HDP'den Kayseri patlaması sonrası skandal açıklama

17 Aralık cumartesi günü Kayseri Erciyes Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen patlama sonrası HDP'den açıklama geldi.

HDP'den Kayseri patlaması sonrası skandal açıklama
HDP'den Kayseri patlaması sonrası skandal açıklama
GİRİŞ 17.12.2016 12:59 GÜNCELLEME 17.12.2016 12:59
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi. Patlamayla ilgili HDP'den ilk açıklama geldi. Terör saldırılarında kendini patlatan canlı bombaların taziyesine giden, taziyelerine gitmeyenleri de partiden kovmakla tehdit eden, 6-7 Ekim'den yaptığı çağrıyla onlarca masum vatandaşın canice öldürülmesine sebep olan ve kardeşi PKK'nın yönetim kadrosunda yer alan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisi HDP Kayseri bombalı saldırısı sonrası ilk açıklamayı yaptı

Terör' lafının dahi geçmediği sözde kınamada terörün sebebi dil ve üslup olarak gösterildi ve " Hem iç hem de dış politikada gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık, kaos ve çatışma üreten politikalar ve uygulamalar derhal sonlandırılsın" denildi.

İŞTE KAYSERİ'DEKİ PATLAMA İLE İLGİLİ HDP'NİN O AÇIKLAMASI

"Bu kez Kayseri'de patlayan bomba çok sayıda ölüme ve yaralanmaya yol açtı. Bu saldırıyı da en sert biçimde kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye'nin adım adım sürüklendiği şiddet girdabından büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz.

Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız.

Bu sıkıntılı dönemi dayanışma ile aşabilir, ülkeyi düze çıkarabilir, barış ve huzuru sağlayabiliriz. Umutlarımızı yitirmeden, bu gidişe dur demenin ilk adımı budur. Çağrımız, hem iç hem de dış politikada gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık, kaos ve çatışma üreten politikaların, dilin ve üslubun, uygulamaların derhal sonlandırılması yönündedir. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz."

YORUMLAR 36
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuduzla mücadele itlafla olur kuduran iti etkisiz kılmanın tek yöntemi budur.idam bir an önce gelmeli artık
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben sizi kınıyorum.
    Cevapla
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    Korkudan kinayamiyorsun o zaman baş sağlığı dilemenin bir anlamı yok.
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya Desdekverenleri asacaksin Baska yolu yook idami Cikarin Neyi bekliyonuz her sallandirin Vatanhainlerini
    Cevapla
  • bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetö yapilan muamele hdp PKK yandaslarina jeden yapilamiyo bunlarin teror oldugu alenen taten belli.gerekirse sürün kürtleri iraka ermenileri ermeniye .yeter artik Istanbul istanbullunun degil hakkari kakkarilinin degil hepsi devletindir.orada dogdular diye tapulayamaz kimse oralara hep asker sahip cikti .Koy agalari degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel ile ne konuştu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL