100 binlikler psikolojisini bozdu...

Çorlu’da yaşayan 56 yaşındaki Resmiye Kocaman, evinde sakladığı paraları bulunca yıkıldı...

100 binlikler psikolojisini bozdu...
100 binlikler psikolojisini bozdu...
GİRİŞ 19.05.2017 09:21 GÜNCELLEME 19.05.2017 12:31
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Çorlu’da yaşayan 56 yaşındaki Resmiye Kocaman, 2009’da evini taşırken, yıllar önce saklayıp yerini unuttuğu 10 tane 100 bin liralık banknotunu buldu.

Ancak liradan altı sıfır atılmış, eski paralar da tedavülden kaldırılmıştı. Tüm çabalarına rağmen paralarının karşılığını alamayan Resmiye Kocaman’ın psikolojisi bozuldu, tedavi görmeye başladı. Paraları görünce titreme nöbeti geçirdiğini söyleyen Resmiye Kocaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyor.

Resmiye Kocaman 1989’da Bulgaristan’ın Tervel şehrinden göç ederek Çorlu’ya yerleşti. Yıllarca fabrikalarda işçilik yapan, hasta bakan Resmiye Kocaman biriktirdiği paraları evinde sakladı. Ancak paraların yerini unuttu. Resmiye Kocaman 2009 yılında başka bir eve taşınırken 10 tane 100 bin TL’lik banknotu buldu. Ancak paradan 6 sıfır atılmış, eski paralar da tedavülden kaldırılmıştı. Resmiye Kocaman’a elindeki 6 sıfırlı paraların yaklaşık 1 milyon TL edeceği söylendi. Resmiye Kocaman da belediye ve bankalar arasında mekik dokuyarak parasının peşine düştü. Ancak ne yaptıysa elindeki paraları değiştiremedi.

Elinde paralarla 8 yıldır kapı kapı gezen Resmiye Kocaman yaşadıklarını gözyaşları içinde şöyle anlattı: “Bu paralar o zaman en büyük paraydı. Şimdi o kadar çok para istemiyorum. Bir ev alayım yeter. Sağlığımı da kaybettim. Tedavi olmak istiyorum. Para yüzünden psikolojim bozuldu. Paraları görünce titreme geliyor. Nefes alamıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istiyorum.”

KAYNAK: HURRİYET
YORUMLAR 66
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    O para tedavule ilk girdiginde simdinin 100 lirasiydi. Para deger kaybettikce simdinin 1 lirasi oldu . Dahada deger kaybettikce en son simdinin 1 kurusu olmustu. Sonrada 6 sifir attik zaten teyze .
    Cevapla
  • Rotterdam 6 yıl önce Şikayet Et
    Boyle bir sacmalik duymadim. Paralari gorunce korkma. Asil kabirdeki azaptan kork bak hic biseyin kalmaz. Hem gayet iyi tutuyon paralari yelpaze gibi.
    Cevapla
  • kkk 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiki 1 liraya denk bende 10 tane filan var ayrıca 500 binlik banklotlar da var isteyene satılır. Ayrıca kardeşim yemişler kadını yüz bin lira paradan sıfır atılınca 10 kuruş olduğunu biri teyzeye anlatsın bende de var onlardan hatıra niyetine saklıyorum...
    Cevapla
  • Tokatli 6 yıl önce Şikayet Et
    Cumhur baskanimizin hiç derdi kalmadida senin antika paralarinlami uğraşacak oy vermeye gelonce vermezsiniz başınız sıkışınca cumhurbaşkanina koşarsiniz
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanımızın en yüksek banknotu olan 200 TL 'den 10 adet verin gönderin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!