Hrant Dink'in öldürülmesine tepkiler

Gazeteci Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi gündeme bomba gibi düştü. Hunhar cinayetle ilgili her kesimden tepki yağıyor. Dışişleri Bakanlığı saldırıyı lanetledi.

Hrant Dink'in öldürülmesine tepkiler
Hrant Dink'in öldürülmesine tepkiler
GİRİŞ 19.01.2007 15:59 GÜNCELLEME 19.01.2007 15:59

ARINÇ'IN MESAJI: SALDIRI, HAİNCE, SİNSİCE, KASITLI OLARAK VE DİREKT TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ, MUTLULUĞUNU YOK ETMEYE YÖNELİK


TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hrant Dink'e yönelik saldırının, "haince, sinsice, kasıtlı olarak ve direkt Türkiye'nin geleceğini, mutluluğunu yok etmeye yönelik olduğunu" belirtti. Arınç, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dink'in hain bir saldırı sonucu yaşamını kaybettiğini üzüntüyle öğrendiğini kaydeden Arınç, "Bu saldırı kimler tarafından, hangi amaçla yapılırsa yapılsın, Türkiye'nin huzuruna, birliğine, milletimizin kendi arasındaki barışına yapılmış bir saldırıdır" dedi. Saldırının, "haince, sinsice, kasıtlı olarak ve direkt Türkiye'nin geleceğini, mutluluğunu yok etmeye yönelik olduğunu" kaydeden Arınç, mesajında şunları ifade etti: "Türkiye, böylesine hain terör eylemelerinden etkilenmeyecek güçtedir. Bu hain saldırıyı yapanlar kim ya da kimlerse gereken cevabı, cezayı en kısa zamanda alacaktır. Tüm dünya bir kez daha bilmelidir ki; ülkemizde yaşayan her vatandaşımız, etnik kimliğine, dinine, geçmişine bakılmaksızın bu ülkenin sahibidir, ayrılmaz bir parçasıdır. Bu saldırı, Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Üzüntümüz büyüktür. Ailesine başsağlığı, geride kalanlara ve Ermeni vatandaşlarımıza sabır diliyorum. Türkiye'nin başı sağ olsun."


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ


Dışişleri Bakanlığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye Ermeni Cemaati mensuplarından Türk vatandaşı Hrant Dink'in hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı şiddetle kınayarak, lanetledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Dink'in bugün Agos gazetesi girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntü dile getirilirken, 'Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz' denildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: 'Saldırının fail veya faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmeleri yönünde güvenlik güçlerimizin çalışmaları başlamıştır. Saldırının fail veya failleri en kısa zamanda yakalanacak ve adalete teslim edilecektir. Kamuoyumuzca da yakından tanınan bir sima olan Hrant Dink'in kaybından dolayı ailesine, yakınlarına, Agos gazetesi camiasına, basınımıza ve Türkiye Ermeni Cemaati başta olmak üzere, halkımıza başsağlığı ve müteveffa yazar ve aydına tanrıdan rahmet diliyoruz.'


SHP: BARIŞA, KARDEŞLİĞE, TÜRKİYE'YE SIKILMIŞ BİR KURŞUN

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin, "Barışa, kardeşliğe ve Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun" olduğunu ifade etti. Karayalçın, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Hrant Dink'in öldürülmesi barışa, kardeşliğe, yurttaşlığa ve Türkiye'yi sıkılmış bir kurşundur. Değerli bir aydınımızı yitirdik. Güvenlik yetkililerini en kısa sürede katillerini bulmaya, herkesi soğukkanlı olmaya çağırıyorum. AGOS Dergisi ve Birgün Gazetesi çalışanlarına, ailesine ve tüm yurttaşlarımıza başsağlığı dileklerimizi sunuyorum." Yeni Siyaset Girişimi adına açıklama yapan Ertuğrul Günay da Dink'in uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinden derin üzüntü duyduğunu belirtti. Günay, "Hrant Dink bu ülkenin değerli bir evladı ve aydını idi. Bu saldırıyı yapanlar Türkiye'nin barış, birlik ve demokrasi içinde gelişmesini ve dünyada saygın bir konuma erişmesini istemeyen çevrelerdir. Türkiye'ye düşmanlık içeren bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum" dedi.


KESK, TMMOB, ANKARA BAROSU VE EĞİTİM-SEN SALDIRIYI KINADI


KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ile Ankara Barosu Başkanlığı ve Eğitim-Sen'den yapılan açıklamalarda, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e yönelik silahlı saldırı kınandı. KESK Genel Başkanı Tombul yaptığı yazılı açıklamada,"Dink'e sıkılan kurşunun, sadece ona değil, Türkiye'de özgürce bir arada yaşama isteğine sıkıldığını" savundu. Tombul, Türkiye'de farklı kimlik ve kültürlerin bir arada yaşamasına dair gerekli hoşgörü ortamının yaratılabilmesi için hükümetin bir an önce olayı aydınlatmasını ve failleri ortaya çıkarmasını istedi. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Soğancı da yaptığı yazılı açıklamada, Hrant Dink'e yapılan saldırıyı, "halkların kardeşlik ve barış içinde yaşama taleplerine karşı alçakça bir saldırı" olarak niteledi. Ankara Barosu Başkanlığından yapılan açıklamada, saldırıya uğrayanın yalnızca Dink değil, hukuk devleti de olduğu belirtildi. Devletin, saldırının faillerini ortaya çıkarmak ve uluslararası kamuoyuna teşhir etmek zorunda olduğu savunulan açıklamada, Ankara Barosunun, bu cinayetin takipçisi olacağı kaydedildi. Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, bu saldırıyla Türk demokrasisine kurşun sıkıldığı belirtilerek, faillerin ve arkasındaki güçlerin derhal yakalanması istendi.


BARDAKOĞLU: ÜLKEMİZİN İMAJINI FEVKALADE YARALAYAN, ZEDELEYEN, GÖLGELEYEN OLUMSUZLUKLARDIR


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak, "Bunlar bizim ülkemizin imajını fevkalade yaralayan, zedeleyen, gölgeleyen olumsuzluklardır" dedi. Bardakoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaretinde, bir gazetecinin, İstanbul'da Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili sorusunu yanıtladı. Olayla ilgili tam bilgisi olmadığını ifade eden Bardakoğlu, "Bu tür olaylar üzüntü vericidir. Bunların hepsine üzülüyoruz. Bizim ülkemiz gönül istiyor ki birlik, dirlik, huzur ülkesi olsun. Kimse kimsenin burnunu kanatmasın. Hiçbir acı, gözyaşı olmasın. Olayın tam mahiyetini bilmiyorum ama emniyetimiz gereken tedbiri alacaktır." Çalışmalardan sonra suçlunun hemen gün ışığına çıkacağını belirten Bardakoğlu, "Ama bunlar bizim ülkemizin imajını fevkalade yaralayan, zedeleyen, gölgeleyen olumsuzluklardır. Bunların hiçbirini tasvip etmiyoruz. Duamız, gönlümüzdeki umudumuz bunların hiç olmamasından yanadır" diye konuştu.


DSP GENEL BAŞKANI SEZER: HAİN SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUM


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e yönelik silahlı saldırıyı nefretle kınadığını belirtti. Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Dink'in silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi nedeniyle "büyük kaygı ve üzüntü içinde olduğunu" ifade ederek, şunları kaydetti. "Ülkemizin birliğine, dirliğine, demokrasiye ve düşünce özgürlüğüne yöneldiğine kuşku olmayan bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Demokratik bir düzende düşünenlere yaşama hakkını bile çok gören bir zihniyet, ancak insan dışı bir anlayışı temsil eder. Bu kritik dönemde herkesin sağduyu ile davranması gerektiğine inanıyor ve olayın faillerinin en kısa sürede yakalanmasını bekliyoruz. Merhuma rahmet, ailesine yakınlarına sabır, metanet ve baş sağlığı diliyorum. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun."


YAZICOĞLU'NUN AÇIKLAMASI


BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da yaptığı açıklamada, "etnik kökeni, inancı, fikirleri ne olursa olsun bir insanın hayatına kastedilmesini ve şiddete başvurulmasını kesinlikle onaylamadıklarını" belirtti. Yazıcıoğlu, şunları kaydetti: "Bir kere daha karanlık odakların Türkiye üzerinde oyunlara başvurduğunu ve yeni senaryoların devreye sokulduğunu tahmin ediyorum. Amerikan Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonunda bekleyen sözde soykırım tasarısının geçirilmesini kolaylaştırmaktan Türkiye'yi sıkıştırmaya kadar birçok senaryo ortaya konulmuş olabilir." Dink'in başka ülkelerin parlamentolarında sözde Ermeni soykırımı konusu gündeme getirildiğinde tepki koyduğunu ve bu nedenle Emeni Diasporasının hedefi haline geldiğini kaydeden Yazıcıoğlu, bütün bunların "provokasyon için geniş bir alan açtığını" savundu. Yazıcıoğlu, failin bir an önce yakalanmasının Türkiye üzerindeki karanlık oyunların ortaya çıkarılmasına katkıda bulunacağını kaydederek, açıklamasında, "Hem bir insanın canına kıyıldığı için hem de ülkem için üzüntülüyüm" ifadesine yer verdi.


TGC YÖNETİM KURULU: SALDIRI, DİNK'İN KİŞİLİĞİNDE BİR YANIYLA TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN DEMOKRATİK GELECEĞİNE


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesini şiddetle kınadı. TGC'den yapılan yazılı açıklamada, "Bu saldırı, Dink'in kişiliğinde bir yanıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik geleceğine, öbür yanıyla da ifade özgürlüğüne yöneliktir" denildi. Açıklamada, 1999 yılından bu yana yaşanan ilk ölümcül saldırı olmasının da yeniden geçmişe dönülebileceği kuşkusunu gündeme getirdiği" vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Yetkilileri, Dink'in katil ya da katilleriyle, arkasındaki güçleri en kısa sürede belirleyerek adalete teslim etmeye çağırıyor, önceki benzerlerinde olduğu gibi faili meçhuller arasına katılmaması için gereken özenin gösterilmesini bekliyoruz. Hrant Dink'i saygı ve sevgiyle anıyor, medya dünyasına baş sağlığı diliyoruz."


DMD SALDIRIYI KINADI


Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD), gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin olarak bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı. Açıklamada, şöyle denildi: 'Hrant Dink'in hain ve alçakça bir saldırı sonucu öldürüldüğünü büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Dink'e sıkılan kurşun, Türkiye demokrasisine ve basın özgürlüğüne sıkılmıştır. Provokasyon amaçlı bu suikastı lanetliyor, faillerin bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkartılmasını bekliyoruz.'


İTO: KURŞUNLAR TÜRKİYE'YE, TÜRK MİLLETİNE SIKILMIŞTIR


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Hrant Dink'in öldürülmesini kınayarak, "Kurşunlar sadece onun bedenine değil, doğrudan doğruya Türkiye'ye, Türk milletine sıkılmıştır" dedi. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Yalçıntaş, "bir Türk vatandaşının, bir aydının katledilmesini şiddetle kınadığını ve lanetlediğini" bildirdi. "Hrant Dink'in başına isabet eden kurşunlar, sadece onun bedenine değil, doğrudan doğruya Türkiye'ye, Türk milletine sıkılmıştır" diyen Yalçıntaş, şunları kaydetti: "Türkiye'nin içeride ve dışarıda pek çok alanda mücadele verdiği, bir barış ve huzur adası olmaya çalıştığı dönemde meydana gelen bu saldırı, bir vahşet gösterisi durumundadır. Türkiye'de yaşayan tüm aklı selim sahibi kişilerin, bu saldırının kimin işine yaradığı konusunda düşünmesi gerekiyor. Demokratikleşme ve dışa açılma konusunda adımların atıldığı, Türkiye'nin itibarının yükseldiği bir dönemde meydana gelen bu menfur olay, en çok bize zarar verecektir. Saldırının failleri en kısa zamanda yakalanmalı ve adalet önüne çıkarılarak olay bütün boyutları ile aydınlatılmadır. Saldırıyı bir kez daha lanetliyor, tüm Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum."


TPB: BU MENFUR SALDIRI, SADECE DİNK'İN ŞAHSINA DEĞİL, TÜRK BASININA, DEMOKRASİSİNE YÖNELTİLMİŞTİR


Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e yönelik saldırının, sadece Dink'in şahsına değil, Türk basınına ve demokrasisine yöneltildiğini belirtti. Korkmazcan, yayınladığı mesajda, Dink'in silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesini, "şiddetle ve nefretle" kınadı. Bu menfur saldırının sadece Dink'in şahsına değil, aynı zamanda Türk basınına, demokrasisine ve tarih boyunca yaşattıkları engin, özgürlükçü ve hoşgörülü Türklük değerlerine yöneltilmiş olduğunu belirten Korkmazcan, şunları kaydetti: "Güvenlik güçleri ve yargı görevlilerimizin, cinayetin arkasındaki gerçekleri en kısa zamanda aydınlığa kavuşturacakları umudundayız. Aynı zamanda ülkemizin huzuruna yönelik bu türlü olayların tekrarlanmamasını temenni ederken, Dink'in yakınlarına ve Türk basın ailesine başsağlığı ve sabırlar dilerim."


DTP, HAK-PAR VE SHP, DİNK'İN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINADI


Demokratik Toplum Partisi (DTP), Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) ile SHP, Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini ayrı ayrı kınadı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, yaptığı yazılı açıklamada, "Dink'e yapılan bu saldırının, Ermeni halkına, Türkiye'de halkların barış içinde bir arada yaşama iradesine, özgür düşünceye yönelik bir saldırı" olduğunu kaydetti. Türk, açıklamasında, "Bu cinayet, kim tarafından ve ne amaçla işlenmiş olursa olsun, şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce bulunmasını bekliyoruz" dedi. HAK-PAR Genel Merkezinden yapılan açıklamada ise "Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerden korkan, ırkçı ve şoven duyguları tırmandıranların, böylesi cinayetlerin sorumlusu" olduğu savunuldu. Açıklamada, "katillerin ve arkasındaki güçlerin yakalanıp cezalandırılmasının beklendiği" ifade edildi. SHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci de açıklamasında, Dink'in ölümünün Türkiye için çok büyük bir kayıp olduğunu belirtti. Ketenci, "Hrant Dink'e sıkılan kurşunlar, Türkiye'ye sıkılmıştır. Bin yıldır Anadolu coğrafyasında birlikte yaşayan halkların barışına, kardeşliğine sıkılmıştır. Bu kurşunları sıkanlar ve onların arkasında duranlar Türkiye'nin ve ulusumuzun düşmanıdır" dedi. Ketenci, Dink'in ailesine, Ermeni cemaatine ve basın mensuplarına baş sağlığı diledi.


MÜSİAD GENEL BAŞKANI ÖMER BOLAT: BU MENFUR SALDIRI, TÜRKİYE'NİN DIŞ DÜNYADAKİ İTİBARINI GÖLGELEMEYE YÖNELİKTİR


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, "Bu menfur saldırı, Türkiye'nin dış dünyadaki itibarını gölgelemeye yöneliktir. Karanlık odaklar, bildik bir oyunu bir kez daha tezgahlamıştır" dedi. Bolat, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin uzun bir aradan sonra yakaladığı siyasi ve ekonomik istikrarın menfur saldırılarla bozulmaması konusunda, kamuoyu, sivil toplum kuruluşları ve medya organlarına çok büyük sorumluluk düştüğünü belirtti. Sağduyulu olunması çağrısında bulunan Ömer Bolat, şunları kaydetti: "Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e yapılan menfur saldırıyı şiddetle telin ediyor, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Türkiye'yi çok önemli ve kritik gündemlerin içinde yakalayan bu menfur saldırı, Türkiye'nin dış dünyadaki itibarını gölgelemeye yöneliktir. Karanlık odaklar, bildik bir oyunu bir kez daha tezgahlamıştır. Toplumsal huzuru, birliğimizi, kültürel zenginliğimizi hedef alan bu saldırının bir an önce aydınlatılması noktasında yetkililerin gerekli hassasiyet ve çabayı göstermesini bekliyoruz."


BAYDEMİR: TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETMİŞTİR


Gazeteci-yazar Hrant Dink'in öldürülmesi kınandı. İzmir Barosu ve Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi'nin, yaptığı yazılı açıklamada, Dink'in öldürülmesini şiddetle kınanarak, "Saldırganların ve arkasındaki güçlerin vakit geçirmeden bulunarak yargı karşısına çıkarılmasını talep ediyoruz" denildi. Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi'nin yaptığı açıklamada da Dink'in bir siyasi cinayetle öldürülmesi şiddetle kınanarak, "Onu katleden, hedef gösteren ırkçı zihniyetle aynı dünyada yaşamaktan utanç duyuyoruz" ifadesi kullanıldı. -DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak, "Türkiye önemli bir değerini kaybetmiştir" dedi. Baydemir, yaptığı yazılı açıklamada,Türkiye'nin, cumhuriyet tarihi boyunca birikmiş sorunlarını tartışarak aşmaya çalıştığı bir dönemde Ermeni kökenli gazeteci Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü haberiyle sarsıldığını belirtti. Açıklamada, Dink'e sıkılan kurşunların hoşgörü ortamını, barışı ve demokratik değerleri hedef aldığını kaydeden Baydemir, şunları kaydetti: "Cinayetin bir an önce aydınlatılması ve faillerin yakalanmasını bekliyor, bu saldırının, tartışarak sorunlarımızı aşma ortamını ortadan kaldırmamasını diliyoruz." -ADANA- Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dink'e yönelik silahlı saldırıyı kınadı. Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, silahlı saldırının üzüntü verici olduğunu, her ne sebeple olursa olsun, insan hayatına kast edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "Menfur cinayet sebebiyle üzüntümüz büyük. Karanlık eller hain emelleri için Türkiye'yi seçerek kan dökmüştür. Demokratik yaşamımıza, özgür düşünceye kurşun sıkılmıştır. Bu saldırı toplumumuzun birlik ve beraberliğine karşı yapılmıştır. Hrant Dink'in şahsında ailesine ve tüm gazeteci camiasına başsağlığı diliyorum."


HAK-İŞ: İNSANLARI KATLEDEREK SORUN ÇÖZECEĞİNİ ZANNEDENLER VARSA BUNLAR TARİHTEN DERS ALMAMIŞ OLANLARDIR


Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak, "İnsanları katlederek sorun çözeceğini zannedenler varsa bunlar tarihten ders almamış olanlardır" dedi. Salim Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, Dink'in öldürülmesini nefretle kınadıklarını belirtti. Uslu, şunları kaydetti: "İnsanları katlederek sorun çözeceğini zannedenler varsa bunlar tarihten ders almamış olanlardır. Cinayet, hangi nedenle olursa olsun mutlaka açığa çıkartılmalı, katilleri bulunmalı, kamuoyu vicdanı rahatlatılmalıdır. Aslında, Dink'in şahsına yapılan saldırı, Türkiye'nin iç barışına, istikrarına ve uluslararası itibarına yapılmıştır. Hiçbir siyasi gerekçe, bir insanın katledilmesinin mazereti olamaz." Haber-Sen Genel Başkanı Baki Çınar da yaptığı yazılı açıklamada, "Dink'in hunharca katledilmesinin, demokrasiyi ve özgürlükleri içine sindiremeyen güçlerce yapılan bir saldırı" olduğunu ifade etti.


İLİŞKİLİ HABERLER



















  • Fehmi Koru: Hrant en uygun hedefti
    'Hrant Dinkli Türkiye sorunlarının altından Hrant Dinksiz Türkiye’ye nazaran daha kolay kalkardı' dişen Fehmi Koru, Hrant Dink'e sıkılan kurşunu şu şekilde yorumladı:
    2007-01-19 15:46:00


  • Dink'i öldürenin eşgali belirlendi
    Hrant Dink'e silahlı saldırıda bulunduğu öne sürülen saldırganın eşgali belirlendi. Saldırganın, 18-19 yaşlarında, kot pantolonlu ve beyaz şapkalı olduğu bildirildi.
    2007-01-19 15:37:00


  • Taha Akyol: Bu kurşun Türkiye'ye sıkıldı
    Gazeteci yazar Taha Akyol, Hrant Dink'e yapılan saldırıyı alçakça olarak nitelendirdi ve 'Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülük ancak bu saldırı olabilirdi. Kendini vatansever sanan bir manyak yapmış olabilir' dedi.
    2007-01-19 15:34:00


  • Olay yerinden ilk görüntüler / Video
    Hırant Dink'in saat 15.00 civarında gazeteden çıkışı sırasında vurularak hayatını kaybetmesi Şişli Halaskargazi Caddesi'ni bir anda ana-baba yerine çevirdi. İşte ilk görüntüler:
    2007-01-19 15:33:00


  • Gazeteci Hırant Dink kimdir?
    Hrant Dink Ermeni asıllı Türk vatandaşı yazardır. Ekim 2005'de Türk'lüğe hakaretten dolayı 301'den yargılanan ve 6 ay ceza alan Dink Agos Gazetesi Genel Yayın yönetmeniydi...
    2007-01-19 15:30:00


  • En son cümlesi: Son kararınız mı?
    Ermeni asıllı Türk vatandaşı Hrant Dink, katledilen son türk gazeteci oldu. Dink'in son yazısı 'tarihin cilvesi' başlığı yayınlanmıştı ve ilginç bir soru ile bitiyordu: Emin misiniz?
    2007-01-19 15:23:00


  • Gazeteci Hırant Dink öldürüldü
    Ermeni asıllı gazeteci Hırant Dink, Genel Yayın Müdürlüğü'nü yaptığı Agos Gazetesi girişinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Polis üç el ateş eden saldırganı arıyor.
    2007-01-19 15:10:00
























  • Cumhurbaşkanı Sezer: Nefretle kınıyorum
    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Agos Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Gazeteci Hrant Dink'e yönelik silahlı saldırıyı nefret kınadığını belirterek, "Bu tür insanlık dışı davranışlar, asla amacına ulaşamayacaktır" dedi
    2007-01-19 16:50:00


  • Kemal Kerinçsiz saldırıyı kınadı
    Öldürülen gazeteci Hrant Dink'e açtığı davalarla mahkemedeki hasmı haline gelen Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz, saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi.
    2007-01-19 16:49:00


  • Oktay Ekşi: Faturası çok ağır olacak
    Oktay Ekşi, Hrant Dink'in ölümünün faturasının ağır olacağını belirterek, 'Menfur bir saldırı, maalesef Türkiye bu yapılan kötülüğün faturasını çok çekecek' dedi.
    2007-01-19 16:40:00


  • Gazeteci Hırant Dink'in hayatı
    Agos Gazetesi önünde öldürülen Hırant Dink Ermeni asıllı Türk yazardır. Onun fırtınalı hayatı yetimhanede başlar ve 2005'de gündeme oturur. İşte Hırant Dink'in hayat hikayesi...
    2007-01-19 16:34:00


  • Camiel Eurlings: Şok edici bir haber
    Avrupa Parlementosu Türkiye raportörü Camiel Eurlings, olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'İnanılmaz …Şok edici bir haber oldu' dedi ve başsağlığı diledi.
    2007-01-19 16:32:00


  • Taksim'de 2 kişi gözaltına alındı
    Gazeteci Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili Taksim'de eşkale uyan 2 kişi gözaltına alındı.
    2007-01-19 16:30:00


  • Karaalioğlu: Türkiye'yle hesaplaşma cesareti
    'Bu cinayetleri çözemiyoruz, ama failler hususunda herkesin kafasında bir silüet şekilleniyor Bu açıkça Türkiyeye kurşun sıkma cesaretidir, Türkiye'yle hesaplaşma cesaretidir.'
    2007-01-19 16:12:00


  • Başbakan Erdoğan açıklama yapacak
    Agop gazetesi yazarı Hırant Dink'in öldürülmesiyle ilgili Başbakan Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.
    2007-01-19 16:04:00


  • Hrant Dink'in öldürülmesine tepkiler
    Gazeteci Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi gündeme bomba gibi düştü. Hunhar cinayetle ilgili her kesimden tepki yağıyor. Dışişleri Bakanlığı saldırıyı lanetledi.
    2007-01-19 15:59:00


  • Mehmet Barlas: Diospara'nın önü açıldı
    Mehmet Barlas Hrant Dink'in Ermeni Diosparasını birbirine bağlayan iddaiların önündeki tek engel olduğunu belirterek, bu cinayetin ABD'nin gündemindeki Ermeni soykırım iddialarının onayını hızlandırmak için yapılabileceğine dikkat çekti.
    2007-01-19 15:56:00
  • YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
    DİĞER HABERLER
    Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
    Arkasına parkeden sürücüye sinirlenen sürücü öyle şeyler yaptı ki görenler şaşırdı kaldı