e-Devlet üzerinden SGK 4A hizmet dökümü sorulama yapma

Eylül ayınında gelmesiyle birliktel SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri başladı. TC kimlik numaranız ile kolaylıkla hizmet dökümü sorgulayabilirsiniz! SGK SSK hizmet dökümü sorgulama işlemleri ve SGK SGK 4A Hizmet Dökümü sorgulama detaylar haber7.com'da

e-Devlet üzerinden SGK 4A hizmet dökümü sorulama yapma
e-Devlet üzerinden SGK 4A hizmet dökümü sorulama yapma
GİRİŞ 03.09.2016 10:30 GÜNCELLEME 13.10.2016 16:00

01 Eylül perşembe günü itibariyle E-SGK hizmeti ile SSK Bağ-Kur sorgulamalarını yapabilirsiniz. TC Kimlik numarası ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK- SSK sorgulama işlemlerinizi haberimizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki milyonlarca insanın merak ettiği TC kimlik no ile SGK-SSK Hizmet dökümü sorgulaması nasıl yapılır? 2016 yılı Hizmet dökümü almak için ne gerekir? E-SGM üzerinden şifresiz SGK-SSK Hizmet dökümü almanız mümkün.

2016 SGK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMASI YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2006 yılından bu güne elektronik ortam üzerinde oluşturulan dijital hizmet ağı sayesinde E-Devlet sistemini kullanarak SGK hizmet dökümü,  4A emeklilik maaş hesaplaması, 4B emekli aylığı hesaplama, 4B Tescil kaydı veya SGK 4B hizmet dökümü, SGK 4C Hizmetleri kategorisi ile 4C emekli aylık bilgisi sorgulama, SGK banka değişikliği, SGK Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu sorgulama işlemlerinizi yapabilir, ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

SSK Sorgulamaları Nelerdir?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA

E-Devlet şifresi PTT'lerden alabileceğiniz gibi artık internet bankacılığını kullanarak da alabilirsiniz.

Bunun için: 'Sisteme giriş' bağlantısına tıkladıktan sonra

İnternet bankacılığı sekmesine tıkladıktan sonra 

e-devlet-üye-olma-65456

Ekrana gelen ve e-devlet sistemine entegre olmuş bankalar ile kolaylıkla e-devlet şifresi alabilirsiniz...

e-devlet-giriş-65456

Türkiye'nin en güvenilir sistemi seçilen bir çok güvenlik katmanı ile korunan e-Devlet, bütün bilgi ve işlemlerinizi erişelemeyecek şekilde korumaktadır. e-Devlet girişi yaptıktan sonra yaptığınız işlemler tamamen güvenli sunucularda işlenmektedir. Bu sebep Sosyal Güvenlik Kurumu işlemlerini online sistemle güvenli bir şekilde yapmanız mümkün olacaktır. 

E-Devlet üzerinde bulunan bu siste sayesinde en güncel sigorta bilgilerini öğrenebilirsiniz Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SSK Bağkur sorgulama işlemi internet ortamı üzerinde sanal devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. SSK hizmet dökümü ve diğer sorgulama işlemleri öncesinde de kimlik doğrulama yapmanızın zorunluğu olduğunu sakın unutmayın.

EN GÜNCEL SGK HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET SAYFASINA ERİŞMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verdiğimiz linkten yararlanarak SSK prim sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Sorgulama yapmak için verilen bilgileri doğru ve eksiksiz girmeniz gerekmektedir.

SGK prim günü sorgulama genellikle emeklilik zamanlarında veya emeklilik hesaplama işlemlerinizi yaparken ödenen SGK primleri ve gün sayıları emekliliği direk etkilemesinden dolayı önem kazanmaktadır. Aşağıda anlattığımız şekilde sırasıyla adımları izleyerek prim sorgulamanızı yapabilirsiniz.

e-Devlet şifresini ücretsiz yenileme

e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz

e-Devlet şifresi kaç TL?

e-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubelerinden alabilirsiniz. İlk alımdan sonra, takip eden tüm şifre alımları 4TL olarak ücretlendirilir

e-Devlet şifresi için gerekli evraklar

Şifre başvurusu yaparken geçerli bir kimliğiniz olması yeterlidir. Kimlik fotokopisi vermenize gerek yoktur. 

e-Devlet sistemi güvenli mi?

Bir çok güvenlik katmanı ile korunan e-Devlet, bütün bilgi ve işlemlerinizi erişelemeyecek şekilde korumaktadır. e-Devlet girişi yaptıktan sonra yaptığınız işlemler tamamen güvenli sunucularda işlenmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz