Adana Güncel Hava Durumu|Seyhan Belediyesi; Güneşe Ateş Etmeyin!

Yaz aylarıyla birlikte yüksek sıcaklıklara ulaşan Adana ‘da termometreler yüksek sıcaklıkları kaydediyor…

Adana Güncel Hava Durumu|Seyhan Belediyesi; Güneşe Ateş Etmeyin!
Adana Güncel Hava Durumu|Seyhan Belediyesi; Güneşe Ateş Etmeyin!
GİRİŞ 22.06.2016 17:29 GÜNCELLEME 23.06.2016 10:06

Adana 'da bugün hava nasıl olacak? Adana ‘nın 5 günlük hava durumu nasıl?. Meteoroloji 'den Adana için sıcaklık uyarısı geldi.

Haftasonu hissedilen sıcaklık değerinin 48 dereceye kadar ulaştığı Adana ‘da önümüzdeki günlerde de sıcaklığın yüksek seviyelerde kalması bekleniyor. Yeni hafta için Meteoroloji uyarılarda bulunurken sıcaklı değerlerinin yüksek seviyelerde devam edeceğini mümkün ise gündüz vakitlerinde dışarıya çıkılmaması konusunda açıklama yaptı.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin 8 ile 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

NEM: Hafta içi % 70 ila 80 arasında seyrederken haftasonu %90 ‘ı bulması bekleniyor.

Adana 'da şu saatlerde hava 33 derece fakat hissedilen hava sıcaklığının daha yüksek olduğu kaydedildi.

Önümüzdeki 5 gün için hava tahmin raporunu yayınlayan Meteoroloji sıcaklar konusunda sadece Adana ‘yı değil diğer illerdeki vatandaşlarımızı da uyarıyor. İşte Adana ‘nın 5 günlük hava tahmin raporu;

Uzmanlar özellikle 25 ve 26 Haziran için Adana 'da sıcaklık seviyesinin en yükseğe ulaşacağını belirtti. Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası Akdeniz Bölgesi 'ni de etkisi altına alırken en çok Adana ilinde bu durumun hissedileceğini belirti. Uzun yılların ortalamasının bu tarihte 31.7 derece olduğu Adana 'da gölgede sıcaklık öğle saatlerinde 40 derece olarak ölçüldü. Haziran ayında rekor sıcaklığın 41.3 derece olarak ölçüldüğü kente nemle birlikte hissedilen sıcaklık 45 dereceye ulaştı. Güneşin etkisiyle ısınan termometreler ise 50 dereceyi gösterdi.

Ayrıca geçtiğimiz gün Adana 'nın Seyhan Belediyesi ’nin sıcak havalara dikkat çekmek için sosyal paylaşım sitesinden yayınladığı esprili paylaşım büyük ilgi topladı. Facebook hesabından açıklama yayınlayan Seyhan Belediyesi, “ Adanamızın meşhur kavurucu sıcakları geldi. Yaniyürükkkkkkk. Vatandaşlarımıza gerekmedikçe saat 11.00-16.00 arasında dışarı çıkmamalarını, kanala girip çimmemelerini ve güneşe ateş etmemelerini önemle rica ederiz ” notu ile fotoğraf paylaştı.

Aşırı sıcaklar, ölümcül olabilen güneş çarpmasından sıcak bitkinliğine, genelde bebeklerde görülen İsilik 'ten güneş yanıklarına kadar birçok rahatsızlığa neden olabiliyor. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Mustafa Aksoy, Aşırı Sıcaklar konulu 81 il valiliğine bir yazı yolladı. Söz konusu yazıda, aşırı sıcaklarda alınması gereken önlemler de tekrar hatırlatıldı. Aşırı sıcaktan ve güneş ışınlarından korunma yollarına ilişkin halkın bilinçlendirilmesi istendi.

Buna göre, aşırı sıcaklardan en çok etkilenen gruplar dört yaşından küçük çocuklar, yalnız yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bakıma ihtiyacı olanlar, hamileler, aşırı kilolular, açık alanda çalışanlar, kronik hastalığı (şeker hastalığı, kalp-damar hasatlıkları, beyin-damar hastalıkları, psikolojik hastalıklar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları) olanlar, sürekli ilaç (özellikle tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilaçları) kullanan kişiler, sokak çocukları ve evsizler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı