'Bugün Ahıska Türkler için bir diriliş günüdür'

DATÜB (Dünya Ahıska Türkler Birliği) Genel Başkan Danışmanı Aziz Aziz Kanal7 dış haber muhabiri İsmail Sinbarigov'un sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 15.11.2017 16:35 GÜNCELLEME 18.04.2024 13:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kanal7'ye konuşan Aziz şu açıklamalarda bulundu;

Bu gün Dünya Ahıska Türkler Birliği'nin Kazakistan’ın Almati kentinde düzenlenen 3’cü kongresindeyiz. Dünyanın 9 ülkesinden gelen delegasyonlarla Milletin arz düşüncelerini fikirlerini demokratik bir şekilde, hür irade ile seçme ve seçilme hakkını, meselelerin masada çözülmesi aşkı içerisinde bu davayı bugün Sayın Ziyaddin Kassanov başkanlığında burada seçim delegasyonlarla beraber düzenlemekteyiz.

Bu davaya gönül vermiş tüm dostlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Bu dava bizim davamızdır. Dünyanın 9 ülkesine sürgün edilmiş, yerinden edilmiş, vatanlarından edilmiş Ahıska Türklerin tek bir çatı altında toplanma zamanı geldi.  

Bakın Türkiye’de 15 Temmuz hain darbe girişimi gününde, milletin birliğin gücünü gördük. Bu bizim için bir örnektir. 70 yıl vatan hasreti içindeyiz. Sovyetler Birliği 1944 yılında Ahıska Türkleri sürgün etti.

O dönem bize kucak açan Kazakistan, Kırgızistan milletine minnettarız. Kazakistan’a Türkiye'ye buradan teşekkür ediyoruz.

Bu gün Dünya Ahıska Türkler için bir diriliş günüdür, kader günüdür. Tüm dünyaya sesleniyorum, bizi unutmasınlar biz Ahıska Türkler olarak dünyada varız, biz Anadolu’nun, Kafkasya’nın ve Orta Asya’nın kökleri bulunan bir milletiz. Ortadoğu’da yaşananlar bizim için bir örnek olmalı.

Bu nedenle birlik olacağız, diri olacağız beraber olacağız. Teşekkür ederiz.

YORUMLAR 2
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Ahıska Türkleri bildiğim kadarıyla birçoğu Hristiyanlığa geçti.
    Cevapla
  • aslanyurek 6 yıl önce Şikayet Et
    bu günümüz kutlu olsun benim dedemde ahıskadan gelme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var
Starbucks 35 milyar dolar değer kaybetti