AB'den açıklama: Eğer Türkiye isterse...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB hakkındaki yorumları sonrası konuşan AB Komisyonu Başkanı Jean Claude-Juncker, "Türkiye yeniden AB’ye yakınlaşmak isterse yardım ederiz" dedi.

AB'den açıklama: Eğer Türkiye isterse...
AB'den açıklama: Eğer Türkiye isterse...
GİRİŞ 08.01.2018 09:10 GÜNCELLEME 08.01.2018 09:15
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "AB temennim 2018 yumuşama yılı olsun" dediği bir ortamda Brüksel'den dikkat çekici bir mesaj geldi. AB Komisyonu Başkanı Jean Claude-Juncker, Türkiye'nin yeniden AB'ye yakınlaşmak istemesi halinde yardım edeceklerini söyledi.

Bulgar medyasına konuşan Juncker, "Türkiye ile konuşmayı sürdürmeliyiz. Türkiye büyük adımlarla AB'den uzaklaşıyor ancak yeniden AB'ye yakınlaşmak isterse tabii ki yardım ederiz" ifadelerini kullandı. Gerek Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerekse Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile yaptığı görüşme Brüksel'in yakın takibindeydi.

HEMEN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

"İlişkilerin yeni bir formatla sürdürülmesi" fikrinin sıkça dile getirilmeye başlandığı son günlerde Türkiye'nin üyeliği konusundaki AB görüşünde ise herhangi bir değişiklik yok.

Juncker de, "Mevcut şartlar altında Türkiye'nin hemen üye olması mümkün değil" dedi.

Juncker, Ankara'nın sorunları çözmek için yararlı olacağını düşündüğü bir AB-Türkiye Zirvesi düzenlenmesi konusunda ise net bir yorum yapmaktan kaçınarak, "Ne evet ne de hayır diyebilirim" diye konuştu.

YORUMLAR 17
  • Erol 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar oyalama taktikleri, bir 50 yıl daha geçse onlar bizi oraya almazlar. Bütün dertleri mülteci akını , Bunu ancak böyle önlüyebiliyorlar. Direk olarak sizi almıyoruz diyemiyorlar, yoksa Türkiye savakları açacak ve mülteci seli bunları basacak, tek korkuları bu ne yazık ki..
    Cevapla
  • Necdet 6 yıl önce Şikayet Et
    AB deki ülkeler AB sen çıkmak için çirpiniyor bizde AB ye girmek için çirpiniyoruz )))))))
    Cevapla
  • Gurbetci Genc 6 yıl önce Şikayet Et
    aveupa sonunds uyandi hemen yaklasmak istiyorlar...abd satti ingiltere satti fransa satiyor....kspida rusya var türkiyede ruslarla beraber yürürse avrups savas ciktiginda yerle bir olur...ondan bizim pesimizden kosacaklar! bak görün
    Cevapla
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye aldı başını gidiyor yakında yalvaracaksınız Türkiye AB ye girsin diye yerinde sayan AB siz kan kaybına devam Türkiye reisle yola devam.
    Cevapla
  • emre 6 yıl önce Şikayet Et
    yakınlaşmak isterse yardım edermisiniz vaybe bi kopamadık şu hain ab den istemiyoruz kardeşim istemiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli