Topçu: Konsolosluğa saldıranlar tutuklandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kosova'da konsolosluğa alkol alıp molotof atan saldırganların tutuklandığını söyledi.

Topçu: Konsolosluğa saldıranlar tutuklandı
Topçu: Konsolosluğa saldıranlar tutuklandı
GİRİŞ 29.11.2016 18:18 GÜNCELLEME 29.11.2016 18:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Önceki gün Kosova’daki Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu’na yapılan saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Arnavutluk milli kutlamaları sırasında alkol alıp Türk konsolosluğumuza saldıran 5 kişi tutuklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Kosova'nın dostudur ve yanındadır. Kosova'da Türkiye'nin dostu olduğunu bu son hadiseye aldığı tepkiyle ortaya koymuştur. Türkiye-Kosova, Kosova-Türkiye'dir” dedi.

'İLK DEFA OLUYOR'

Türkiye’nin Kosova’da tek Başkonsolosluk olarak Prizren’de hizmet verdiği Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu’na önceki gün sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce molotoflu saldırı düzenlendi. Hiç kimsenin yaralanmadığı sadece maddi hasarın oluştuğu saldırıda polis bekleme noktasının hemen yanında çıkan yangının da çok kısa sürede söndürüldüğü kaydedildi.

Türkiye Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç yaptığı açıklamada, "Çok üzücü bir olay, özellikle dost kardeş ülke dediğimiz Kosova'da yapılan bu saldırı bizleri çok üzdü. Çok üzgünüz böyle bir saldırı ilk defa oluyor ve şu anda şok vaziyetteyiz" diye konuştu.

Olayları yakından takip ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, iki kardeş ülkenin ilişkilerinin mükemmel gittiğini belirterek bu ilişkileri bozmak isteyen çevrelerin olabileceğini ve bu saldırıyı münferit bir olay olarak gördüklerini ifade etti. Topçu, “Kosova Prizren’de Başkonsolosluğumuza önceki gün yapılan alçakça saldırı sonucu, Kosova Büyükelçimiz Kıvılcım Kılıç hanımefendi ile bir telefon bağlantısı yaptım. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi ilettikten sonra sayın Kılıç, maddi hasarla sonuçlanan saldırıyı yapan 5 Arnavut milliyetçisinin Kosova güvenlik güçleri tarafından yakalanıp tutuklandığını belirtti. Ayrıca Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’nin de olayla ilgili açıklama yaparak saldırıyı kınadıklarını, gerçekleşen bu menfur saldırıyı yapanlar cezasız kalmayacaklarını ifade ettiklerini bana bildirdiler” dedi.

YARALANAN OLMADI

Yalçın Topçu, yapılan saldırıda hiçbir kimsenin yaralanmadığının sevindirici olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin çok tarihi ve derin olduğunu da sözlerine ekledi. Topçu, “Türkiye Cumhuriyeti Kosova'nın dostudur ve yanındadır. Kosova'da Türkiye'nin dostu olduğunu bu son hadiseye aldığı tepkiyle ortaya koymuştur. Tekrar bütün elçilik ve konsolosluk çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye-Kosova, Kosova-Türkiye'dir.” açıklamasında bulundu. 

YORUMLAR 2
  • Ohrid 7 yıl önce Şikayet Et
    Kosova arnavutlari iki kısma ayrılır azınlık olanlar Türkleri sevmez çünkü bunlar tarihlerini katolik tarihçilerinden öğrenmişler
    Cevapla
  • abbas kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    hemide arnavut ha yok artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar