Türkiye sınırında sıcak çatışma!

Suriye'de Esed rejimi karşıtı gruplar Ahraru'ş Şam ve Heyet Tahrir Şam arasındaki çatışmalar, Cilvegözü sınır kapısının karşısındaki Babül Hava kapısının yakınına sıçradı.

Türkiye sınırında sıcak çatışma!
Türkiye sınırında sıcak çatışma!
GİRİŞ 19.07.2017 22:05 GÜNCELLEME 19.07.2017 23:28
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye'de, Beşşar Esed rejimi karşıtı Ahraru'ş Şam ve Heyet Tahrir Şam (Şam Kurtuluş Kurulu) arasında Türkiye'nin Cilvegözü Sınır Kapısı karşısındaki Babül Hava Sınır Kapısı yakınında çatışmalar yaşanıyor.

İdlib'deki AA muhabirinin bildirdiğine göre, Ahraru'ş Şam ve Heyet Tahrir Şam'a bağlı bazı gruplar arasında dün akşam saatlerinde çıkan çatışmalar, Babül Hava Sınır Kapısı'na yaklaşık 7 kilometre uzakta devam ediyor.

Heyet Tahrir Şam, akşam saatlerinde Türkiye sınırındaki Salkin beldesinin hakimiyetini büyük ölçüde geri aldı. 

Ahraru'ş Şam'ın doğusunu kontrol ettiği Cebelü'z Zeviye ise sık sık el değiştiriyor.

Heyet Tahrir Şam, öğleden sonra Türkiye sınırına yaklaşık 12 kilometre mesafedeki Sarmada ve Dana ilçelerinin büyük kısmı ile İkarda bölgesini ele geçirmişti.

Gruplar arasındaki çatışmalar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Ahraru'ş Şam kontrolündeki Babül Hava Sınır Kapısı civarı ile Harim ve Salkin beldeleri çevresinde devam ediyor.

YORUMLAR 11
  • Fatih Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok ya hu. Bunlara asla umut bağlamamak lazım. Ne yapsak ne desek boş. Herşey kontrolümüzde olmalı. Aksi takdirde bunlar birbirini yer bitirir. Tam bir cehalet.
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunları falakaya yatırıp akıllanana kadar dövmeli
    Cevapla
  • hayati 6 yıl önce Şikayet Et
    ey turkiye milleti kafaniza gore atip tutmayin ahrar veya oteki berisi yani muhalif ne kadar grup varsa pkk pd daes haricinde.!!! sen turkiye olarak super guc olmadigindan ekonomin yuksek olmadigindan askerinde hainler varken,bir tankin motoru icin ugrasirken, parasi silahi olan bati ulkeleri her biri bir grubu destekleyip ki nerden baksan dogu gruplarida var muhalif simdi bu rejim karsitlarinin birbirine dusme ihtimali yuzde 70 dir. hepsini sen dstekle esedi indirsinler. ama yok bak hele:(( fransa bir gubu,alman birisini,ingiliz birini, boyle belki 50 grup var bunlar bir kaci kalabalik sadece, zaten pkk pyd cok oldugundan abd ona yanasmakta.en haini muslumanlar icinde batinin kozudur.
    Cevapla
  • Talha 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin de başında amerikan ajanları var bence onun içinde asla bir araya gelemiyorlar...
    Cevapla
  • ARMADA 6 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin Birbirinizi Yarım Akıllılar İslamiyet Düşmanlarınız Kadeh Tokuşturuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...