FETÖ kitabı dizinin başını yaktı!

Yeniden başlayan Çocuklar Duymasın dizisindeki FETÖ kitabı ortalığı karıştırdı. Dizinin yapımcısı özür dilese de savcılık, diziye soruşturma başlattı.

GİRİŞ 03.08.2017 09:30 GÜNCELLEME 03.08.2017 13:34
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Kanal D'de yayınlanan 'Çocuklar Duymasın' adlı dizide, FETÖ'nün dünyaya tanıttığı 'Barış Köprüleri' kitabının gösterilmesi üzerine savcılık soruşturma başlattı. Dizinin yapımcısının özrü fayda etmedi.

İZLEYİCİNİN DİKKATİNDEN KAÇMAMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanal D'de yayınlanan "Çocuklar Duymasın" adlı dizide kitaplıkta FETÖ'nün faaliyetlerini dünyaya tanıttığı 'Barış Köprüleri; Dünyaya Açılan Türk Okulları' isimli kitabın izleyicilere gösterilmesinin ardından harekete geçerek soruşturma başlattı.

PROPAGANDA MI YAPILDI?

Akşam gazetesinin haberine göre; İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri savcılık talimatıyla dizinin o bölümünü incelemeye aldı. Çocuklar Duymasın adlı dizinin geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde, 'Haluk' karakterini canlandıran Tamer Karadağlı ile 'Meltem' karakterini canlandıran Pınar Altuğ'un yer aldığı sahnede, arka fonda bulunan kütüphanede "Barış Köprüleri; Dünyaya Açılan Türk Okulları" isimli kitap görüntülendi. "Barış Köprüleri; Dünyaya Açılan Türk Okulları" isimli kitap FETÖ'nün dünyaya tanıtılmasında kullanılıyor.

RTÜK CEZA KESTİ

Çocuklar Duymasın'ın kitaplığında yer alan FETÖ'nün yurt dışındaki okullarını anlatan Barış Köprüleri isimli kitap ile ilgili RTÜK tarafından ceza kesildi. Gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısında verilen kararda kanala yüzde 2 sınırından 562 bin lira para cezası uyguladı.

DİZİNİN YAPIMCISI ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Dizinin yapımcısı, bu olayların ardından özür dilemiş, kitabın bilinçli konulmadığını belirtmişti.

YORUMLAR 111
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu dizinin tutmayacağını biliyordum. Set kime ait. Ortalığı kim tasarlıyor yerleştiriyor merak ettim. Kasıtlı olarak yapılmadıysa, oraya o kitap konulmadıysa kim yaptı? Kanalın da bu durumla ilgili olduğunu düşünmekteyim. Söz konusu aydın doğan olunca.
    Cevapla
  • gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kasıt olduğu ayan beyan ortada
    Cevapla
  • WMSAKARYA 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberleşme ve İletişimde Yeni Araç Olarak Dizilere Başladılar
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca islam düşmanı olanlar , şimdi vatan millet sevgisi mi verecekler? Yolumuz uzun.
    Cevapla
  • Ertugrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Degerli vatansever ve serefli cumhuriyet savcilari 15 temuzda sehitlerimizin kanini yerde birakmayiniz bu dizideki butun ekibi kanali calisanlari kapsamli bir sorgudan gecirmeli birdaha bu tur teror faliyetlerine asla firsat verilmemeli ayrica rutuk ude kiniyorum boyle basit cezami olur yaziklar olsun dalga gecer gibi komik bir ceza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gize Piramitleri'nin altında bulundu! 'Büyük bir anomali' diyerek duyurdular!
Bakan şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı?