Esenler'den Resulullah'a ve Kudüs'e dualar

Esenler'de düzenlenen "Mevlid-i Şerif" programında, Resulullah'a naatlar, kaside ve salavatlar okundu. Gecede, Esenlerliler Kudüs için de dualar ettiler.

Esenler'den Resulullah'a ve Kudüs'e dualar
Esenler'den Resulullah'a ve Kudüs'e dualar
GİRİŞ 08.12.2017 13:38 GÜNCELLEME 08.12.2017 13:38

Esenler Belediyesi, Vatan ilmi Araştırmalar Derneği ile birlikte, "Efendimiz Hz. Muhammed'in Sevgisiyle Birlikteyiz" diyerek, Resulullah'ın doğumunu müjdeleyen Mevlid-i Şerif'e özel bir program düzenledi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen geceye; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı İlahiyatçı Eğitimci Coşkun Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UMRE'YE GİTME HAKKI KAZANDILAR

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Salih Yener, mevlid-i şeriften bölümler okudu. Mert Ateş'in Resulullah'a yazılmış en güzel naatları ve şiirleri seslendirdiği gecede Vatan Mevlidhan ve Kaside Grubu, Peygamber Efendimiz’i anlatan, öven kasideler ve salavatlar okudu. Programda İlahiyatçı - Yazar Hıdır Kartal da dinleyenlerle "Mevlid-i Şerif" programına özel bir sohbet gerçekleştirdi. Gecede kura çekimiyle belirlenen 3 kişi de Umre'ye gitmeye hak kazandı.

ABDÜLHAMİT'İN TORUNLARI FİLİSTİN HALKINI KURTARACAK

Gecede konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Trump'ın Kudüs kararını tanımadıklarını belirterek, Abdülhamid'in torunlarının Filistin'i kurtaracaklarını söyledi.

Göksu özetle şu ifadelere yer verdi:

"Zalim Trump, 71 yıldır siyonist İsrail'in çabaladığı, biz Müslümanlar için kutsal şehir olan Kudüs'ü dün başkent olarak tanıdığını söyledi. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir, kimsenin mescidimizi kendi emellerine alet etmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz inanıyoruz ki, Müslümanlar Kudüs'te namaz kılacak ve kendilerinin de beklediği gibi bir gün Abdülhamit'in torunları o mazlum Filistin halkını kurtaracak. Bizim omuzlarımızdaki yük, bedenimizin kaldıracağı yükten ağır olmak zorunda çünkü yeryüzünde insanlığın onuru ve vicdanı bu topraklardan geçmektedir. Hz. Peygamber'in mevlidini anarken, O'nun ümmeti olduğumuzun idrakiyle anmak ve anlamak zorundayız." 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!