En son deprem haberleri: Irak’ta 7.3 şiddetinde deprem! Doğu, Güneydoğu illeri de...

Son dakika deprem haberleri Irak bölgesinden geldi. Alınan son dakika bilgileri doğrultusunda merkez üssü Halepçe olan depremde 155 kişi hayatını kaybetti ve 1500’den fazla kişi de yaralandı. Irak’ta yaşanan şiddetli sarsıntının etkileri Doğu ve Güneydoğu illerinde de hissedildi. İşte, Irak bölgesindeki en güncel verilerden alınan bilgiler doğrultusunda son durum…

En son deprem haberleri: Irak’ta 7.3 şiddetinde deprem! Doğu, Güneydoğu illeri de...
En son deprem haberleri: Irak’ta 7.3 şiddetinde deprem! Doğu, Güneydoğu illeri de...
GİRİŞ 13.11.2017 19:49 GÜNCELLEME 13.11.2017 19:51

Irak'ta 7.2 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Süleymaniye olarak açıklandı. Irak'ta ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, en az 50 kişi de yaralandı. İran'da ise Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 200'e çıktı, 1600'den fazla yaralı var. Çok sayıda kişinin de enkaz altında olduğu bildiriliyor. Peki, Irak depreminde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu? 7.3 şiddetindeki Irak depreminin ardından son durum ne? İşte, yanıtı...

Diyarbakır, Batman Siirt, Mardin, Hakkari, Adıyaman Şanlıurfa ve Van'da hissedilen deprem korku ve paniğe yol açtı.Türkiye ise meydana gelen depremin ardından Kızılay, AFAD, UMKE ve Sağlık Bakanlığı ekiplerini bölgeye sevk etti. Türk Kızılayı, "Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen ve ülkemizde de hissedilen deprem sonrası ekiplerimiz bölgeye sevkedilmiştir" şeklinde ifadelere yer verdi. 

Irak bölgesinde meydana gelen şiddetli sarsıntının etkilerinin Türkiye’de Doğu ve Güneydoğu bölgesinde de hissedilmesiyle birlikte vatandaşlar tarafından depremle ilgili son dakika gelişmeleri merak içerisinde sorgulanmaya başladı.Bununla birlikte Irak'ta yaşanan depremin etkileri; İran, Suriye, Kuveyt, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirliklerinde de hissedildi. Öte yandan uzmanlar bölgede yaklaşık 400 yıldır bu büyüklükte bir deprem meydana gelmediği bilgisini paylaştı. Uzmanlar ayrıca Türkiye'deki fay hatlarının ise depremden etkilenmeyeceğini belirtti.

Son dakika: Irak-İran sınırındaki depremin büyüklüğü gün ağarınca ortaya çıktı!

İRAN, SURİYE, KUVEYT, AZERBAYCAN VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ ÜLKELERİNDE DE HİSSEDİLDİ!

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde birçok şehir ile birlikte İran, Suriye, Kuveyt, Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinde de hissedildi. Süleymaniye'de bulunan Derbendihan Barajı'na yakın yerleşim alanlarının ivedi şekilde boşatılması istenirken Türkiye, AFAD, Kızılay ve 5 ilde kurduğu ağır iklim tipi Sahra Hastaneleri kurdu.

İRAN'DA 155 KİŞİ ÖLDÜ, 1500 ÜZERİNDE KİŞİ YARALANDI

Tesnim Haber Ajansı'na açıklama yapan İran Meclisi Milletvekili Ferhad Tecri, gece saatlerinde meydana gelen depremin ardıdan Kasrı Şirin, Serpulzihab ve Selas Babacani'de 155 kişinin öldüğünü, bin 500'ün üzerinde kişinin yaralandığını söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Kermanşah Eyaleti Vali Yardımcısı Mücteba Niykkerdar da göçük altında çok sayıda insan bulunduğunu dile getirdi.

Niykkerdar, "Sabah günün ağarmasıyla helikopterlerle köylerde hasar tespit çalışmaları yapılacak. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyoruz." şeklinde konuştu.

Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İran'ın batısındaki Kermanşah eyaletine bağlı kentlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 211'e yükseldiği bildirildi.

SÜLEYMANİYE'DE 6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Süleymaniye'nin Derbendihan İlçe Kaymakamı Nasih Mela Hasan, yaptığı açıklamada, depremde Derbedihan'da 4 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Kelar İlçesi Sağlık Müdürlüğü ise 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Süleymaniye İl Sağlık Müdürü Mirhan Muhammed, depremde Süleymaniye'nin Derbendihan ilçesinde ilk belirlemelere göre 50 kişinin yaralandığını kaydetti.

IRAK’TA YAŞANAN DEPREMİN ETKİLERİ DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNDE HİSSEDİLDİ!

Süleymaniye merkezli 7.2 şiddetindeki depremi Türkiye'de hisseden iller: Gaziantep, Hatay, Batman, Siirt, Şırnak, Kilis, Diyarbakır, Bitlis, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Mardin, Hakkari, Adıyaman şeklindedir.

Irak'ta 7.3 şiddetinde deprem meydana geldi, depremde 155 kişi hayatını kaybederken bin 500 kişi de yaralandı.

PROF. CELAL ŞENGÖR’DEN İSTANBUL’A DEPREM UYARISI!

Habertürk canlı yayınında Irak'ta meydana gelen depremi öğrenen Prof. Şengör fay hatlarını çizdi, İstanbul için tehlike olduğunu söyledi.

FAY HATLARINI ÇİZDİ

Deprem uzmanı olan Celal Şengör, haberin gelmesiyle hemen kağıt ile kalemi eline aldı. Bölgedeki fay hatlarını çizen Şengör, bölgedeki depremlerin analizini yaptı.

İSTANBUL VE ERZİNCAN'IN DOĞUSU...

Aynı fay hattı üzerinde gerçekleşen depremleri tek tek sayan Celal Şengör, bundan sonraki süreç için Erzincan'ın doğusunu ve İstanbul'u işaret etti.

7,6'LIK DEPREM BEKLENİYOR

Irak'ta meydana gelen depremin 7,3 şiddetinde olduğunu belirten Prof. Şengör, İstanbul'da beklenen depremin ise 7,6 şiddetinde olabileceğini ifade etti.

deprem

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var