Kayseri Son Dakika Haber! Erciyes Üniversitesi önünde patlama!

17 Aralık cumartesi Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlamanın tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz

GİRİŞ 17.12.2016 10:43 GÜNCELLEME 17.12.2016 13:05

Kayser son dakika gelen haberlere göre Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45 bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Peki Kayseri'deki patlamada kaş kişi hayatını kaybetti. İşte patlama ile ilgili tüm detaylar

Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine çok sayıda ambulanslar sevk edildi.

Kayseri'deki patlama ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz

OTOBÜSTE İZNE ÇIKAN ASKERLER VARDI

Otobüsün içinde hafta sonu izne çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtiliyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre otobüsün yanına bir aracın yaklaşmasının ardından bir patlama oldu .

TSK ŞEHİT SAYISINI AÇIKLADI

TSK’dan Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir” denildi. 

Açıklamanın devamında, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

kayseri-patlaması-65465

PATLAMA NASIL MEYDANA GELDİ

Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari'nin bildirdiğine göre patlamada şehit ve yaralılar var.
Ensari “Patlama bir terör saldırısı gibi duruyor. Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu. Şuan güvenlik önlemleri alınıyor. Bölge kontrol altında. Resmi görevliler dışında kimse alınmıyor. Patlama, kampüs içinde de duyuldu. Olaydan hemen sonra 6 dakika içinde ekipler olay yerine intikal etti. Görgü tanıkları, önce trafik kazası sandıklarını belirtti. Daha sonra otobüsünü savrulduğunu görmüşler. Otobüste kalabalık bir yolcu grubu olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GENELKURMAY BAŞKANI'NDAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki patlamayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri yakinen takip ettiğini, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin de bulunduğu halk otobüsünü hedef alan patlama hakkında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan da bilgi aldığını belirtti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'