Bombalar Diyarbakır Lice’den

6 polisin şehit olduğu, 5 sivilin hayatını kaybettiği Vezneciler katliamının canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Bombalar Diyarbakır Lice’den
Bombalar Diyarbakır Lice’den
GİRİŞ 09.06.2016 06:11 GÜNCELLEME 09.06.2016 12:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Saldırı hazırlığını yapan 3 kişinin kimliği belirlendi. Polis olayda PKK ihtimali üzerinde dururken, örgütün bombalı saldırılarda kullandığı patlayıcıların büyük kısmının Diyarbakır’ın Lice ilçesinden çıktığına dair ipuçlarına da ulaşıldı.

OPERASYON BAŞLIYOR

İstihbarat birimlerinin PKK’nın yeni dönem stratejilerine ilişkin raporunda, PKK’nın el yapımı patlayıcılar ve bombalı araçlar için kullandığı patlayıcı madde ve kimyasalların çoğunu Suriye’den tedarik ettiği ve Diyarbakır’ın Lice ilçesinde depoladığı bilgisi yer aldı. İstihbarat kaynakları, İstanbul Vezneciler ile MardinMidyat’ta kullanılan patlayıcıların da Lice’den geldiği üzerinde duruyor. 4 Haziran günü Lice’de çok büyük bir patlayıcı deposunun imha edildiği bildirilirken, güvenlik güçlerinin ilçede farklı yerlerde olduğu tahmin edilen patlayıcı depoları ile bunların dağıtımını yapan teröristlere karşı önümüzdeki günlerde kapsamlı operasyon başlatılması gerektiği belirtildi.

DÜDÜKLÜ TENCEREDE PATLAYICI

Vezneciler’deki terör eyleminden önce İstanbul polisinin PKK’nın kentteki hücre evlerine baskın yaptığı da öğrenildi. İstanbul Esenyurt’taki PKK’ya ait hücre evine düzenlenen baskında düdüklü tencerede hazırlanmış 14.3 kilo patlayıcı bulundu. Hücre evde yakalanan iki teröristin sorgulamasından Vezneciler eyleminin aydınlatılabileceği belirtiliyor. PKK’nın kırsaldan İstanbul ve diğer büyük şehirlere terörist transfer ettiğine de dikkat çekildi. İstanbul’a kırsaldan patlayıcı getirdiği değerlendirilen iki teröristin izinin sürüldüğü bildirildi. Hürriyet

YORUMLAR 11
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan korkan adam değildir
    Cevapla
  • kag 7 yıl önce Şikayet Et
    Liceyi yok edin
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    daha önce yazmistim dicke,lice, viransehir buralarda pkk cirit atiyor ama nedersen de kim bizleri dinliyorki?
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    terörist teröristse, yandaşı terörist değilmi ? tutuklanan yandaşların çoğu serbest bırıkılıyor ! yandaşlarıda yok etmek şart, bir terörist yok oluyorsa yerine bir yandaş geliyor ! biline !
    Cevapla
  • sadık 7 yıl önce Şikayet Et
    ramazan mübarek günü bu cinayeti işleyenlerin allah kahretsin en kısa zamanda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...