Kayseri patlamasında şehit ve yaralıların kimlikleri belli oldu!

Erciyes Üniversitesi kampüsünde 17 Aralık saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Peki Kayseri patlamasında kaç kişi hayatını kaybetti kaç yarılı var? Kimlikleri belli oldu mu? İşte tüm detaylar

Kayseri patlamasında şehit ve yaralıların kimlikleri belli oldu!
Kayseri patlamasında şehit ve yaralıların kimlikleri belli oldu!
GİRİŞ 19.12.2016 09:10 GÜNCELLEME 19.12.2016 09:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

17 Aralık saat 08:45'de meydana gelen patlamada bir halk otobüsüne saldırı düzenlendi. Otobüsün içinde hafta sonu izne çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtiliyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre otobüsün yanına bir aracın yaklaşmasının ardından bir patlama oldu. Peki Kayseri patlamasında kaç kişi hayatını kaybetti kaç yarılı var? Kimlikleri belli oldu mu? İşte patlama ile ilgili tüm gelişmeler

kayseri-patlama-görüntüsü-56465

"ARAÇ 71 PLAKALI"

Saldırıyı gerçekleştiren aracın 71 plakalı (Kırıkkale) olduğu, otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin 1. Komando Tugayı'ndan olduğu belirtiliyor.

TSK ŞEHİT SAYISINI AÇIKLADI

TSK’dan Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir” denildi. 

Açıklamanın devamında, “Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

SÜLEYMAN SOYLU'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bunların 12'si yoğun bakımda, 6'sının ağır olduğu hastane yetkilileri tarafından bize bildirildi. 

Şehitlerimizin kimlikleri tespit ediliyor. 8 askerimizin kimliği belli oldu.

Bugün kayseri'de ülkemizin başına gelen olay hepimizi derinden üzmüştür. Bu ülkemizin birliğine ve beraberliğine kasıttır. Bu saldırılarla Türkiye'nin terörle mücadelesinde geri adım atması bekleniyorsa, bunlar bizim kararlılığımızı daha üst seviyeye taşıyor. 15 Temmuz'da ülkemizi istila edemeyenler bugün terörle insanımızı yıldırmaya çalışıyorlar. Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda kararlıyız. Terörün istediği umutsuzluk oluşturmaktır buna izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın sağduyuya davet ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun. 

Saldırıda şehit olan askerlerin isimleri şöyle:

Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Raşit Yücel, Abdulsamet Özen, Fehmi Barçın, Hasan İlhan, Serdar Amak, Kamil Tunç, Kenan Döngel, Mustafa Cihan, Yunus Emre Duran, Arif Tuğ, Uğur Korkmaz ve Göksel Ağaçyetiştiren.

55 asker ve bir şöfor yaralı

Hain terör saldırısında yaralanan 55 asker ve bir şoförün ismi şu şekilde: ''Mehmet Taşdelen, Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Burkan Alkan, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Köpre, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubily Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kilit, Mesut yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezerka, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Nasuf Yıldırım, Mert Can Uzun, Adem Kamsız, Ali Kuşçu, Berat Yılmaz, Furkan Özlü, Celal Erbay, Kayahan Uluhan, Muhammed Yaşar, Orhan Ölmez, Sami Güler, Recep Coşkun, Gökhan Çelik, Mehmet Emin Uygur, Recep Genç, Ahmet Gün, şoför Hamit Eroğlu."

OTOBÜSÜN YANINA BİR ARACIN YAKLAŞMASININ ARDINDAN PATLAMA OLDU

Görgü tanıklarının ifadelerine göre otobüsün yanına bir aracın yaklaşmasının ardından bir patlama oldu. 

Patlamayla aracın savrulduğunu açıkladı. Resmi görevlilerin dışında bölgeye kimse alınmıyor.

kayseri-patlaması-56465564

HEDEFTE ÇARŞI İZNİNE ÇIKAN ASKERLER VARDI!

Kayseri'nin Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'nden kent merkezine giden ve içinde daha çok 1'inci Komando Tugayı'ndan çarşı iznine giden sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtilen halk otobüsü, üniversitenin önüne geldiğinde, halk otobüsünün soluna otomobil yanaştı.

kayseri-patlama-yeri-54656

Ardından şiddetli bir patlama meydana geldi.

Henüz Valilik ya da emniyet birimlerinden resmi olarak açıklama geldi. 

BOMBALI ARAÇTAN GERİYE BU KALDI

Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, hain terör saldırısında kullanılan plakanın, halen kentteki bir araçta mevcut olduğunu söyledi.

Saldırıyı gerçekleştiren aracın 71 plakalı (Kırıkkale) olduğu, otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin 1. Komando Tugayı'ndan olduğu belirtiliyor.

Kayseri Erciyes Üniversitesi yerleşkesinin Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti. Bomba yüklü araç tamamen paramparça olurken geriye sadece bir şase kaldı.

kayseri-bomba-6546

YARALILARIN DURUMU NASIL?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri'de terör saldırısında yaralanan ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan askerlerin durumu hakkında bilgi verdi. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversite hastanesinde 39 yaralı olduğunu ve 2 kişinin ameliyatının sürdüğünü söyledi. Yaralılardan birinin durumu çok ciddi ve hayati tehlikesi sürüyor. 

Bakan Akdağ şehitlerin isimleri ve yaralıların durumu hakkında şunları söyledi;

-"Hastane ziyaretlerinde kalabalık olarak ziyaret etmekten itina ediyoruz. Üniversite hastanemizde 39 yaralımız var. Bu 39 yaralıdan 2 arkadaşımız halen ameliyattadır. Ameliyattan yeni çıkmış kardeşlerimiz var. Yoğun bakımda hastalarımız var ama bu müdahalelerden sonra durumu hayati tehdit oluşturacak 1 arkadaşımız var. Durumu oldukça ciddi. Allah’tan ona da şifa diliyoruz. Diğer kardeşlerimizi de şifalar diliyoruz. Üniversitemizde kısa sürede hizmet veren kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Onlar sağlık personelleri, görevlerini yapıyorlar ama meseleye gönül koyduklarını da gördüm.  

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 9
  • Oktay 7 yıl önce Şikayet Et
    Sehitlerimizin kanları yerde kalmıcak bunların katıllerı hayınler elbet bır gün cezalarını bulacaklar allah tezden yok etsın vatan haınlerını
    Cevapla
  • hilal 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah onların belasını versin.şehitlerimizin de mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Abdu 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu saldiriyi yapani idam edin meydanlarda
    Cevapla
  • Meyra kubra 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sehıtlerımızın mekanını cennet etsın aılesıne sabır versın kım yaptıysa Allahta onları yok etsın tuzakları bombaları kendı basında patlasın Allah askerı polısı korusun
    Cevapla
  • Kubra 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah sehıtlerın mekanını cennet etsın onlara bu saldırıları yapanları kahretsın aılelerıne sabır versın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti