiz” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'yı sallayan Türkiye açıklaması: Kendimizi bir Türk milleti olarak görüyoruz
7 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak! Yeni otomobillerde satış için bu şartlar aranacak