Suriye'deki zulmü gözyaşları içinde anlattı

Suriyeli Aktivist İman Bedir Ülke TV’de konuk olduğu Arafta Sorular programında, Suriye’deki kadınların ve çocukların yaşadıkları zulmü gözyaşları içinde anlattı.

GİRİŞ 19.12.2016 13:54 GÜNCELLEME 19.12.2016 14:19
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ülke TV'de yayınlanan Esra Elönü ile Arafta Sorular programınına bu hafta Suriyeli Aktivist İman Bedir ve Gazeteci - Yazar Turan Kışlakçı oldu.

Programa kefenini giyerek gelen İman Bedir "Hazırım, Suriye'ye girmek istiyorum, şehit olmak istiyorum. Suriye'de kefen bile yok, Kefen insanlar için büyük bir nimet" dedi. 

BUZDOLABINA YİYECEK DEĞİL, ŞEHİT ÇOCUKLARININ BEDENLERİNİ KOYUYORLAR

Suriye'deki annelerin kefen bulamayıp çarşaf kullandıklarını, buz dolaplarını da yiyecek için değil şehit evlatlarının bedenlerini  koymak için kullandıklarını anlatan Bedir, şunları söyledi;

"Annelerde öyle bir sabır var ki, ölümlerden ölüm beğeniyorlar, tecavüze uğrayacağımıza şehit olalım diyorlar. Çocukları şehit olunca şükür secdesine gidiyorlar .

KADINLAR TECAVÜZDEN KAÇMAK İÇİN FETVA İSTİYOR

Kızları alıp tecavüz ediyorlar, kızlar 'Allah' diyince, 'Allah seni nasıl kurtarsın' diyorlar, inanmıyorlar ki. Nerede bunların vicdanı, kızlar diyor ki; 'fetva gelsin intihar etmek istiyorum, tecavüze uğramak istemiyorum'"

HAFIZ ESAD KATLİAMINI ANLATTI: İNSANLAR ASİTLE ERİDİ

Beşşar Esed'ın babası, Hafız Esed'ın yaptığı Hama Katliamını da bizzat yaşayan Bedir o dönemde yaşadıklarını "Suriye diyince kan görüyorum. 50 yıl boyunca sessiz kaldık. Kan dökülmesin diye aç kaldık, ezildik ama  katliamlardan kaçmak için sustuk. Oradaki insanlar asitle eridi. Bir pancar fabrikasındaki 70 kişiden birisi sağ çıkmadı. Kız çocuklarına anne ve babalarının gözleri önünde tecavüz edildi. Gelip kameralarla çekiyorlardı, 'Esed'i seviyor musunuz' sevmeyen herkesi katlettiler çünkü herkesin Esed'i sevmesi gerekiyordu.Benim ailem orada şehit düştü"  diyerek anlattı.

YETİMLERİN DUASI 15 TEMMUZ'DA TÜRKİYE'Yİ KORUDU

İslam birliğindekilerin Suriye'deki dramın daha yeni farkında olduğunu belirten Bedir,Türkiye'nin kendilerine verdiği desteği anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Bedir
"Siz 15 Temmuz'u atlattınız, neden biliyor musunuz yetimlerin duası sizi korudu. Siz ensar olduğunuz için Allah size keramet verdi. Allah Razı olsun, Allah keramet versin. Esed'in askerleri minik çocukları keserken siz bizi korudunuz. " dedi.

YORUMLAR 34
  • adem oğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    bize hep yanlış şeyler aşılıyorlar maalesef siz de aracı oluyorsunuz bu işe tabi ki toprak değerlidir ama insan herşeyden değerlidir. biz çok ama çok önce o insanları alacaktık. hani ÖZAL ve RTE diyordu 100 milyon olmamız lazım bu insanları yönetecek kadar bile idari gücümüz yokken onları ağırlayacak gücümüz yokken neden bu saatlere kadar direttik ne için aslında kimler için
    Cevapla
  • biri 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazdığını sen anladın mı a caba merak ediyorum?
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet olarak hemen yanı başımızda kardeşlerimize yapılan bunca zulme rağmen çocukları kadınları acımasızca katleden kızlarımızın ırzına geçen bu kafirlere nasıl sessiz kalabiliyoruz aklım almıyor anlamış değilim 1000 lerce mücahit halepdeki kardeşlerimizi korumak için kafir iran ve esedle savaşmak için can atıyor bunları silahlandırmaktan aciziz korkuyoruz.Iran askerini gönderiyor korkmuyor biz niye korkuyoruz.olmaz böyle şey bu Allah katında büyük vebal bu bize ders olsun..
    Cevapla
  • Körfezli 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık çoook yazık petrol içinde yüzen ülkeler,sigarasını yakmak için önce dolar yakan zavallı müslümanlar.Evet kuveyt,arabistan,katar size sözümüz.Bu kadar bolluk içindesiniz ancak boş bir çuval gibisiniz,irabdan mahaliniz yok yazıklar olsun size bu ümmet için ne yaptınız?Bizim başımızdaki belaların hiçbiri sizde yok ama kiliniz bile kıpırdamıyor.Evet herkesin hesabı çetin olacak ama sizinkini anlatmaya kelimeler yetmez.Sizdeki kadar zenginlik bizde olsaydiümmeti ihya etmişti bu millet.Bir müslüman olarak sizden iğreniyorum.
    Cevapla
  • dr dr 7 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelir, en büyük vuruşla vururuz biz. Şu bir gerçek ki, intikam da alırız biz! Dühan 16. ayet
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 7 yıl önce Şikayet Et
    La İlâhe İllallah.Muhammedun Rasûlullah.Ya Rabbül Alemin,Sen Müslümanlara yardım et.Amin.Welhemdülillahi Rabbül Alemin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var