İstanbul'da barajdan çıkarıldı! Polis şoke oldu

Eski terörist Arap Emrah’ın çetesinin cinayet, silahlı baskın, soygun ve yaralama gibi olaylarda kullanıp Alibeyköy Barajı’na attığı çalıntı 8 otomobil sudan çıkarıldı.

GİRİŞ 31.10.2017 07:44 GÜNCELLEME 31.10.2017 08:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Adliyesi önünde geçen ay yaşanan çatışmanın taraflarından biri olan ve elebaşılığını ‘Arap Emrah’ lakaplı Emrah S. adlı firarinin yaptığı çetenin, çeşitli suçlarda kullandığı çalıntı araçları Alibeykoy Barajı’na attığı belirlendi.

Barajdan 8 otomobil çıkarıldı

Adliye önünde 21 Eylül’de yaşanan çatışmadan sonra polis, iki grubun da Sultangazi, Eyüp ve Gaziosmanpaşa’da kümelenen organize suç örgütü olduğunu tespit etmişti. Çetelerden diğerinin başında ise daha önce Emrah S. ile birlikte hareket eden Volkan R. olduğu belirlenmişti.

İki kişi öldürüldü

Operasyonlarda yedi silah ele geçiren polisin tespitine göre; Volkan R. bir süre önce terör örgütü DHKP-C tarafından tehdit edilince Emrah S.’den yardım istedi. DHKP-C’nin eski üyesi Emrah S. ilgilenmeyince, Volkan R. gruba ait bir mekanı kundaklattı. İki taraf arasındaki çatışmalarda iki kişi hayatını kaybederken, 10’un üzerinde çete üyesi yaralandı.

İkisi cinayette kullanıldı 

Baraj gölünden çıkarılan araçlardan birinin Sinan Kumaş’ın öldürülmesi ve Cihan K.’nın öldürülmeye teşebbüs edilmesi olayında kullanıldığı ortaya çıktı. Bir başka aracın ise Ahmet Mecik cinayetinde kullanıldığı tespit edildi. Çete üyelerinin aynı araçla Mehmet Ali B. ve Burak I.’yı da öldürmeye teşebbüs ettiği belirlendi. Diğer araçların incelemesinin sürdüğü öğrenildi. Üç cinayete, altı cinayete teşebbüs olayına ve çok sayıda suça karışan çete üyeleri adliyeye sevk edildi.

Balık adamlar sudan çıkardı

Polis, Arap Emrah’ın çetesinin baskın, gasp, soygun, cinayet, yaralama gibi suçlarda kullandıkları araçları Alibeyköy Barajı’nın attıklarını belirledi. Araçların bulunması içi deniz polisi devreye sokuldu. Balık adamlarca yapılan aramalarda çete tarafından baraj gölüne atılan sekiz otomobil çıkarıldı. Araçların çalıntı olduğu tespit edildi.

Milliyet

YORUMLAR 8
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Seriat kisastan cezada idamdan ibaret degildir. Nesillerimizi iman ve kuranla mucehhez yetistirmenin gayesinde olmaliyiz. Din hayatin hayati hem nuru hem esasi ihyayi din ile olur bu milletin ihyasi
    Cevapla
  • gülümser... 6 yıl önce Şikayet Et
    nerede yaşantısı kayık leşler var ise bu grubun içine girmiş...hepsini idam edip geçeceksin...
    Cevapla
  • ataman 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet isterse bir günde çete kalmaz.
    Cevapla
  • muro 6 yıl önce Şikayet Et
    seksen milyonu yönetmek aileye tayın uyuyoruz demeye benzemez kardeş ya mantıklı ol yada mağrana geri dön
    Cevapla
  • Haskad 6 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütleri ideolojik amaçlarını bırakmış, mafya olarak şehirlere çökmüşler. Onlar varken hiçbir mafya (!) ortalıkta gezemez. Demek ki Büyük şehirleri kontrollerine almışlar. Polisin bunlara göz yumduğu kesin. Niye ses çıkarmaz emniyetin derin derin düşünmesi lazım. daha çok da Hükümetin.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    idamı çıkarmayan meclis bunlardan vebal altındadır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı