Rıza Sarraf'tan yalan üstüne yalan!

'Cezaevinden çıkmanın en hızlı yolunun yalan söylemek' dediğini kabul eden Rıza Sarraf'tan davanın seyrini değiştirecek bir itiraf daha geldi...

Rıza Sarraf'tan yalan üstüne yalan!
Rıza Sarraf'tan yalan üstüne yalan!
GİRİŞ 07.12.2017 10:20 GÜNCELLEME 07.12.2017 10:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'deki kumpas davasında  savcılık ile  işbirliğine giderek tanıklık yapmayı kabul eden Sarraf, duruşmanın 7. gününde   Halk Bankası eski Genel  Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ya kurduğu hayali ihracat sistemi hakkında nasıl yalan söylediğini itiraf etti.

ATİLLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNMADI

Atilla'nın avukatlarından Cathy Fleming'in sorularını yanıtlayan  Sarraf, Atilla'nın  kendisinden yaklaşık bir yıl sonra tutuklandığını öğrendiğinde "şoke olduğunu"  dile getirdi. Fleming, Sarraf'ın telefon görüşmelerinde Halk Bankası eski Genel  Müdürü Süleyman Aslan ve  o dönem bankada dış operasyonlardan sorumlu Levent  Balkan ile yüz yüze görüşme taleplerinin olduğunu ancak Atilla'dan hiç bir zaman  yüz yüze görüşme talebinde bulunmadığına dikkati çekti.

SÖYLEDİĞİ YALANLARI ANLATTI

Halk Bankası çalışanlarının büyük bir kısmının yaptığı işin bütün  detaylarını bilmediğini belirten Rıza Sarraf,  yaptığı "hayali ticaret" konusunda  Halk Bankası çalışanlarına yalan söylediğini anlattı.Sarraf, "Bankada ne ticareti yaptığımızı bilen bir üst düzey vardı.  Alt kademe ne yaptığımızı bilmiyordu. Halk Bankasında alt kademeden beni arayan  olursa, bu NIOC'nin (İran Milli Petrol Şirketini) ödemesi demedim tabii ki. Zaten  telefonlarda da çok açık hiçbir zaman konuşmadık ... Bilmeyen insanlara yalan  söylediğim kesinlikle doğrudur." şeklinde konuştu.

'EVET YALAN SÖYLEDİM'

Öte yandan Sarraf, Fleming'in ısrarlarına rağmen Aslan, Atilla ve  kendisi arasında gerçekleşen ve bu sistemle ilgili olan toplantının tarihini net  olarak hatırlayamadığını söyledi .Fleming'in hayali gıda ticareti ile ilgili sorularını yanıtlayan  Sarraf, "Atilla beyin gerçek gıdanın fiziksel olarak gitmeyeceği hakkında hiçbir  fikri yoktu." dedi.

Sarraf, gıda ticaretine ilişkin "Atilla'ya yalan söylediniz" sorusuna  ise "Doğrudur, evet yalan söyledim." şeklinde cevap verdi. Sarraf, kendi işinin detayları ve hesap ekstrelerini rakiplerine  verdiğini iddia ettiği Levent Balkan'ı Süleyman Aslan'a şikayet ettiğini de  anlattı. Sarraf,  Balkan'ın Halk Bankası'ndan ayrılmasının bununla ilgili olup  olmadığını bilmediğini öne sürdü.

HAPİSHANEDEN ÇIKMAK İÇİN YALAN PAZARLIĞI

Sarraf'ın "hapishaneden çıkmak ya da daha az ceza almak için  işlemediğin suçları kabul etmek zorundasın" dediği ortaya çıkmıştı. Atilla'nın avukatları, Sarraf'ın hapishanedeki telefon görüşmelerinin  kayıtlarına ilişkin mahkemeye bir mektup sunmuştu.Savunmanın avukatlarının sunduğu mektupta, 15 Eylül 2016'da Sarraf ile  Ahad isimli bir kişi arasında geçen telefon konuşmasında Sarraf'ın "ABD'de  hapishaneden çıkmak ya da daha az ceza almak için işlemediğin suçları kabul etmek  zorundasın" dediği belirtildi.Mektupta Sarraf'ın "daha az ceza alabilmek için yalan ifade vermekte  istekli olduğu" belirtildi.Ancak, mahkemenin elektronik belgelere erişim sistemine yüklenen  mektup, kısa süre sonra mühürlendi ve kamu erişimine kapatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Kel 6 yıl önce Şikayet Et
    Davanın seyri falan değişmez. Çünkü sonucu belli, sonuca uygun işlem yaptıkları için davanın sürecini sonucuna uyduracaklar. Tilkinin niyeti tavuğu yemek süreçte ona göre
    Cevapla
  • salih 6 yıl önce Şikayet Et
    oyun bozuldu inşallah keşke chp balıklama atlamasaydı ihanet etti oldu bazen kol kırılır yen içinde kalır samimiyetinizi millet taktir eder
    Cevapla
  • s.g. 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ülkemizi milletimizi korusun tüm şerlerden.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • cantürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama