Tek operasyonla 5 sahte polis çetesi çökertildi

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün 9 il 6 ilçede sahte polislere yönelik yaptığı operasyonda 5 ayrı dolandırıcılık çetesi çökertildi

GİRİŞ 31.07.2017 10:33 GÜNCELLEME 31.07.2017 14:36

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Adana Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında, Adana merkezli Adıyaman, Ankara, Elazığ, Kırklareli, İstanbul, İzmir, Sivas ve Şanlıurfa illeri ile bu illere bağlı 6 ilçede kendilerini polis ve banka görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları binlerce lira dolandıran ve milyonlarca lira dolandırmaya çalışan çete belirlendi. Bu tespitin ardından Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 25 Temmuz günü şafak vakti harekete geçti. 9 il ve 6 ilçede bin polisle eş zamanlı olarak 48 adrese baskın yapıldı. Polis, baskınlarda ilk etapta 36 zanlıyı daha sonra da Adana'da 3 zanlıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınan zanlılar, Adana'ya getirilerek sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

KOMANDOLU BASKIN

Polisin yaptığı tespitte zanlıların 40 vatandaşı dolandırmaya çalıştığı, bunlardan 10'undan 500 bin lira dolandırdığı öğrenildi. Polisin yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda 30 vatandaşın 2 milyon lirasının dolandırılmaktan kurtarıldığı belirlendi. Polis yaptığı teknik ve fiziki takipte dolandırıcıların merkezinin Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi olduğunu tespit etti. Yapılan operasyonda da Şanlıurfa'da 20 adrese baskın yapılarak 17 kişi gözaltına alındı. Akçakale'deki adreslere ise polis komando birliği ile girdi. PKK'ya Doğu Anadolu'yu dar eden komandolar bu kez dolandırıcılara evleri dar etti.

5 AYRI SAHTE POLİS ÇETESİ

Polis zanlıları emniyette sorguya aldı. Polis yaptığı teknik ile fiziki takip ve yaptığı sorguda 5 ayrı sahte polis çetesi olduğunu tespit etti. Polisin yaptığı tespitte 5 ayrı çetenin liderliğini Ali B., Nihat A., Kenan T., Halil A. ve Osman K.'nin oluşturduğu belirlendi. Polis bu 5 çete liderinden 4'ünü yakalarken Osman K.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Çete liderlerinin örgüte eleman bulup telefon ile dolandırdıkları şahıslardan altın ve paraları aldırdıklarını belirledi.

BİRBİRLERİNİ BİLE DOLANDIRMIŞLAR

Polis yaptığı teknik ve fiziki takipte dolandırıcıların Şanlıurfa merkezli olduğunu ancak 81 il ve ilçelerde dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların çalışma sisteminin ise iki ya da 3 kişinin telefonla vatandaşları aradığı birinin önce sahte polis olduğu, daha sonra vatandaşı inandırmak için bir kişinin savcı olduğu, vatandaşı FETÖ ve PKK tehdidiyle dolandırmaya ikna ettikten sonra bir kişiyi o şehirde ayarlayıp parayı aldırmaya gönderdikleri öğrenildi. Önce dolandırıcılar bu sistemle çalışırken parayı alan bazı çete üyelerinin, "Parayı alamadım, vatandaş vermedi, geri vazgeçti, polis geldi" diyerek aldığı parayı kendi hesabına geçirdiği belirlendi. Bunun üzerine çete buna önlem olması için parayı alan şahıstan hemen diğer çete üyesine vermesini istediği, o parayı alan şahsın da başka bir çete üyesi tarafından takip edildiği belirlendi. Çete üyelerinin parayı elden alan şahsa verdikleri ücreti ödememek için onu telefonla arayıp parayı verdiği şahsın kendi elamanları olmadığını bu nedenle cezalandırılacağını bir sonraki dolandırıcılıkta payına düşen parayı vermeyeceklerini söyledikleri de ortaya çıktı.

ZANLI "SİZİ SEVİYORUZ" DEDİ

Operasyonda yapılan bir teknik takipte yankesicilik ve dolandırıcılık büro amirliği ekipleri yaşlı bir kadının dolandırılmasının önüne geçti. Dolandırıcı parayı alamadan yakalandı. Yaşlı kadına dolandırıcılar yankesicilik ve dolandırıcılık büro amirliğinden aradığını söylediği için para ve altınlarıyla bir süre sahte polisi bekleyen yaşlı kadın o gelmeyince kendisi emniyete gelerek altın ve paraları getirdiğini söyledi. Gerçek polis dolandırılmak istendiğini kendilerinin zanlıyı yakaladığını polisin vatandaştan para ve altın istemeyeceğini anlattı.

Gözaltına alınan zanlılar sorgularının ardından bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Bu sırada zanlılardan biri, "Sizi seviyoruz" dedi.

YORUMLAR 1
  • emir can14 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun devletimize terörü bitirdiler fetöyü bitirdiler sıra geldi dolandırıcılara birde sahte çakar lambası takan polis arabası süsü vermiş sahte polisler var onlarada bi el atın iyi olur dolandırıcı polis avukat çok var onların tamamını yakalarlar inşallah birde atm hırsızlarını yakalasalar keşke atm lere cihaz yerleştirip insaların parasını çekiyolar sürü gibiler maşallah hangi biriyle uğraşıcaz şaşırdık çocukları zorla dilendiren çetelerde var ayrıca fuhuş çeteleri uyuşturucu çeteleride var onlarıda yakalasınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den İran'a uyarı: Her türlü tehdide karşılık verme kapasitesine sahibiz
Hindistan'da dehşet anları: Otomobil ile beton duvar arasına can verdi