Havalandırma bozuldu, 28 bin tavuk telef oldu

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde tavuk çiftliğinin bilgisayar desteğiyle çalışan havalandırma sistemi bozulunca 28 bin tavuk telef oldu.

Havalandırma bozuldu, 28 bin tavuk telef oldu
Havalandırma bozuldu, 28 bin tavuk telef oldu
GİRİŞ 09.06.2016 14:59 GÜNCELLEME 09.06.2016 17:08
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde tavuk çiftliğinin bilgisayar desteğiyle çalışan havalandırma sistemi bozulunca 28 bin tavuk havasız kalarak telef oldu.

Taraklı ilçesi Mahdumlar Mahallesinde Yasin Türkan’a ait tavuk çiftliğinde, bilgisayardaki arıza sebebiyle havalandırma sistemi bozuldu. Fanların çalışmamasından dolayı çiftlikte bulunan 28 bin tavuk havasız kalması sonucu telef oldu. Sabaha karşı kümese giden Türkan, gördüğü manzara karşısında şoke olurken, telef olan tavuklar açılan çukurlara gömüldü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri çiftliğe gelerek zarar tespit raporu tuttu. Konuyla ilgili toplam zararın yaklaşık 200 bin lira olduğu belirtildi. 

YORUMLAR 70
  • yilmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    inanmayin kasitli yapildi
    Cevapla
  • HAsan 7 yıl önce Şikayet Et
    NEreden Biliyorsun KAsıtlı Yapıldı diyorsun kardeş?
    Cevapla
  • Yozgatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Her şerde bir hayır vardır diyelim.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Ortada zarar falan yok, bunlar sigortalıdır. Kasıtlı olarak yapılma ihtimali araştırılsın.
    Cevapla
  • xxl 7 yıl önce Şikayet Et
    canlı mala sigorta yapılmaz bol keseden sallamayın.
    Cevapla
  • Hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Etten tavuktan bıktım bu gıbı görüntü lerden
    Cevapla
  • b.timucin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yapmis oldugumuz ciftlik takip sistemini goynuk ve tarakli civarinda anlatmaya calistik fakat kimse yanasmadi.. maliyet cok fazla dediler.. iste maliyet cok gecmis olsun.. daha onceden boyle bir sey yasadigim icin bu sistemi yaptim.. teknolojiyi kullaniyorsan guvenlik icinde teknoloji kullanacaksin...
    Cevapla
  • süleyman 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar beyaz et sektöründe çalışıyorum yorumları okudum merak etmeyin bu tavuklar tüketiciye gelmez. rendering denilen sistemde veya toprak altına alınır ve atılır gönlünüz rahat olsun. ayrıca kümeslerde ne yazıkki böyle aksamalar oluyor elektronik sistemlerin uyuması veya arızasından dolayı oluşan arızalar, normalde kümes sorumlusu manuel jenaratörü devreye sokup havalandırmayı çalıştırması lazımdı.teknik personeli çağırır problem çözülürdü. ama zaman çok kısıtlıdır hayırlısı olsun.
    Cevapla
  • bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    Tavuktan çıkan artıkları işleyip yem haline getirerek tekrardan tavuklara yedirme gibi bir işlem yapılıyormuş diye duydum. Bu gibi olayların sonunda aklıma gelmiyor değil. İslami noktada sıkıntılı olduğu için belirtmek istedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi